BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Χρυσό βραβείο από τη SIMA για την αυτόνομη ταΐστρα Kuhn Aura

Κινείται, φορτώνει και ξεφορτώνει μόνη της η ρομποτική ταΐστρα της Kuhn, Aura, η οποία αναγνωρίζεται με χρυσό μετάλλιο κατά την απονομή των βραβείων της έκθεσης SIMA και αναμένεται σύντομα στην αγορά.

kuhn_aura_ndeg2

Βασίλης Σοφός

44
0

Έτοιμο για αυτόματη μίξη και τροφοδοσία για τον στάβλο είναι το αυτόνομο ρομποτικό μηχάνημα Aura της Kuhn, το οποίο αποκαλύφθηκε πρώτη φορά στην γαλλική εκδήλωση Space το 2020 και πριν λίγες ημέρες έλαβε το χρυσό μετάλλιο από την απονομή της έκθεσης SIMA. Το μηχάνημα ενσωματώνει ένα σύστημα ικανό να ξεφορτώνει και να φορτώνει σανό, άχυρο και δεμάτια.



Με πλάτος 60 εκατοστά για περιορισμό του pto, ο κόφτης που συνδέεται με τον μεταφορέα γλιστρά προς τα πλάγια για εκφόρτωση σε ολόκληρο το πλάτος του μηχανήματος χωρίς να κινείται μπροστά από το σιλό ενώ τα άλλα συστατικά του σιτηρεσίου φορτώνονται στο κατακόρυφο βιδωτό δοχείο των 3 κυβικών.

Εξοπλισμένο με ένα ακριβές σύστημα ζύγισης, ο μίκτης Aura επιτρέπει στον χειριστή να καθορίζει τις ποσότητες κάθε συστατικού της τροφής, καθορίζοντας τις ζώνες και τον αριθμό των κατανομών κατά τη διάρκεια της ημέρας, μέσα από διαισθητικό μενού.



Ταυτόχρονα με τη διανομή ή κατά τη διάρκεια ενός αποκλειστικού περάσματος, το αυτόματο μηχάνημα ωθεί προς τα πίσω τα απορρίμματα χρησιμοποιώντας δύο περιστρεφόμενες βούρτσες, δεξιά και/ή αριστερά, για να προσαρμοστούν στις διαφορετικές διαμορφώσεις του διαδρόμου τροφοδοσίας.



Σύμφωνα με την Kuhn, το Aura είναι εξοπλισμένο με πετρελαιοκινητήρα 57 ίππων που συμμορφώνεται με τα πρότυπα Stage V αλλά διατίθεται και σε υβριδική έκδοση, με την ηλεκτρική λειτουργία κατά τη διάρκεια των φάσεων διανομής σε κτίρια. Η κατασκευάστρια λέει ότι το νέο ρομπότ Aura διαθέτει τετρακίνηση ενώ το σύστημα διεύθυνσης προσφέρει σημαντική ευελιξία στο μηχάνημα αλλά αιι την ικανότητα να διαχειρίζεται πλαγιές με κλίσεις έως και 20%.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία