BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην ολοκαίνουργια CH7.70 για πρώτη φορά το καινοτόμο σύστημα Crossover Harvesting της New Holland

Ο συγκερασμός της εξαιρετικής τεχνολογίας διαχωρισμού με σύστημα διπλού ρότορα με το απαλό αλώνισμα, που είναι το σήμα κατατεθέν των συμβατικών θεριζοαλωνιστικών New Holland, προσφέρουν το καλύτερο που μπορεί να κάνει μια αλωνιστική αυτής της κατηγορίας.

new-holland-agriculture-launches-ch-crossover-harvesting-combine-range-7097-15936024_2

Βασίλης Σοφός

127
0

Την καινοτομία στη υβριδικότητα του τρόπου λειτουργίας της νέας αλωνιστικής CH7.70 ανακαλύπτει η New Holland, η οποία ενσωματώνει το σύστημα Crossover Harvesting που συνδυάζει την εξαιρετική τεχνολογία διαχωρισμού Twin Rotor με την αποδεδειγμένη και γνωστή συμβατική τεχνολογία αλωνισμού.

«Η νέα θεριζοαλωνιστική Crossover θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στην απόδοση για τις θεριζοαλωνιστικές μεσαίας κατηγορίας, παρέχοντας εξαιρετικής ποιότητας καρπό και άχυρα εξίσου σε όλα τα είδη και τις συνθήκες» δηλώνει η κατασκευάστρια, που έχει στην γκάμα της ένα μηχάνημα με οικονομικό σε καύσιμα κινητήρα και ενσωματωμένη την κατοχυρωμένη τεχνολογία HI-eSCR 2, για συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων Φάσης 5, για υψηλή παραγωγικότητα και εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Αυτή η απόδοση συνοδεύεται από την άνεση της καμπίνας Harvest Suite Deluxe.



Ο Lars Skjoldager Sørensen, Διευθυντής Παραγωγής Μηχανημάτων Συγκομιδής, σχολίασε : «Σχεδιάσαμε την CH7.70 για επαγγελματίες αγρότες και εργολάβους που αναζητούν μια θεριζοαλωνιστική που να προσφέρει σταθερά υψηλή απόδοση σε όλες τις συνθήκες, μαζί με χαμηλό λειτουργικό κόστος. Η νέα θεριζοαλωνιστική CH7.70 φέρνει στους πελάτες μας όλα τα οφέλη των 45 ετών υπεροχής στον διαχωρισμό καρπού με τον διπλό ρότορα σε συνδυασμό με την καλύτερη τεχνολογία αλωνισμού – την καλύτερη στην κατηγορία της παραγωγικότητα, κορυφαία ποιότητα καρπού και αχύρου, ευελιξία και αξιοπιστία σε όλες τις καλλιέργειες με χαμηλό λειτουργικό κόστος. Αυτή η μοναδική ιδέα προαναγγέλλει την νέα εποχή της θεριζοαλωνιστικής Crossover Harvesting από την New Holland».

Η καλύτερη απόδοση με υψηλή ποιότητα σιτηρών και αχύρου

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή η νέα τεχνολογία Crossover προσφέρει έως 25% υψηλότερη απόδοση από ό,τι μία συμβατική θεριζοαλωνιστική στον τομέα αυτό. Το σύστημα αλωνισμού με δύο τρόμπες διαθέτει μία τρόμπα διαμέτρου 600 χιλιοστών – τη μεγαλύτερη στην κατηγορία της – με ενισχυμένο, βαρέος τύπου σχεδιασμό για να προσφέρει εξαιρετική απόδοση αλωνισμού. Η μεγάλη τρόμπα μαζί με την φιλική προς τον χρήστη διαιρούμενη κόφα, προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό όσον αφορά την ευελιξία, επιτρέποντας γρήγορη προσαρμογή σε διαφορετικές καλλιέργειες, σε λιγότερο από 20 λεπτά.



Η ταχύτητα της τρόμπας ελέγχεται από την καμπίνα από ένα νέο βαρέος τύπου υδραυλικό ρυθμιστή στροφών τρόμπας, έτσι ώστε ο χειριστής να μπορεί εύκολα να εξασφαλίσει ότι η ταχύτητα ταιριάζει απόλυτα με τον καρπό και τις συνθήκες καλλιέργειας. Το σύστημα αλωνισμού συνδυάζεται με το δοκιμασμένο σύστημα της New Holland Opti-Thresh, το οποίο προσαρμόζεται στην κατάσταση και την ωριμότητα του καρπού, απλώς αλλάζοντας θέση στο οπίσθιο τμήμα της κόφας – χωρίς να χρειάζονται εργαλεία. Όταν το αρθρωτό πίσω μέρος της κόφας απομακρύνεται από την τρόμπα, το τρίψιμο είναι απαλότερο, βελτιώνοντας την ποιότητα του καρπού.

Έως και 15% μεγαλύτερη απόδοση σε όλα τα εδάφη μέσω τριπλού διαδοχικού καθαρισμού

Η ικανότητα καθαρισμού της CH7.70 ταιριάζει απόλυτα με την υψηλή απόδοση αλωνισμού και διαχωρισμού. Διαθέτει το μοναδικό τριπλό διαδοχικό σύστημα καθαρισμού της New Holland Triple-Clean, το οποίο ενισχύει την ικανότητα καθαρισμού έως 15% με την προσθήκη ενός επιπλέον σημείου καθαρισμού του καρπού στο κέντρο της κούνιας. Ο εγκάρσιος κοχλίας με διπλό πτερύγιο, ο οποίος μεταφέρει τους σπόρους στο αναβατόριο γρηγορότερα, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της απόδοσης, βελτιώνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες της μηχανής.

Η CH7.70 προσφέρει, λέει η New Holland, άψογη απόδοση στα επικλινή εδάφη, χάρη στο σύστημα SmartSieve, το οποίο αυτόματα εξουδετερώνει κλίσεις έως 25%, διατηρώντας τέλεια ισορροπία στο κόσκινο για ομοιόμορφο καθαρισμό. Το σύστημα ρυθμίζει παράλληλα την κίνηση του κόσκινου με βάση την ταχύτητα του ανεμιστήρα και το μέγεθος του καρπού για να καθοριστεί η βέλτιστη γωνία κίνησης. Επιπλέον, το βραβευμένο σύστημα Opti-Fan εξουδετερώνει αυτόματα τις διαφορές στην ταχύτητα των σπόρων πάνω στην κούνια, όταν το μηχάνημα λειτουργεί σε πλαγιές. Μειώνει την ταχύτητα του ανεμιστήρα στην ανηφόρα ώστε κανένας σπόρος να μην πέφτει πίσω από την θεριζοαλωνιστική και την αυξάνει όταν κινείται κατηφορικά για να αποτρέψει τυχόν μπούκωμα της κούνιας.

Έκδοση Laterale: Άνεση και απόδοση σε απότομες πλαγιές

Για συνεχή απόδοση σε επικλινή εδάφη, η έκδοση Laterale, η οποία χρησιμοποιεί ένα ισχυρό σύστημα αυτόματης οριζοντίωσης, παρέχει εγκάρσια διόρθωση κλίσης έως 18% και στις δύο πλευρές. Το σύστημα Laterale είναι επιπρόσθετο στα στάνταρ συστήματα τριπλού καθαρισμού Triple-Clean και αυτό-οριζοντίωσης Smart Sieve με αποτέλεσμα τη βελτιστοποιημένη απόδοση καθαρισμού σε δύσκολα χωράφια.

Οικονομία καυσίμου και χαμηλό λειτουργικό κόστος

Η CH7.70 διαθέτει τον κινητήρα Cursor 9 που αποδίδει 374 ίππους, -34 ίππους περισσότερους από την CX6.90– για να προσφέρει μία σταθερά ισχυρή και οικονομικά αποδοτική κατανάλωση καυσίμου σε όλες τις συνθήκες. Συμμορφώνεται με τα πρότυπα εκπομπών ρύπων Φάσης 5, με την κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία HI-eSCR 2, που αναπτύχθηκε από την FPT Industrial. Μόνο τέσσερα σημεία λίπανσης καθιστούν την καθημερινή συντήρηση ακόμα πιο γρήγορη και η μεγάλη πόρτα συντήρησης στο επάνω μέρος παρέχει εύκολη πρόσβαση.

Αυτό το σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων χωρίς συντήρηση, μαζί με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, έχει ως συνέπεια εξαιρετικά χαμηλό λειτουργικό κόστος. Επιπλέον, η στάνταρ 3ετής εγγύηση (1200 ωρών) που καλύπτει τον κινητήρα, την μετάδοση κίνησης και το σύστημα καθαρισμού των καυσαερίων, μαζί με το μεγάλο διάστημα συντήρησης των 600 ωρών, συνεισφέρει περαιτέρω στο χαμηλό λειτουργικό κόστος, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία