BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ανανέωση για τη τελευταία γενιά τριπλών χορτοκοπτικών Extra 7100R της Vicon

Το τύπου πεταλούδας χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό της Vicon Extra 7100 αντιπροσωπεύει τις τεχνολογικές καινοτομίες που εισάγει στην αγορά η εταιρεία, μέλος του ομίλου Kverneland.

Vicon-7100R_T_01

Βασίλης Σοφός

73
0

Μελέτη σχεδιασμού και ανάπτυξης με κύριο στόχο την υψηλή απόδοση στο πεδίο, την παραγωγικότητα και την συνεχώς αυξανόμενη ποιότητα των ζωοτροφών επιχείρησε να κάνει η Vicon με το τριπλό χορτοκοπτικό-χορτοξηραντικό Extra 7100, «αδελφό» του αντίστοιχου μοντέλου της Kverneland.



Η έκδοση πεταλούδας διαθέτει συνδυασμένο πλάτος εργασίας έως 10,20 μέτρα και ξηραντικό Chevron με το μοντέλο Vicon Extra 635. Από την άλλη, το Vicon Extra 632 προσφέρει συνδυασμένο πλάτος εργασίας 9,80 μέτρων.

Υπάρχουν δύο εκδόσεις στις οποίες η Vicon προσφέρει αυτά τα χορτοκοπτικά-ξηραντικά τελευταίας γενιάς: το Extra 7100T, με μεταλλικό δάχτυλο ή πλαστικό SemiSwing και το Extra 7100R Butterfly εξοπλισμένο με διπλούς κυλίνδρους Chevron σε ανθεκτικό καουτσούκ πολυουρεθάνης (που μπορεί να συρρικνωθεί σε περίπτωση εμποδίου) για την προετοιμασία της τροφής σε όλο το πλάτος της ράβδου κοπής.

Ανάρτηση Quattrolink «βγαλμένη» από την αυτοκινητοβιομηχανία

Βασικό, για τους σκοπούς της ιδανικής απόδοσης που εγγυώνται τα μοντέλα Extra 7100 Vario, είναι η παρουσία σε αυτά τα μηχανήματα του αποκλειστικού (κατοχυρωμένου με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) και του καινοτόμου συστήματος ανάρτησης που στερεώνεται στο σκελετό με αντίθετο τρόπο, QuattroLink, δανεισμένο από τον κόσμο της αυτοκίνησης. Το σύστημα κοπής τραβιέται πρακτικά από τέσσερις βραχίονες ανάρτησης συνδεδεμένους σε ένα σταθερό βραχίονα στήριξης, έτσι ώστε να είναι σε θέση να «επιπλέει» ανεξάρτητα από το πλαίσιο, προσαρμοζόμενο καθώς αλλάζει το «προφίλ» εδάφους.



Το σύστημα ανάρτησης τεσσάρων βραχιόνων εξασφαλίζει επίσης αξιοσημείωτη ευελιξία και μέγιστη αντιδραστικότητα σε κάθε περίπτωση, καθώς η γεωμετρία QuattroLink, με διπλό παραλληλόγραμμο που υποστηρίζεται από κύλινδρο και συσσωρευτή αζώτου, επιτρέπει κάθετες κινήσεις έως 70 εκατοστά και εγκάρσια ταλάντωση 30 μοιρών.

Σύστημα προστασίας απ'άκρη σ'άκρη

Επιπλέον, η προσαρμογή της πίεσης στο έδαφος είναι πολύ απλή: η τάση στο ελατήριο ανάρτησης, από την οποία εξαρτάται η πίεση, στην πραγματικότητα ρυθμίζεται εύκολα και υδραυλικά, ακόμη και εν κινήσει, απευθείας από την καμπίνα του τρακτέρ, με την προσαρμογή να εκτελείται ανάλογα με το είδος του εδάφους.



Σε συνδυασμό με το νέο σύστημα ανάρτησης, το σύστημα προστασίας BreakAway επιτρέπει στον χρήστη να εργάζεται με απόλυτη ασφάλεια και ηρεμία σε όλες τις συνθήκες, χωρίς να χρειάζεται να αφήσει ποτέ την καμπίνα του σε περίπτωση σύγκρουσης με εμπόδιο που συναντήθηκε στο πεδίο κατά τη διάρκεια της εργασίας. Σε αυτήν την περίπτωση, εξάλλου, το σύστημα ενεργοποιείται αυτόματα και αναγκάζει τη μονάδα κοπής να κινηθεί προς τα πίσω, ανυψώνοντάς την (η οποία επιστρέφει, αφού περάσει το εμπόδιο, στην αρχική της θέση), χωρίς την ανάγκη πρόσθετων ελιγμών.

Τρεις δίσκοι μαχαιριών και μονοκόμματη μπάρα κοπής

Στα μοντέλα Vicon Extra 7100 Vario, η μεγάλη αντοχή παραμένει από την αποδεδειγμένα καλή ράβδο κοπής Extra, που είναι μονοκόμματη, στιβαρή και αξιόπιστη, λέει η Vicon. Την ίδια στιγμή είναι αθόρυβη και δεν χρειάζεται απαιτητική συντήρηση, διαθέτει με τριγωνικούς δίσκους αντίστροφης περιστροφής, καθένας από τους οποίους εφοδιάζεται με τρία ειδικά μαχαίρια για να εγγυηθούν καθαρή κοπή ακόμη και παρουσία κοντού ή υγρού υλικού.



Επιπλέον, τα γρανάζια Extra bar, όλα στο λουτρό λαδιού και με ειδικό στρογγυλεμένο σχήμα, συμβάλλουν στην μακροζωία και τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του χλοοκοπτικού, το οποίο επιτρέπει μια ισχυρή μετάδοση ακόμη και σε χαμηλές ταχύτητες με αυξημένη θερμοκρασία.

Υδραυλική ρύθμιση της επικάλυψης και του πλάτος κοπής εν κινήσει

Ένα άλλο σημαντικό χαρακτηριστικό των Extra 7100R Vario και Extra 7100T Vario είναι η εύκολη ρύθμιση της επικάλυψης ώστε το μηχάνημα να έχει πάντα τη σωστή κοπή. Με αυτό τον τρόπο, είναι δυνατή η ρύθμιση του πλάτους εργασίας έως και 400 χιλιοστά. Η ρύθμιση γίνεται απευθείας από την καμπίνα τρακτέρ με υδραυλικά μέσα (μια διαβαθμισμένη κλίμακα στο τηλεσκοπικό πλαίσιο επιτρέπει την εύκολη αναγνώριση του επιλεγμένου πλάτους εργασίας). Σε κανονικές ή επίπεδες επιφάνειες, από την άλλη πλευρά, ο χρήστης επωφελείται από τη μεγάλη διαδρομή του πλαισίου, προκειμένου να διασφαλιστεί το καλύτερο δυνατό πλάτος εργασίας.

Ανεξάρτητη διαχείριση των μονάδων κοπής

Αξιοσημείωτη είναι επίσης η πλήρως αυτοματοποιημένη διαχείριση των λειτουργιών του ακρωτηρίου, και αυτή της ανεξάρτητης διαχείρισης των μονάδων κοπής από το σύστημα GEOMOW που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο όλων αυτών. Στο ακρωτήριο, επομένως, το μπροστινό μαχαίρι χλοοκοπτικού ανυψώνεται αυτόματα πρώτα, χωρίς να καταστρέψει το σημείο που έχει ήδη κοπεί, ακολουθούμενη αμέσως μετά από τα πίσω χλοοκοπτικά (τα οποία ανυψώνει το σύστημα ξεχωριστά σε σημεία που έχουν ήδη κοπεί).



Επιπλέον, οι χρόνοι ανύψωσης μπορούν επίσης να ρυθμιστούν ανάλογα με τα προϊόντα που πρόκειται να υποστούν επεξεργασία. Αυτό αποφεύγει τα σφάλματα κοπής και τις επικαλύψεις, τα κεφαλάρια είναι τέλεια κατεργασμένα και ο χειριστής μπορεί να επικεντρωθεί πλήρως στην οδήγηση.

«Μεταμόρφωση» για την μεταφορά

Προκειμένου να περιοριστούν οι διαστάσεις μεταφοράς τους, τα μοντέλα Extra 7100R Vario και 7100T Vario έχουν μια υδραυλική αναδιπλούμενη «λύση» η οποία, σε συνδυασμό με την ανάσυρση των τηλεσκοπικών βραχιόνων, επιτρέπει στο συνολικό ύψος να είναι μικρότερο από 4 μέτρα (το πλάτος παραμένει κάτω από 3 μέτρα).



Τέλος, ο προηγμένος εξοπλισμός επεξεργασίας χόρτου της Vicon είναι πλήρως συμβατός με ISOBUS και η διαχείριση των αυτοματοποιημένων λειτουργιών κεφαλαριού μπορεί, προαιρετικά, να γίνεται και μέσω GPS.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Vicon
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία