BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Lemken παρουσιάζει το προηγμένο σύστημα προστασίας OptiStone για τα άροτρα Juwel, Diamant και Titan

Ένα αξιοπιστο και ασφαλές σύστημα τοποθετεί τώρα η Lemken στα άροτρα Juwel, Diamant και Titan, τα οποία αποκτούν επιπλέον προστασία, η ισχύς της οποίας καθορίζεται μέσα από το τρακτέρ.

Lemken_Diamant_2_2

Βασίλης Σοφός

157
0

Η γερμανική φίρμα, ειδικός στα παρελκόμενα κατεργασίας εδάφους, υλοποιεί με ταχείς ρυθμούς την υπόσχεσή της για λανσάρισμα στην αγορά νέων τεχνολογικών λύσεων υπέρ της άνεσης του χειριστή και της φροντίδας του εδάφους, παρουσιάζοντας τώρα ένα υπερσύγχρονο σύστημα προστασίας υπερφόρτωσης.

Το προηγμένο αυτό σύστημα, αρχικά εφαρμόσιμο στα αροτρα Juwel, Diamant και Titan, ονομάζεται ΟptiStone και στόχο έχει να θέσει συγκεκριμένες «ασπίδες» προστασίας του αρότρου έναντια στα ξένα αντικείμενα και, φυσικά, στις πέτρες. Ειδικά για πετρώδη εδάφη λοιπόν, το OptiStone, που αποτελείται από ένα κλειστό σύστημα με υψηλής σταθερότητας «πόδια», τιθεται ενάντια στα ξένα αντικείμενα. Σε αυτό συνεισφέρει ένας ολοκαίνουργιος περιστροφικός βραχίονας που εξασφαλίζει «υψηλές πλευρικές δυνάμεις ενεργοποίησης και πολύ καλό έλεγχο σε πετρώδη εδάφη», λέει η κατασκευάστρια.



Πρακτικά, όταν το άροτρο συναντήσει κάποιο εμπόδιο, το νέο στοιχείο υπερφόρτωσης της Lemken ταυτόχρονα εκτρέπεται έως και 37 εκατοστά προς τα πάνω αλλά και έως 20 εκατοστά προς τα πλάγια. Αυτό παρέχει ένα αρκετά μεγάλο εύρος εκτροπής για να διασφαλίζεται η συνεπή εργασία χωρίς διακοπές, ακόμη και σε βαθιά άροση.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι δυνάμεις ενεργοποίησης μπορούν να ρυθμίζονται συνεχώς από την καμπίνα του τρακτέρ, ώστε να υπάρχει μια πλήρη προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες συνθήκες εδάφους. Εάν το σύστημα συναντήσει -από τις πλάκες του- πέτρα ή ρίζες, προστατεύεται ξανά με ένα διπλού κοψίματος μπουλόνι για να αποφευχθεί η ζημιά στο άροτρο.



Η Lemken μάς λέει, τέλος, ότι το OptiStone διαθέτει ακτινικά σφαιρικά ρουλεμάν υψηλής αντοχής για να διατηρούνται τα σώματα του αρότρου σταθερά καθώς το σύστημα προστασίας εκτρέπεται. Τα σώματα συνδέονται σταθερά με τριών διαστάσεων σημεία των ρουλεμάν -εύκολα στη συντήρηση- και, ως εκ τούτου, δεν μπορούν να αποσυνδεθούν. Το τελευταίο μάλιστα δίνει ένα σαφές πλεονέκτημα σε σύγκριση με τα συστήματα προστασίας από υπερφόρτωση με ανάρτηση τεσσάρων σημείων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία