BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Από 75 έως 112 ίππους και πλάτος ένα μέτρο τα αμπελουργικά Claas Nexos

Μικρό ανάστημα, μικρό πλάτος αλλά μεγάλη απόδοση στους πιο μικρούς χώρους είναι μερικοί από τους λόγους που ωθούν τον υποψήφιο αγοραστή να δει τα Claas Nexos ως μια ολοκληρωμένη λύση για τον αμπελώνα με τα ιδιαίτερα στενά περάσματα.

282944

Βασίλης Σοφός

123
0

Εφοδιασμένα με μοτέρ FPT 3,5 λίτρων και απόδοσης από 75 έως 112 ίππους, τα Claas Nexos θεωρούνται όχι μόνο ευέλικτα αλλά και ιδιαιτέρω ισχυρά, όπου χρειάζεται. Και αυτό γιατί ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να ρυθμίσει τις στροφές λειτουργίας του κινητήρα με το πάτημα ενός κουμπιού για βέλτιστη απόδοση των παρελκόμενων που κάνουν χρήση του pto.



Η Claas λέει πως ο κινητήρας είναι όχι μόνο αποδοτικός αλλά και φειδωλός σε συντήρηση, αφού αυτός απαιτεί σέρβις ανά 600 ώρες λειτουργίας. Η υδραυλική απόδοση στα Claas Nexos μπορεί να αγγίξει τα 84 λίτρα/λεπτό, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα τριπλής αντλίας, ενώ ταυτόχρονα υπάρχει και μια αντλία αποκλειστικά για το σύστημα διεύθυνσης που παρέχει επιπλέον 26 λίτρα/λεπτό.



Με τη χαρακτηριστική στενή του σιλουέτα, το Nexos επιτυγχάνει υψηλότερη γωνία κλειδώματος τιμονιού 52 μοιρών, με αποτέλεσμα μια μικρή ακτίνα στροφής 3,55 μέτρων, ενώ η μπροστινή προεξοχή, μειωμένη κατά 88 χιλιοστά και το μεταξόνιο, εκτεταμένο κατά 50 χιλιοστά κάνει τα Nexos πιο ευέλικτα και σταθερά. Οι επιλογές μετάδοσης περιλαμβάνουν powershift ή μηχανικές μονάδες που προσφέρουν ταχύτητες 24F/24R.



Το PTO διατίθεται σε συμβατική οικονομική λειτουργία 1.000 σ.α.λ. και 540 σ.α.λ., με την προαιρετική εμπρόσθια ανάρτηση, την τετρακίνηση και τους συνδέσμους να παρέχουν μεγάλο βαθμό ευελιξίας. Η ορατότητα για τον χειριστή μέσα από την καμπίνα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα λέει η Claas, η οποία έχει σχεδιάσει ένα χώρο που καλύπτεται στο μεγαλύτερο μέρος του από γυαλί.



Στο δάπεδο, το τούνελ της μετάδοσης είναι χαμηλωμένο, ενώ η διάταξη των χειριστηρίων μαζί με την έγχρωμη οθόνη στον πίνακα οργάνων αυξάνουν έξυπνα τον χώρο για τον οδηγό, ο οποίος νοιώθει ακόμη πιο άνετα για μια απαιτητική ολόκληρη μέρα στον αμπελώνα.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία