Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σειρά Τ της John Deere με βελτιωμένο σύστημα διαχωρισμού Tangential Plus για υψηλές αποδόσεις

Κάθε νέο μοντέλο θεριζοαλωνιστικής της John Deere φέρει και κάτι επαναστατικό κάθε φορά, έχοντας όμως κρατήσει «παρακαταθήκη» τα χαρακτηριστικά των άξιων προκατόχων τou.

maxresdefault__14_

Βασίλης Σοφός

111
0

Αυτή τη φορά οι μηχανικοί της John Deere εφοδίασαν τη νέα Σειρά T των θεριζοαλωνιστικών με το βελτιωμένο σύστημα διαχωρισμού Tangential Plus, που ανεβάζει σημαντικά τα επίπεδα απόδοσης, συνεργαζόμενο με όλα τα υπόλοιπα τεχνολογικά βοηθήματα που επιτάσ- σει η νέα εποχή της γεωργίας ακριβείας.

Η καινοτομία Tangenial Plus

Σύμφωνα με την εταιρεία, o νέος διαχωριστής των 800 χιλιοστών που ενσωματώνει το σύστημα Tangenial Plus είναι ένας από τους μεγαλύτερους της αγοράς.

Το κοίλο επανασχεδιάστηκε από κάτω, με την John Deere να λέει ότι συνολικά η απόδοση αυξήθηκε κατά 10%. Το σύστημα ροής της καλλιέργειας δε «λυγίζει ούτε σπάει το σιτάρι ή το άχυρο και βελτιωμένη απόδοση για όλες τις καλλιέργειες και όλες τις συνθήκες συγκομιδής. Τα προηγμένα συστήματα αλωνίσματος και καθαρισμού έχουν πλέον και μία από τις μεγαλύτερες επιφάνειες σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Μικρές αναβαθμίσεις έχουν γίνει και στις κεφαλές ώστε να ταιριάζουν ιδανικά στην εκάστοτε καλλιέργεια.Οι συμβατές με τις θεριζοαλωνιστικές μηχανές Τ κεφαλές είναι οι κλασικές 600R, 600F, 600X και οι κεφαλές με ιμάντες 700PF, 700D και 700FD, με το πλάτος αυτών, ανάλογα την έκδοση, να φτάνει τα 13,7 μέτρα. Η γωνίας περιτύλιξης του κυλίνδρου σπασίματος έχει επεκταθεί κατά 8 μοίρες ενώ, όπως αναφέρθηκε, ο διαχωριστής έχει αυξηθεί από τα 660 στα 800 χιλιοστά. Ακόμη, οι γωνίες και τα σημεία διασύνδεσης μεταξύ των κυλίνδρων διατηρήθηκαν για να εξασφαλιστεί η βέλτιστη ροή καλλιέργειας. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η περιοχή αλωνίσματος και διαχωρισμού έχει αυξηθεί κατά 18%.

Ο κύλινδρος των 660 χιλιοστών εγγυάται καθαρό και άμεσο αλωνισμό που διατηρεί σε ιδανική κατάσταση το άχυρο, χωρίς να φθείρονται οι κόκκοι. Αυτό αποδίδεται στις μεγάλης διαμέτρου 10 ραβδώσεις, του υψηλού ταλαντευόμενου βάρος και του γεγονότος ότι οι θεριζοαλωνιστικές της John Deere εστιάζουν πιο πολύ στο τρίψιμο παρά στο κτύπημα. Ο ανοικτός κύλινδρος κατευθύνει τη σκόνη στο μηχάνημα και δεν τον βγάζει έξω από τον τροφοδότη δίνοντας καλύτερη ορατότητα προς την κεφαλή.

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε παραγωγού η John Deere προσφέρει δύο συστήματα τεμαχισμού: το Fine Cut και το Extra Fine Cut. Και τα δύο μοντέλα διανέμουν ομοιόμορφα τα υπόλειμματα πίσω από την θεριζοαλωνιστική, δημιουργώντας ιδανικές συνθήκες για την επακόλουθη εργασία στο πεδίο.Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μαλακά μαχαίρια για μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου ή οδοντωτά για βέλτιστο μήκος κοπής αχύρου. Τα προαιρετικά πτερύγια Extra Fine Cut εξασφαλίζουν επίσης ομοιόμορφη κατανομή του αχύρου σε όλο το πλάτος ενώ η χαμηλή θέση τοποθέτησης του τεμαχιστή επιτρέπει την εργασία ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες.

Τα μηχανήματα της John Deere διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Agrotech S.A (2310/795018)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία