Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με εξειδίκευση για τις κτηνοτροφικές δραστηριότητες τα ελαστικά BΚΤ

Προκειμένου να ανεβάσουν τον πήχη σε ό,τι αφορά την ποιότητα, οι αδελφοί Scaglia πρώτα δοκίμασαν και, στη συνέχεια, επέλεξαν να εξοπλίσουν τα μηχανήματά τους με ευρεία γκάμα ελαστικών BKT.

dvsdvsd_2

69
0

Η ιστορία του Αγροκτήματος Scaglia είναι μακρόχρονη και ξεκίνησε πριν από δύο γενιές από τον παππού του Graziano, του Paolo και του Mauro Scaglia, που είναι αδέλφια και συνέταιροι στην εταιρεία με έδρα το Ρίβολι, της επαρχίας του Τορίνο, στη Βόρεια Ιταλία.

Η οικογένεια Scaglia ξεκίνησε την επιχείρησή της με μόλις λίγα στρέμματα γης και 20 βοοειδή, που πλέον έχουν γίνει περισσότερα από 400. Από το ξεκίνημα της επιχείρησης μέχρι σήμερα, η αλλαγή ήταν τεράστια, αλλά το πάθος έχει παραμείνει αμετάβλητο. Ο παππούς του συνήθιζε να λέει «Να παράγετε ποιότητα, ποιότητα και ακόμα περισσότεροι ποιότητα», ένα σλόγκαν που τα αδέλφια εξακολουθούν να σέβονται και να αντιμετωπίζουν με πολύ μεγάλη σοβαρότητα.

 

Στο Αγρόκτημα Scaglia, αυτοπροσδιορίζονται ως «Εκτροφείς ζώων από την αρχή» και ειδικεύονται στα βοοειδή Piedmontese. Καθένα από τα αδέλφια έχει επακριβώς καθορισμένα καθήκοντα: Ο Paolo χειρίζεται όλες τις πτυχές που αφορούν τη συγκομιδή, ο Mauro την κτηνοτροφία και ο Graziano είναι επικεφαλής του μάρκετινγκ και της διεύθυνσης του καταστήματος.

 

Ο Mauro Scaglia λέει: Είμαστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι, ενώ πάντα προσπαθούμε να ανεβάζουμε τον πήχη σε ό,τι αφορά την ευημερία των ζώων, τη διατροφική αξία των ζωοτροφών που δίνουμε στα ζώα μας και τις καλλιέργειές μας».

 

Προκειμένου να ανεβάσουν τον πήχη σε ό,τι αφορά την ποιότητα, οι αδελφοί Scaglia πρώτα δοκίμασαν και, στη συνέχεια, επέλεξαν να εξοπλίσουν τα μηχανήματά τους με ευρεία γκάμα ελαστικών BKT.

 

Ο ελκυστήρας New Holland T6.180 είναι εξοπλισμένος με το AGRIMAX V-FLECTO, στη διάσταση VF 540/65 R 28 στον μπροστινό άξονα και τη διάσταση VF 650/65 R 38 στον πίσω άξονα. Αυτό το ελαστικό διαθέτει την τεχνολογία VF, η οποία καθιστά δυνατή τη μεγιστοποίηση των φορτίων χωρίς αλλαγή της πίεσης των ελαστικών, ανεξάρτητα από την ταχύτητα, επιτρέποντας τη μεταφορά 40% μεγαλύτερου φορτίου σε σύγκριση με ένα τυπικό ελαστικό της ίδιας κατηγορίας. Αντιθέτως, χάρη στο μεγαλύτερο πλάτος αποτυπώματος του ελαστικού και στο πέλμα μεγαλύτερου πλάτους, εγγυάται μειωμένη συμπίεση του εδάφους.

 

Για τον ελκυστήρα New Holland T5.140 επιλέχθηκε το ελαστικό AGRIMAX RT 657, στις διαστάσεις 440/65 R 28 και 540/65 R 38. Πρόκειται για ένα ευέλικτο ελαστικό, το οποίο μπορεί να ανταποκριθεί στις συνθήκες του φυσικού εδάφους και, ταυτόχρονα, να χρησιμοποιηθεί και στον δρόμο. Η συγκεκριμένη σχεδίαση πέλματος και η ανθεκτική κατασκευή εγγυώνται εξαιρετική άνεση κατά την οδήγηση, καθώς και σημαντική εξοικονόμηση καυσίμου.

 

Αντιθέτως, ο νέος ελκυστήρας New Holland T5.95 είναι εξοπλισμένος με το AGRIMAX RT 855 στον πίσω άξονα, στη διάσταση 420/85 R 30. Ένα ελαστικό που έχει αναπτυχθεί για να ανταποκρίνεται στις συνθήκες του φυσικού εδάφους και για μεταφορά τόσο στο χωράφι όσο και στον δρόμο. Ξεχωρίζει για την εξαιρετική πρόσφυση και την άνεση που προσφέρει, σε συνδυασμό με την υψηλή φέρουσα ικανότητα. Τα χαρακτηριστικά αυτοκαθαρισμού του ελαστικού επιτρέπουν τη γρήγορη μετάβαση από το χωράφι, σε χρήση στον δρόμο.

 

Για τον εξοπλισμό του γεωργικού ελκυστήρα Crosetto επιλέχθηκε το ελαστικό FLOTATION 648, στη διάσταση 385/65 - 22,5. Πρόκειται για ένα ελαστικό γενικής χρήσης , που είναι ιδανικό για μεταφορά στο χωράφι και στον δρόμο για εφαρμογές διασκορπιστών, καθώς επίσης και κατά τη διάρκεια του θερισμού, χάρη στην ιδιαίτερη σχεδίαση του πέλματος. Αυτό εγγυάται υψηλή τοπική ικανότητα ακόμα και σε χαμηλή πίεση, καθώς επίσης και μειωμένη συμπίεση του εδάφους.

 

Τελευταίο, αλλά όχι σε ό,τι αφορά τη σπουδαιότητα, είναι το CON STAR, το ελαστικό που χρησιμοποιείται στον τηλεσκοπικό φορτωτή Merlo. Έχει σχεδιαστεί για περονοφόρα ανυψωτικά οχήματα και διαπρέπει σε όλες τις συνθήκες, χάρη στο γερό κράτημα, την αντοχή και την ανθεκτικότητα και την κατακόρυφη και εγκάρσια σταθερότητα, ακόμα και υπό συνθήκες πλήρους φορτίου. Το CON STAR ήταν εκείνο που έπεισε την Scaglia να υιοθετήσει την ευρεία γκάμα λύσεων της BKT.

 

Σε σχέση με το CON STAR, ο Mauro Scaglia σχολιάζει τα εξής: «Με την BKT εξασφαλίσαμε πολύ σημαντικά πλεονεκτήματα, πάνω απ' όλα στα υπόστεγα με τον τηλεσκοπικό φορτωτή, ένα πολύ σημαντικό περιβάλλον για εμάς, στο οποίο τα ελαστικά των ανταγωνιστών παρουσίαζαν ολίσθηση. Με την BKT διαπιστώσαμε καλύτερο κράτημα, το οποίο μας προσφέρει περισσότερο έλεγχο και ασφάλεια σε αυτό το σημαντικό στάδιο της εργασίας μας».

 

Ο Paolo βλέπει στο μέλλον και λέει τα εξής: «Χαιρόμαστε που επιλέξαμε την BKT και αποβλέπουμε στη συνέχιση της κοινής πορείας μας για πολλά χρόνια ακόμη. Πρόκειται για μαλακά προϊόντα που δεν προκαλούν καθόλου πόνο στην πλάτη. Τα δοκιμάσαμε στον τηλεσκοπικό φορτωτή και, μετά, τα επιλέξαμε για όλα τα οχήματά μας και για κάθε χρήση. Από τη μεταφορά μέχρι το όργωμα, από τη σπορά μέχρι την εργασία στα υπόστεγα, η BKT μας συντροφεύει πάντα και είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επιλογή μας»!

 

Αναφερόμενοι και πάλι στο μέλλον, το Αγρόκτημα Scaglia έχει στερεές βάσεις: γενιές παθιασμένων υποστηρικτών και μια οικογένεια που θέλει να διατηρήσει και να αυξήσει τη δέσμευσή της. «Δραστηριοποιούμαστε ως η νέα γενιά και ελπίζουμε να σημειώσουμε τα ίδια ή ακόμα μεγαλύτερα επιτεύγματα σε σχέση με αυτά που έχει σημειώσει η οικογένειά μας έως τώρα. Με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση», καταλήγει ο Marco Scaglia, ο γιος του Paolo.

 

Η οικογένεια Scaglia και οι καθημερινές ανάγκες της είναι σημαντικές για την BKT, που ακούει με προσοχή τις ιστορίες των τελικών χρηστών των προϊόντων της, προκειμένου να αναπτύσσει προϊόντα που χαρακτηρίζονται από ολοένα μεγαλύτερη ακρίβεια.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Ιστορίες της BKT, δηλ. οι  πραγματικές αφηγήσεις εκείνων που, όπως οι αδελφοί Scaglia, δοκιμάζουν απευθείας τις λύσεις του εμπορικού σήματος, διαδραματίζουν πραγματικά κεντρικό ρόλο.

Οι ανάγκες του σήμερα οδηγούν στα προϊόντα του αύριο.

 

 

Παρακολουθήστε ολόκληρο το βίντεο της Ιστορίας της BKT με την αφήγηση για την πραγματική εμπειρία της γεωργικής επιχείρησης Scaglia: https://www.bkt-network.com/bkt-meets-scaglia

 

Παρακολουθήστε την Ιστορία της BKT με έμφαση στα ελαστικά: https://vimeo.com/557590367

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία