BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στη σειρά τηλεσκοπικών βαρέος τύπου για μεγάλες εκτάσεις το Merlo TF65.9 TCS170-HF

Φτιαγμένο για καθήκοντα υψηλών απαιτήσεων και για εκείνους που διαχειρίζονται βαριά υλικά σε μεγάλες εκτάσεις, η Merlo λανσάρει τον τηλεσκοπικό φορτωτή TF65.9 TCS170-HF, που διαθέτει τετρακύλινδρο κινητήρα 4,5 λίτρων απόδοσης 170 ίππων.

003_15-10-2019_1

Βασίλης Σοφός

25
0

Η εισαγωγή του ολοκαίνουργιου τηλεσκοπικού φορτωτή TF65.9 TCS170-HF της Merlo σηματοδοτεί μια σημαντική προσθήκη στο ευρύ φάσμα των τηλεσκοπικών μοντέλων της εταιρείας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο μοντέλο είναι κατάλληλο για όσους χειρίζονται μεγάλο όγκο υλικών στον γεωργικό κλάδο και όχι μόνο.

Η Merlo ανέπτυξε το TF65.9 TCS170-HF έχοντας υπόψη αυτές τις απαιτητικές εφαρμογές. Προσφέρει μέγιστη ικανότητα ανύψωσης 6,5 τόνων και μέγιστο ύψος ανύψωσης 8,8 μέτρα, το νέο μηχάνημα βαρέος τύπου προσφέρει κορυφαία απόδοση στην κατηγορία, όπως αναφέρει η ίδια η κατασκευάστρια. Η εισαγωγή αυτού του νέου μοντέλου συμπληρώνει και επεκτείνει το πορτφόλιο της Merlo σε αυτόν τον αναπτυσσόμενο τομέα τηλεσκοπικών φορτωτών υψηλής απόδοσης.



Το μηχάνημα εξοπλίζεται με Stage V τετρακύλινδρο υπετροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα FPT 4,5 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους, προσφέροντας στους χειριστές επαρκή ισχύ για τις πιο απαιτητικές εργασίες. Το υδροστατικό κιβώτιο της Merlo συνεργάζεται με το καινοτόμο ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου μετάδοσης EPD TOP (Eco Power Drive). Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στον χειριστή να επιλέγει την αυτόματη απόκριση του κινητήρα ενώ χρησιμοποιεί τις υδραυλικές λειτουργίες, παρέχοντας αποτελεσματική και σωστή ισχύ για όλες τις ενέργειες. Επιπλέον, είναι δυνατή η ενεργοποίηση των λειτουργιών Eco και Speed Control για την βελτίωση χρήσης και τη συνολική απόδοση, ελαχιστοποιώντας ταυτόχρονα την κατανάλωση καυσίμου.

Η μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς, λέει η Merlo, είναι 40 χλμ./ώρα. Το νέο TF65.9 TCS170-HF έρχεται εξοπλισμένο με το ολοκαίνουργιο Adaptive Stability Control System (ASCS) της Merlo. Αυτό διατίθεται στάνταρντ με μια έγχρωμη οθόνη LCD 10,1 ιντσών στην καμπίνα που εμφανίζει το γράφημα δυναμικής φόρτωσης και ικανότητας, το οποίο ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο. Οι πληροφορίες από το φορτίο που ανυψώνεται, το προσάρτημα που είναι σε χρήση και ο δείκτης σταθερότητας του μηχανήματος είναι στη διάθεση του χειριστή. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει τη ρύθμιση της αντίδρασης και της ταχύτητας των υδραυλικών λειτουργιών, τη ρύθμιση και τον καθορισμό πιθανών δυνατοτήτων φόρτωσης για κάθε εξάρτημα, την καταγραφή αλλά και την αποθήκευση των δεδομένων κύκλου φόρτωσης.



Παράλληλα, η Merlo εφοδιάζει το μηχάνημα με ένα νέο υδραυλικό σύστημα ανίχνευσης φορτίου και κατανομής ροής High Flow (HF). Η χρήση υδραυλικής αντλίας βαρέως τύπου μεταβλητής μετατόπισης υψηλής ικανότητας 160 λίτρων/λεπτό προσφέρει υδραυλική απόκριση και υψηλή απόδοση για τις πιο απαιτητικές εργασίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο μπορεί να εξοπλιστεί με τη μετάδοση MCVTronic (CVT). Αυτή η τεχνολογία αυξάνει τη ροπή στους τροχούς σε χαμηλές ταχύτητες, για μέγιστη ισχύ ώθησης, ενώ βελτιστοποιεί την απόδοση σε υψηλότερες ταχύτητες όπως αυτές που χρησιμοποιούνται για μεταφορά.

Η καμπίνα είναι σχεδιασμένη και κατασκευασμένη από την Merlo, έχει αρθρωτή αρχιτεκτονική με ευρύχωρο συνολικό εσωτερικό πλάτος 1.010 χιλιοστών. Η άνεση του χειριστή ενισχύεται περαιτέρω με την πατενταρισμένη ανάρτηση καμπίνας CS που τοποθετείται στον βασικό εξοπλισμό. Το υδροπνευματικό αυτό σύστημα της Merlo μεγιστοποιεί την άνεση του χειριστή μειώνοντας τους κραδασμούς και την κόπωση απέναντι στον χειριστή, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ασφάλειάς του.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Merlo
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία