Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα γενιά τηλεσκοπικών φορτωτών TH λανσάρει η Massey Ferguson

Τα έξι μοντέλα της τελευταίας γενιάς της MF TH Series είναι σχεδιασμένα για να διαχειρίζονται με άνεση κάθε είδους εργασία. Η σειρά ξεκινά με τη semi-compact έκδοση MF TH 6030 και φτάνει μέχρι το MF TH.8043, με μέγιστη ανυψωτική ικανότητα 4.300 κιλ. σε ύψος 7,5μ., και δυνατότητα σύνδεσης κάδου χωρητικότητας 3.500 λίτρων.

MF_TH8043_WOODEN_BOW_LOADING_WORKING_BEZU_0321_17

Βασίλης Σοφός

81
0

Σημαντικές βελτιώσεις στο υδροστατικό σύστημα μετάδοσης που περιλαμβάνει ένα νέο πρόγραμμα λειτουργίας (operating mode), για πιο ομαλή λειτουργία και προς όφελος της λειτουργικότητας και της παραγωγικότητας αλλά και ένα ισχυρό και υψηλής ροής υδραυλικό σύστημα με αναλογικό έλεγχο, που προσφέρει βέλτιστη ακρίβεια στη διαχείριση υλικών και παραγωγικότητα φέρουν μεταξύ άλλων οι πλήρως αναβαθμισμένοι τηλεσκοπικοί φορτωτές TH της Massey Ferguson. «Οι Τηλεσκοπικοί Φορτωτές MF TH φημίζονται για την άριστη απόδοση, παραγωγικότητα, ορατότητα και ευελιξία τους. Και τώρα, τα νέα μοντέλα φέρνουν τις πιο συναρπαστικές εξελίξεις στα δέκα χρόνια παραγωγής της Σειράς MF TH. Δεν πρόκειται απλά για αναβάθμιση – είναι επανάσταση» σχολιάζει ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson Ευρώπης & Μέσης Ανατολής.

Πιο «παραγωγική» καμπίνα με μεγάλη ορατότητα

Σχεδιασμένη ειδικά για να προσφέρει στους χειριστές των μηχανημάτων MF TH ένα προηγμένο επίπεδο άνεσης και ελέγχου, η νέα καμπίνα υιοθετεί πιο στρογγυλεμένη, ασύμμετρη δομή με εύκολη πρόσβαση μέσω μιας πόρτας με μεγαλύτερο άνοιγμα. Οι χειριστές μπορούν να κάθονται άνετα στο νέο κάθισμα με αερανάρτηση. Μία θερμαινόμενη έκδοση καθίσματος, προερχόμενη από τους ελκυστήρες MF, αποσβένει αυτόματα τους κραδασμούς και έχει αυτόματη ρύθμιση ύψους και βάρους.

Η ευρύχωρη καμπίνα είναι τώρα πολύ πιο αθόρυβη σε όλες τις ταχύτητες και συνθήκες λειτουργίας, ακόμα και με τα παράθυρα ανοιχτά. Μετρήσεις δείχνουν σημαντική μείωση 1,5dBA στο δρόμο και μέχρι 2-3dBA κατά τις εργασίες φόρτωσης, μαζί με μειωμένη ένταση και λιγότερο ενοχλητική χροιά θορύβου. Η εξαιρετική ορατότητα οφείλεται στις καμπύλες φόρμες της καμπίνας και σε ένα νέο, χαμηλότερου προφίλ κάλυμμα κινητήρα που διατηρεί απρόσκοπτη την ορατότητα προς τα πίσω, διαγώνια και δεξιά. Νέοι καθρέπτες, ψηλότερα τοποθετημένοι προσφέρουν άριστη ορατότητα στο πίσω τμήμα, ενώ μία αφαιρούμενη μοκέτα μειώνει το θόρυβο και καθαρίζεται εύκολα.Προαιρετικές επιλογές περιλαμβάνουν ένα ενσωματωμένο ψυγείο, ηλεκτρικό δεξί καθρέπτη και πλαϊνό καθαριστήρα, για περαιτέρω βελτίωση της ορατότητας στο πλάι και στους καθρέπτες. Εκτός από το νέο κάθισμα στην καμπίνα, υπάρχει και ένα νέο joystick για άνετη λειτουργία του νέου υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης, ενώ μία νέα έγχρωμη οθόνη προβάλλει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες. Επιπλέον, υπάρχει μια αυτοματοποίηση για την ανάρτηση της μπούμας, το χειρόφρενο, τη ρύθμιση ύψους μπούμας και τα χειριστήρια για την τρίτη υδραυλική λειτουργία.

Stage V κινητήρες

Όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούν προηγμένους, τετρακύλινδρους κινητήρες προδιαγραφών Stage V, με ισχύ αυξημένη στους 135 ίππους για τα MF TH 6534, MF TH 7038 και MF TH 8043, και 100 ίππους για τα υπόλοιπα. Η ανυψωτική ικανότητα και τα μέγιστα ύψη παραμένουν χωρίς αλλαγές.

Ευρεία γκάμα μοντέλων για τη διαχείριση κάθε τύπου εργασίας

Με έξι νέα μοντέλα τηλεσκοπικών φορτωτών MF TH στη διάθεσή τους, οι χειριστές μπορούν να επιλέξουν το ακριβές μέγεθος και τον κατάλληλο εξοπλισμό για κάθε είδους εργασία στον κήπο και στο χωράφι. Δύο ευέλικτα semi-compact μοντέλα διαστάσεων μόλις 2,1 μ. πλάτους x 2,1 μ. ύψους, είναι ιδανικά για εργασίες σε στενούς χώρους και παραδοσιακά αγροκτήματα. Αυτά τα δύο μηχανήματα και το μεγαλύτερο, MF TH 7035 χρησιμοποιούν κινητήρα 100 ίππων και με υδραυλική ροή 100 λίτρα/λεπτά προσφέρουν ανυψωτική ικανότητα έως 3 τόνους, με μέγιστο ύψος ανύψωσης φορτίων μέχρι 6 μ. για το MF TH 6030 και μέχρι 7 μ. αντίστοιχα για το MF TH 7030. Το μεγαλύτερο μηχάνημα, MF TH.7035 έχει ανυψωτική ικανότητα έως 3,5 τόνους με μέγιστο ύψος ανύψωσης έως 7 μ.

Τρεις μεγαλύτεροι στάνταρ τηλεσκοπικοί φορτωτές MF TH χρησιμοποιούν κινητήρες νέας τεχνολογίας Stage V, που παράγουν 135 ίππους στη νέα γενιά τους. Όλοι εφοδιάζονται με υδραυλικό σύστημα 190 λίτρ./λεπτό με ανίχνευση φορτίου και, ανάλογα με το μοντέλο, προσφέρουν ύψη ανύψωσης από 6,5 μ. έως 7.5 μ. και ανυψωτική ικανότητα 3,4 – 4,3 τόνους στο MF TH.8043, που μπορεί να εφοδιάζεται επίσης με κάδο χωρητικότητας 3.500 λίτρων.

Ευκολία στις μανούβρες

Όλοι οι τηλεσκοπικοί φορτωτές της Σειράς MF TH διατίθενται με τον αποκλειστικό μοχλό MF Power Control (για χειρισμούς με το αριστερό χέρι), από τον βασικό εξοπλισμό. Ακριβώς ο ίδιος με αυτόν που χρησιμοποιείται σε όλα τα τρακτέρ της Massey Ferguson, τοποθετείται ακριβώς κάτω από το τιμόνι, ενώ με τις άκρες των δακτύλων ελέγχονται τρεις λειτουργίες: εμπρόσθια και όπισθεν κίνηση του μηχανήματος, αύξηση/μείωση υδροστατικής ταχύτητας και επιλογή νεκράς. Αυτό σημαίνει ότι το δεξί χέρι παραμένει ελεύθερο για να ελέγχει τις λειτουργίες φόρτωσης, ενώ με μία κίνηση του δακτύλου του αριστερού χεριού ελέγχεται η μετάδοση.

Μία νέα, στάνταρ έγχρωμη οθόνη ελέγχου 5 ιντσών απεικονίζει με σαφήνεια χρήσιμες πληροφορίες για τη λειτουργία του μηχανήματος, ενώ μπορεί να χρησιμοποιείται για την επιλογή προγραμμάτων διεύθυνσης (steering modes), που περιλαμβάνουν μία νέα ρύθμιση semi-crab. Ένα ‘διαισθητικό’ μενού διευκολύνει την πλοήγηση μεταξύ των ρυθμίσεων, ενώ η εικόνα από την προαιρετική κάμερα οπισθοπορείας, με οδηγίες ασφαλείας, εμφανίζεται αυτόματα με την επιλογή της όπισθεν.Περισσότερες λειτουργίες προσφέρει η προαιρετική οθόνη 7 ιντσών, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν το steering mode ή την υδραυλική ροή ή μία ‘αλληλουχία στοιχείων’ από την οθόνη, καθώς και να βλέπουν λεπτομερείς πληροφορίες διαχείρισης εργασίας για έργα και χειριστές. Επίσης διαθέτει σύνδεση Bluetooth και μικρόφωνο τηλεφώνου εγκατεστημένο στο ταμπλό μαζί με ενσωματωμένες ρυθμίσεις ραδιοφώνου και μουσικής.

Ομαλός και ακριβής έλεγχος joystick

Ειδικά σχεδιασμένο για την MF TH Series, το νέο εργονομικό joystick πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει ομαλό έλεγχο – ενώ απαιτεί τουλάχιστον 20% λιγότερη προσπάθεια από την προηγούμενη έκδοση. Αυτό, όπως λέει η εταιρεία, μεταφράζεται σε αβίαστη και ομαλή λειτουργία του υδραυλικού συστήματος και του συστήματος μετάδοσης. Ένας απλός τριθέσιος διακόπτης στην πίσω πρόσοψη χρησιμοποιείται για την επιλογή εμπρόσθιας σχέσης, όπισθεν και νεκράς. Επιτελεί ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες με τα αντίστοιχα χειριστήρια στον μοχλό MF Power Control, προσφέροντας στο χειριστή μία εναλλακτική επιλογή για τον τρόπο αλλαγής κατεύθυνσης και τον έλεγχο της μετάδοσης.Παράλληλα, μία νέα έκδοση κάδου με λειτουργία ανάδευσης, ελεγχόμενη από ένα μπουτόν στο joystick, βοηθά στο γρήγορο γέμισμα και άδειασμα του κάδου. Η ανάδευση του κάδου είναι συνδεδεμένη με τις αντίστοιχες κινήσεις του joystick, με τους χειριστές να μπορούν να ελέγχουν την ένταση και τη διάρκεια. Πίσω από το joystick, στην κονσόλα, βρίσκεται το πάνελ ελέγχου του MF TH με σαφή και απλά μπουτόν για πλοήγηση στη νέα οθόνη. Από εκεί ελέγχεται επίσης η ένταση ήχου του ραδιοφώνου και του τηλεφώνου όταν το μηχάνημα διαθέτει την προαιρετική οθόνη 7”.Δεξιά του νέου joystick βρίσκεται το νέο χειρόγκαζο. Πέρα από το ότι ικανοποιεί τη ζήτηση των πελατών, διαδραματίζει επίσης παίζει σημαντικό ρόλο και στον έλεγχο της μετάδοσης. Τέλος, μία νέα έκδοση joystick στο υποβραχιόνιο αυξάνει περαιτέρω την άνεση για τους χειριστές που ήδη απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα του αναρτημένου καθίσματος. Η γωνία ρυθμίζεται ώστε να προσαρμόζεται στις ανάγκες του χειριστή.

Νέες λειτουργίες στη μετάδοση

Η τελευταία γενιά της Σειράς MF TH εισάγει έναν εντελώς νέο τρόπο λειτουργίας του υδροστατικού συστήματος μετάδοσης, κατάλληλο για όλα τα μοντέλα. Με την προσθήκη του χειρόγκαζου, οι χειριστές μπορούν να επιλέγουν τις επιθυμητές στροφές κινητήρα και μετά να χρησιμοποιούν τα πεντάλ για να μεταβάλλουν την ταχύτητα κίνησης του τηλεσκοπικού φορτωτή. Ιδανικό για εργασίες που απαιτούν σταθερές και μεταβαλλόμενες εμπρόσθιες σχέσεις, όπως τροφοδοσία, επίστρωση και σάρωση, βοηθά επίσης στη βελτίωση της οικονομίας. Βελτιωμένο έλεγχο προσφέρει το «Dynamic Drive», που μεταβάλλει τον δυναμισμό του μηχανήματος και την απόκριση στο γκάζι. Αυτό επιτρέπει στους χειριστές να επιλέγουν πόσο γρήγορα ή αργά ανταποκρίνεται η μετάδοση ανάλογα με τη χρήση ή τις συνθήκες.

Ισχυρό και έξυπνο υδραυλικό σύστημα

Ένα ισχυρό υδραυλικό σύστημα με ανίχνευση φορτίου παρέχει μέχρι 190 λίτρα/λεπτό στα μηχανήματα 135 ίππων και 100 λίτρα/λεπτό στα μοντέλα 100 ίππων, με αναλογική, ηλεκτροϋδραυλικό έλεγχο για όλες τις λειτουργίες πετυχαίνοντας βέλτιστη ακρίβεια και παραγωγικότητα. Αυτό προσφέρει πολύ καλά επίπεδα απόδοσης ανύψωσης ακόμα και στις χαμηλές στροφές του κινητήρα, ενώ το SHS (Smart Handling System) της Massey Ferguson επιτρέπει στους χειριστές να ορίζουν τη μέγιστη ροή για ομαλή και ακριβή λειτουργία. Το Cushion Retract διασφαλίζει πιο ομαλή λειτουργία κα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των εξαρτημάτων. Ένα πρόσθετο ηλεκτρικό χειριστήριο μπορεί να παραγγέλνεται για τον έλεγχο μιας τέταρτης ή πέμπτης λειτουργίας σε περιπτώσεις απαιτητικών παρελκόμενων, όπως τα αχυροκοπτικά και οι κάδοι τροφοδοσίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία