Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Lemken και Krone στο πρότζεκτ για την προώθηση της τεχνητής νοημοσύνης στη γεωργία

Στο κοινό πρότζεκτ AI-Test-Field που χρηματοδοτείται από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Γεωργίας και Τροφίμων (BMEL), οι συμμετέχοντες, με ηγετικά μέλη τις εταιρείες Krone και Lemken, δοκιμάζουν πώς μπορεί να επιτευχθεί υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας κατά την αξιολόγηση των δεδομένων αισθητήρων που αποτελούν μέρος των τεχνολογικών τεχνητής νοημοσύνης.

newsimage349080-scaled_2

Βασίλης Σοφός

4
0

Με στόχο να αποτελέσει τη γέφυρα για τη μεταφορά της βασικής έρευνας επάνω στις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνσης στις πρακτικές ανάγκες του γεωργικού τομέα, το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών Osnabrück, η Lemken GmbH & Co. KG και η Krone GmbH & Co. KG -υπό τη διεύθυνση του ερευνητικού χώρου του Γερμανικού Κέντρου Τεχνητής Νοημοσύνης (DFKI)- εμπλέκονται στο νέο πρότζεκτ για τη τεχνητή νοημοσύη στον γεωργικό κλάδο.

Πειραματικό περιβάλλον υψηλής τεχνολογίας στη γεωργική γη

Στο πεδίο δοκιμής, οι συμμετέχοντες θα εισαγάγουν τα μηχανήματα στο πραγματικό περιβάλλον με διαφορετικές συνθήκες που θα καταγράφονται μέσω ενός οχήματος μεταφοράς εξοπλισμένου με αισθητήρες (όπως σαρωτές λέιζερ, κάμερες, συστήματα υπερήχων και ραντάρ).

Μαζί με δεδομένα όπως οι καιρικές συνθήκες ή η ώρα της ημέρας, θα παρέχεται έτσι η απαραίτητη βάση για τον έλεγχο μέσω αλγορίθμων. Οι αλγόριθμοι που δημιουργούνται μεταφέρονται αργότερα από το πεδίο δοκιμής σε πραγματικά γεωργικά μηχανήματα και αξιολογούνται.

Το κέντρο έρευνας DFKI ασχολείται κυρίως με το χειρισμό δεδομένων και την ανάπτυξη μεθόδων τεχνητής νοημοσύνης. Από τη άλλη μεριά, το πανεπιστήμιο εφαρμοσμένων επιστημών του Osnabrück είναι υπεύθυνο για την κατασκευή του αυτοκινούμενου φορέα αισθητήρων και για την ενσωμάτωση των αισθητήρων.

Οι γερμανικές εταιρείες Lemken και Krone συνεισφέρουν με τις γνώσεις τους στον τομέα της βιομηχανικής χρήσης συστημάτων αισθητήρων και γεωργικού εξοπλισμού ενώ το έργο συνοδεύεται και υποστηρίζεται από την TÜV Nord AG.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία