Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Lemken Solitair 9+ Duo: Νέα έκδοση διπλής χοάνης για πολλαπλή σπορά εντός πεδίου

Η πνευματική σπαρτική της Lemken Solitair 9+ αποκτά περισσότερα «ταλέντα», αφού στη διπλή της χοάνη, η νέα έκδοση «Duo», μπορεί να σπείρει ταυτόχρονα πολλούς σπόρους.

Screenshot_2021-06-16_at_10_43_56_AM

Βασίλης Σοφός

108
0

Λίγο μετά από σχεδόν ένα χρόνο μετά το λανσάρισμα της πνευματικής σπαρτικής Solitair 9+, η Lemken παρουσιάζει ένα μοντέλο διπλής χοάνης με την ονομασία Solitair 9+ Duo. Με την Solitair 9+ Duo, η Lemken προσφέρει τώρα μια ολόκληρη σειρά δυνατοτήτων για την ταυτόχρονη σπορά διαφορετικών σπόρων ή λιπάσματος. Η ιδέα βασίζεται στην χοάνη, χωρητικότητας 1.850 λίτρων, η οποία μπορεί να χωριστεί με διαίρεση 50/50 ή 60/40 ανάλογα με τις ανάγκες.Σύμφωνα με την εταιρεία, υπάρχουν δύο διαθέσιμα συστήματα για τον χρήστη της νέας σπαρτικής. Με το σύστημα σποράς «Single shot», οι σπόροι ή το λίπασμα συνδυάζονται στις δύο ηλεκτρικές μονάδες δοσολογίας σε καθένα από τα δύο διαμερίσματα της χοάνης. Τα διάφορα μίγματα σπόρων προς σπορά/λίπανση οδηγούνται στη συνέχεια μέσω ενός σωλήνα σποράς στους διπλούς δίσκους και τοποθετούνται στην αυλακιά, επομένως στην ίδια γραμμή σποράς.Είναι, επομένως, δυνατό να ενσωματωθεί μια αρχική δόση λιπάσματος, ιδανικά για χειμερινή σπορά ή για να ολοκληρωθεί η εργασία για θερινή σπορά ενώ εδώ ενσωματώνεται και μια αυτόματη διακοπή γραμμής σποράς στους διανομείς.Το σύστημα σποράς «Double shot», από την άλλη πλευρά, προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στην τοποθέτηση των εισροών. Σε αυτή την περίπτωση, ο σπόρος ή/και το λίπασμα ρέουν ξεχωριστά μέσω διπλών διανομέων σε δύο σωλήνες σποράς σε ένα διπλό δίσκο. Η τοποθέτηση μπορεί στη συνέχεια να πραγματοποιηθεί είτε σε μία σειρά όπως με το σύστημα «Single shot», ή ξεχωριστά και εναλλάξ σε δύο σειρές, χάρη στη γρήγορη αλλαγή της κασέτας στον διανομέα.

Επιπλέον, το βάθος σποράς κάθε δεύτερης σειράς μπορεί να ρυθμιστεί ξεχωριστά με κύμανση έως 5 εκατοστά, μέσω του κυλίνδρου επανασυγχώνευσης. Είναι επομένως εύκολο να γίνει σπορά δύο διαφορετικών τύπων σπόρων στο βέλτιστο βάθος σποράς ή ταυτόχρονη λίπανσης μεταξύ των σειρών. Η νέα σπαρτική Lemken Solitair 9+ Duo έχει ήδη παρουσιαστεί σε πλάτη εργασίας των 3 και 4 μέτρων, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται τον Ιανουάριο του 2022.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία