BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την επιλογή ηλεκτρονικού συστήματος ανύψωσης πίσω προσθέτει η Kubota στα M5

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν -με επιπλέον κόστος- το σύστημα ELC στο πίσω μέρος των τρακτέρ, ανεξάρτητα αν το μοντέλο ανήκει στη γενιά M5002 ή M5001.

M5002_chopper_grass_side_dynamic2-768x512__3__2

Βασίλης Σοφός

235
0

Σε αντικατάσταση των μοχλών με ηλεκτρονικό σύστημα ανύψωσης πίσω προέβη η Kubota για τα νέα μοντέλα της σειράς M5002 αλλά και για τα παλαιότερα M5001. Το ηλεκτρονικό σύστημα ELC διατίθεται προαιρετικά τόσο για τα νέα μοντέλα, με την εταιρεία να λέει ότι αυτό μπορεί να προσαρμοστεί και στα μοντέλα M5001 με μία μικρή παραμετροποίηση.



Οι αρχικοί μοχλοί καρουλιών αντικαθίστανται τώρα από ηλεκτρονικά χειριστήρια χωρίς τροποποίηση ή περικοπή των πλαισίων της καμπίνας, λέει η κατασκευάστρια. Οι χρήστες έχουν έτσι ένα διακόπτη για να ανεβάσουν και να χαμηλώσουν τον σύνδεσμο τριών σημείων και ένα περιστροφικό διακόπτη για έλεγχο βάθους.



Παράλληλα, χρησιμοποιούνται τρία επιπλέον κουμπιά για βύθισμα, ρυθμό πτώσης και μέγιστο ύψος ανύψωσης, μαζί με ένα κουμπί κλειδώματος/απελευθέρωσης συνδέσμου με ένδειξη LED. Το κιτ ELC περιλαμβάνει επίσης εξωτερικά χειριστήρια φτερών στην πίσω πλευρά.

Η σειρά Μ5

Η πιο ισχυρή σειρά M5 χρησιμοποιεί φίλτρο σωματιδίων (DPF), καταλύτη οξειδώσεως ντίζελ (DOC) και επιλεκτική κατάλυση (SCR) για τη μετεπεξεργασία των καυσαερίων του τετρακύλινδρου 3,8 λίτρων κινητήρα. Όπως η σειρά Μ4, τα Μ5 έχουν εκτεταμένο διάστημα σέρβις 6.000 ωρών για τη συντήρηση του DPF, με την αναγέννηση να επιτυγχάνεται σε χαμηλότερες στροφές λειτουργίας.

Η μέγιστη ισχύς είναι 96 ίπποι για το M5092 και 115 ίπποι για το M5112, με τη δύναμη να γίνεται διαχειρίσιμη μέσω μετάδοσης 36 × 36 με αναλογία που δημιουργεί τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα σε μειωμένες στροφές κινητήρα.



Για την άνεση του χειριστή περιλαμβάνονται ρυθμίσεις διπλής μνήμης στροφών κινητήρα, υδραυλικός έλεγχος και συμπερίληψη ενός πακέτου φωτισμού εργασίας LED.

Οι ταχύτητες PTO είναι 540/540E στον βασικό εξοπλισμό, με την επιλογή 540/1.000 σ.α.λ. Επιπλέον, διατίθεται ηλεκτρονική επιλογή ελέγχου πίσω σύνδεσης.

Η υδραυλική αντλία των 64,3 λίτρω/λεπτό και ο πίσω σύνδεσμος Cat II παρέχει ικανότητα ανύψωσης 4,1 τόνων. Και τα δύο μοντέλα M5002 μπορούν επίσης να εξοπλιστούν με φορτωτή Kubota LA1854.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία