BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Γρήγορη κοπή 9,3 μέτρων σε μία θημωνιά υπόσχεται η Kuhn για το νέο FC9330RA

Το FC9330RA είναι ο νέος συνδυασμός χορτονομής της Kuhn, που καταφέρνει να κόψει σε πλάτος 9,3 μέτρων και να οργανώσει το υλικό σε μια γεμάτη θημωνιά, με ένα μοναδικό πέρασμα.

Kuhn-2-1280x720

Βασίλης Σοφός

29
0

Η Kuhn λανσάρει τη «συμμορία των τριών», έναν νέο αναρτώμενο συνδυασμό με τον κωδικό FC9330RA που αποτελείται από μία ενσωματωμένη μονάδα συλλογής και χορτοκοπτικά εμπρός και πίσω, για 9,3 μέτρα πλάτος κοπής σε ένα μοναδικό πέρασμα.

Όπως λέει η Kuhn, για να διασφαλιστεί η πλήρης προσαρμοστικότητα ανάλογα με τον τύπο του υλικού, τις επικρατούσες συνθήκες ή το πλάτος του πικ απ ενσιρωτικών και χορτοδετικών, το πλάτος της θημωνιάς μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 1,8 και 3,6 μέτρων ή οι συλλογείς μπορούν να αφαιρεθούν από τη δουλειά για να αφήσουν το κομμένο γρασίδι απλωμένο.

Όταν πάλι ο χειριστής εργάζεται στα ακρωτήρια, ένας από τους δύο μεταφορείς μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα με τον άλλο. Τα μηχανικά μέρη των συλλογέων έχουν σχεδιαστεί σε ένα νέο πλαίσιο και με υποστήριξη του βραχίονα στήριξης, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μοντέλα, για να είναι η συνολική μονάδα πιο συμπαγής αλλά και πιο σταθερή.Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, έχει επιτευχθεί παράλληλα σημαντική εξοικονόμηση βάρους λόγω της χρήσης αλουμινίου στα πλαίσια του ιμάντα μεταφοράς.



Οι ιμάντες μεταφοράς κινούνται από δύο αντλίες που λειτουργούν από μια ειδική δεξαμενή ενσωματωμένη στο κεντρικό πλαίσιο, με όλες τις άλλες λειτουργίες (αναδίπλωση, ανύψωση/πτώση στα κεφαλάρια, ανάρτηση) να λειτουργούν από μια υδραυλική μονάδα συνδεδεμένη στο τρακτέρ. Αυτός ο σχεδιασμός δεν έχει σημαντικές υδραυλικές απαιτήσεις κατά τη διάρκεια της εργασίας, εξαλείφει την υπερθέρμανση και αυξάνει την ανταπόκριση όλων των λειτουργιών του μηχανήματος, λένε οι μηχανικοί της Kuhn.

Η ακρίβεια κατά την ακολουθία του εδάφους αλλά και η ακρίβεια κοπής των μονάδων κοπής υποβοηθούνται από το σύστημα πνευματικής ανάρτησης «Kuhn Lift Control» και των ράβδων κοπής Optidisc. Οι δύο πίσω μονάδες έχουν πλάτος λειτουργίας έκαστη 3,5 μέτρα και η μπροστινή μονάδα είναι 3,1 μέτρα. Μια γενναιόδωρη επικάλυψη 42 εκατοστών σε κάθε πλευρά εξασφαλίζει πλήρη κάλυψη σε στροφές και πλαγιές και παρέχει το προαναφερόμενο συνολικό πλάτος εργασίας των 9,3 μέτρων.

Οι περιστρεφόμενες χαλύβδινες μονάδες ξήρανσης προσαρμόζονται εύκολα για να ταιριάζουν στο εκάστοτε υλικό και τις καιρικές συνθήκες, χρησιμοποιώντας δύο ταχύτητες ελεγχόμενες με μοχλό. Παράλληλα, υπάρχει και μια πλάκα μεταφοράς μεταξύ των ξηραντήρων και των μεταφορικών ιμάντων για να αποφευχθεί οποιαδήποτε απώλεια συγκομιδής.



Ο έλεγχος και η παρακολούθηση όλων των λειτουργιών του μηχανήματος μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω ενός συμβατού με ISObus τερματικού ή χρησιμοποιώντας μία από τις μονάδες ελέγχου της Kuhn, CCI 800 ή CCI 1200. Οι πιο συνηθισμένες ενέργειες μπορούν επίσης να ελεγχθούν από το προηγμένο χειριστήριο CCI A3 της Kuhn που διαθέτει ενσωματωμένη οθόνη για την εμφάνιση βασικών λειτουργιών. Ένα ενσωματωμένος μετρητής κλίσεων μπορεί όμως να ελέγχει αυτόματα και την ταχύτητα του ιμάντα μεταφοράς ανάλογα με την κλίση του εδάφους.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Kuhn
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία