BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα οικογένεια κινητήρων ετοιμάζει η AGCO Power μετά την επέκτασή της

Το 2019 η AGCO Power επένδυσε 100 εκατομμύρια ευρώ προς επέκταση της παραγωγικής της ικανότητας και αυτοματοποίηση των λειτουργιών logistics. Η εταιρεία αναλαμβάνει τώρα να βάλει στην γραμμή παραγωγής στην Φινλανδία νέους κινητήρες για τα τρακτέρ Valtra, Fendt και Massey Ferguson.

2105-agco-power-engines-on-ceiling-track

Βασίλης Σοφός

89
0

Με στόχο να εξυπηρετεί αποτελεσμαστικά τις κατασκευάστριες Valtra, Fendt και Massey Ferguson, η AGCO Power αναπτύσει μια νέα γραμμή παραγωγής κινητήρων στο φινλαδικό εργοστάσιο στο Linnavuori, όπου θα προσφέρει στο μέλλον καινοτόμες λύσεις στην αγορά.



Αυτή η κίνηση συνδέεται φυσικά με την επένδυση των 100 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε η AGCO το 2019 για την αναμόρφωση του εργοστασίου και την κατασκευή ενός νέου αυτοματοποιημένου κέντρου logistics. Εκτός από τον εξορθολογισμό της διαδικασίας παραγωγής κινητήρων, η επένδυση -πρόκειται να ολοκληρωθεί το επόμενο έτος- ανοίγει επίσης το δρόμο για την ανάπτυξη της νέας σειράς κινητήρων. Αυτοί αναμένεται να είναι έτοιμοι μέχρι το τέλος του 2022.

Η AGCO Power κατασκευάζει όμως κινητήρες σε τρία άλλα εργοστάσια: στο Changzhou (Κίνα), στο Mogi das Cruzes (Βραζιλία) και στο General Rodriguez (Αργεντινή), με συνολική παραγωγική ικανότητα άνω των 100.000 κινητήρων ετησίως. «Παρά το αυστηρό χρονοδιάγραμμα και την πανδημία Covid-19, το επενδυτικό σχέδιο έχει προχωρήσει όπως είχε προγραμματιστεί», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Agco Power, Juha Tervala.



«Οι επενδύσεις στο εργοστάσιο Linnavuori επιτρέπουν μια πιο αποτελεσματική και εξορθολογισμένη διαδικασία παραγωγής. Αναβαθμίσεις όπως το αυτοματοποιημένο κέντρο logistics και η υπερσύγχρονη ρομποτική τεχνολογία υποστηρίζουν την βελτιωμένη ποιότητα, την απόλυτη καθαριότητα και την εργονομία στην εργασία. Επιπλέον, η επένδυση ανοίγει το δρόμο για την έναρξη της παραγωγής μιας νέας οικογένειας κινητήρων έως το τέλος του 2022», σημειώνει ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία