BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην σπορά για πρώτη φορά το ρομπότ της Horsch, Robo

Μέσα από τον προσωπικό του λογαρισμό στο Twitter, ο διευθύνων σύμβουλος της Horsch, Philipp Horsch, δημοσίευσε βίντεο στο οποίο το νέο ρομποτικό μηχάνημα Robo σπέρνει καλαμπόκι, προκαλώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Hosch_robot

Βασίλης Σοφός

23
0

Ρυμουλκούμενο αρχικά από φορτηγό της Horsh και κατευθυνόμενο προς τον φυσικό του χώρο, το νέο ρομποτικό μηχάνημα της Horsch, Robo, ξεκινά τη σπορά καλαμποκιού, προκαλώντας παγκόσμιο ενδιαφέρον. Το Robo είναι προϊόν της Horsch, η οποία συνεργάστηκε με την κατασκευάστρια συστημάτων παρακολούθησης και καθοδήγησης Trimble, ώστε να κινείται και εργάζεται πλήρως αυτόνομα.

Ωστόσο, οι κανονισμοί ασφαλείας στη Γερμανία για πλήρως αυτόνομη χρήση οχημάτων είναι ακόμη αυστηροί και έτσι ένα άτομο πρέπει να μένει στο χωράφι εντός 600 μέτρων για να παρακολουθεί το μηχάνημα. Σύμφωνα με τον Phillips Horsch, δύο ακόμη αυτόνομες μηχανές θα ακολουθήσουν το Robo μέχρι το τέλος του έτους.


Ο ίδιος είπε ότι το μηχάνημα είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στην αγορά σε περίπου δύο χρόνια, ανάλογα όμως και με τις προσπάθειες αλλαγής των ισχυόντων κανονισμών. Το Horsch Robo ήταν εξοπλισμένο με σύστημα πλοήγησης Trimble και εφοδιάστηκε με μια μεγάλη χοάνη σπόρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία