BACK TO
TOP
Τεχνολογία

FACMAsrl: Συλλογή καρπών με γνώμονα την μείωση του εργατικού κόστους συλλογής

Η εταιρία FACMAsrl αποτελεί την αιχμή της τεχνολογίας στην συλλογή ξηρών καρπών από το έδαφος όπως καρύδια, κάστανα, φουντούκια και αμύγδαλα. Διαθέτει μεγάλη ποικιλία συλλεκτικών μηχανών παρελκομένων και αυτοκινούμενων.

banner_4

Βασίλης Σοφός

361
0

Έχοντας στην γκάμα της τόσο αυτονούμενα μηχανήματα όσο και παρελκόμενα, η ιταλική FACMAsrl προσφέρει στον παραγωγό ό, τι πιο προηγμένο έχει αναπτύξει όλα αυτά τα χρόνια στην αγορά. Πιο χαρακτηριστικό είναι το μοντέλο της σειράς του αυτοκινούμενου μηχανήματος C180 S, το οποίο εκμηδενίζει τον χρόνο και το εργατικό κόστος συλλογής.

Με γνώμονα την ποιότητα αλλά και την μεγάλη εμπειρία στον συγκεκριμένο κλάδο λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας της με τους μεγαλύτερους παραγωγούς ξηρών καρπών στον κόσμο, η FACMA έχει κατορθώσει να συνθέσει στο μοντέλο αυτό αξιόπιστο κινητήρα, λεπτομερή καθαρισμό του συλλεγόμενου προϊόντος μέσω αναρρόφησης, ασφάλεια του χειριστή και ταχύτητα.



Ο καθαρισμός γίνεται σε 4 στάδια. Τα δύο πρώτα διαχωρίζουν τον καρπό από τα πιο βαριά αλλά και ελαφριά ξένα σώματα όπως φύλλα, κλαδάκια και χώμα. Το τρίτο στάδιο επιτυγχάνει μέσω κοχλία μερική ή ολική αποφλοίωση του προϊόντος ιδίως σε καρύδι, κάστανο και αμύγδαλο.

Τέλος, το τέταρτο στάδιο διαχωρίζει το προϊόν από ξένα σώματα ίδιου βάρους με το συλλεγόμενο προϊόν αλλά διαφορετικής γεωμετρίας όπως πέτρες. Η συγκέντρωση του καρπού μπορεί να γίνει είτε σε σάκους -οπότε επιτυγχάνεται στην περίπτωση αυτή και διαλογή του καθαρού προϊόντος σε δύο μεγέθη- είτε σε πλατφόρμα, η οποία ρυμουλκείται από την ίδια τη μηχανή.

Η αρχική συλλογή του καρπού γίνεται με αναρρόφηση και μπροστινή επίπεδη υδραυλική βούρτσα με μετατόπιση, ώστε να μπορεί να πλησιάσει πολύ κοντά στον κορμό του δέντρου.

Η ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε είναι αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την ελληνική αγορά. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα www.panagrotiki.gr ή επικοινωνήστε με το τμήμα μηχανημάτων της εταιρείας στο τηλ. 2231048031 (εσωτ.4 Υπ. Επικοινωνίας Γιώργος Σαμαντάς Μηχ/γος Μηχ/κός Ε.Μ.Π)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία