BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρης ανανέωση για την γκάμα τρακτέρ Boomer της New Holland

Η New Holland Agriculture λανσάρει τη νέα σειρά τρακτέρ Boomer με Stage V κινητήρα, ο οποίος διαθέτει μεγαλύτερη απόδοση, με τα μοντέλα να διατηρούν παράλληλα το μικρό τους μέγεθος.

Screenshot-2021-06-16-at-10_37_25-1024x572

Βασίλης Σοφός

228
0

Η γκάμα Boomer των μικρών τρακτέρ της New Holland αναδομήθηκε και επεκτάθηκε με δύο νέα μοντέλα Class 3, το 47 ίππων Boomer 45 και το 57 ίππων Boomer 55, έτσι ώστε να καλύπτει το τμήμα ισχύος κοντά στους 60 ίππους.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι αποδοτικοί κινητήρες κάνουν τα τρακτέρ περισσότερο ικανά στο να μπορούν να αναλάβουν με μεγαλύτερη ευκολία τις πιο απαιτητικές εργασίες, από το κούρεμα έως τη μεταφορά και άλλα καθήκοντα όπως το ελαφρύ όργωμα.

Νέα πιο άνετη καμπίνα σε όλη τη γκάμα

Όλα τα μοντέλα Class 2 και Class 3 είναι τώρα διαθέσιμα με την καμπίνα Boomer Suite υψηλής άνεσης, η οποίο προσφέρει καλύτερη ορατότητα και εργονομικά χειριστήρια. Ο ανανεωμένος πίνακας οργάνων διαθέτει μια οθόνη LCD που εμφανίζει τις απαραίτητες λειτουργίες στον πίνακα οργάνων και διευκολύνει περαιτέρω την εργασία. Η κατασκευάστρια λέει ότι η νέα σειρά στοχεύει στην άνεση του χειριστή και μειώνει την κόπωσή του με πολλές δυνατότητες.



Σε μοντέλα με υδροστατική μετάδοση, περιλαμβάνεται το τυπικό Cruise Control ενώ τα μοντέλα καμπίνας κατηγορίας 3 που διαθέτουν αυτό το κιβώτιο προσφέρουν επίσης τη νέα επιλογή Servo Hydraulic Assist, σύστημα που οποία μειώνει την προσπάθεια που απαιτείται για τη λειτουργία του πεντάλ.

Περισσότερη παραγωγικότητα

Τα μοντέλα με την υδροστατική μετάδοση είναι επίσης διαθέσιμα με τη λειτουργία EZ Speed, η οποία συντονίζει το μπροστινό υδροστατικό πεντάλ και τις στροφές του κινητήρα, με αποτέλεσμα μεγαλύτερη απόδοση και ευελιξία. Όταν ο χειριστής το ενεργοποιεί και το γκάζι του χεριού βρίσκεται στη χαμηλή θέση, ο κινητήρας θα επιταχυνθεί όταν πιέζεται το υδροστατικό πεντάλ. Αυτό, όπως λέει η New Holland, διασφαλίζει ότι ο κινητήρας έχει τις σωστές στροφές και τη σωστή ταχύτητα διαθέσιμες όποτε απαιτείται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο σε εφαρμογές όπου, για παράδειγμα, ο χειριστής επιθυμεί να διατηρήσει χαμηλό επίπεδο θορύβου όταν το τρακτέρ σταματήσει και μπορει να αυξήσει τις στροφές του κινητήρα μόνο όταν το τρακτέρ αρχίσει να κινείται.

Η παραπάνω λειτουργία  μπορεί μάλιστα να απενεργοποιηθεί, επιτρέποντας στον χειριστή να διαχειρίζεται ανεξάρτητα το μοχλό γκαζιού και το υδροστατικό πεντάλ σε εφαρμογές PTO όπου πρέπει να διατηρείται μια συγκεκριμένη λειτουργία στροφών του κινητήρα για να διασφαλίζονται και οι απαιτούμενες στροφές στο PTO.

Ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι και το Auto PTO. Εύκολο στην ενεργοποίηση με ένα διακόπτη, το σύστημα απενεργοποιεί αυτόματα το PTO όταν ο σύνδεσμος τριών σημείων ανυψώνεται και ενεργοποιείται ξανά όταν χαμηλώνει. Αυτό όχι μόνο βελτιώνει την άνεση του χειριστή, αλλά μειώνει την κόπωση και επιταχύνει την εργασία σε εφαρμογές όπου το πίσω ανυψωτικό πρέπει να ανυψώνεται και να χαμηλώνει συχνά, με αποτέλεσμα μια υψηλότερη παραγωγικότητα.

«Η σειρά Boomer είναι ο τέλειος συνδυασμός ευκολίας χρήσης, αποτελεσματικότητας και άνεσης σε ένα συμπαγές πακέτο», δήλωσε ο Edoardo Ronco, διευθυντής μάρκετινγκ και προϊόντων για την Ευρώπη στα κόμπακτ τρακτέρ. «Τα μοντέλα προσφέρουν στους πελάτες μια εκτεταμένη επιλογή μοντέλων που καλύπτουν μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών με εξαιρετική ευελιξία», σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία