BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Agrilight project: Ελαφρύτερα μηχανήματα για βιώσιμο μέλλον στην γεωργία με πρώτη την Krone

Στα πλαίσια του νέου γερμανικού πρότζεκτ Agrilight, σε συνεργασία με τον οργνανισμό M + D Composites Technology GmbH, το πανεπιστήμιο Leibniz του Ανόβερο και το πανεπιστήμιο του Clausthal, η Krone εξετάζει το ζήτημα του πώς τα βαριά γεωργικά μηχανήματα μπορούν να γίνουν ελαφρύτερα μέσω σημαντικής μείωσης αρχικά του βάρους του πλαισίου τους.

BiG_X_480-630_055_800_46474-1_2

Βασίλης Σοφός

38
0

Τα μεγάλα και βαριά γεωργικά μηχανήματα καταναλώνουν πολύ καύσιμο και έτσι παράγουν περισσότερους ρύπους. Ο κατασκευαστής γεωργικών μηχανημάτων Krone θα ήθελε να το αλλάξει αυτό και, στα πλαίσια του χρηματοδοτούμενου γερμανικού πρότζεκτ Agrilight, αναζητά πιο βιώσιμες λύσεις.

Χρειάζεται πολλή δύναμη για να ξεκινήσουν τα βαριά τρακτέρ και οι αλωνιστικές. Ισχύς που τελικά πληρώνεται με εκπομπές. Και προκειμένου να το μειώσει όλο αυτό όσο το δυνατόν περισσότερο, η Krone εξετάζει το ζήτημα του πώς τα βαριά μηχανήματα μπορούν να καταστούν ελαφρύτερα στο πλαίσιο του κοινού έργου «Agrilight».



Στην ουσία, πρόκειται για σημαντική μείωση του βάρους της δομής του σκελετού, με το χρηματοδοτούμενο έργο να είναι ανειλημμένο από τους Krone, M + D Composites Technology GmbH, το πανεπιστήμιο Leibniz του Ανόβερο και το πανεπιστήμιο του Clausthal. Όλοι μαζί έλαβαν χρηματοδότηση 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας.

Στο επίκεντρο οι βαριές κατασκευές

Η ομάδα του πρότζεκτ ασχολείται κυρίως με τη βαριά δομή του πλαισίου και των αντίστοιχα βαριών περιφερειακών που διαθέτουν τα μεγάλα μηχανήματα. Το επίκεντρο είναι η ενσιρωτική Krone, BiG X. Αυτή τη στιγμή, το συγκεκριμένο μοντέλο αναλύεται εξ αρχής και αναδομείται πάνω σε ένα ελαφρύ κιτ κατασκευασμένο από ίνες γυαλιού και ανθρακονήματα. Σύμφωνα με την εταιρεία, η πρόκληση έγκειται στο συνδυασμό των διαφόρων νέων υλικών καθώς μερικά από αυτά διαφέρουν ουσιαστικά στις μηχανικές, ηλεκτρικές και χημικές τους ιδιότητες. Επιπλέον, τα σύνθετα ινών απαιτούσαν άλλες διαδικασίες κατασκευής, οι οποίες, ωστόσο, προσφέρουν επίσης νέες επιλογές διαμόρφωσης.

Οδηγός για τη βιομηχανία γεωργικών μηχανημάτων Μετά την παραγωγή του πρώτου λειτουργικού μοντέλου με το νέο πλαίσιο, σε δοκιμές προσομοιώνεται το μηχάνημα σε πραγματικές συνθήκες. Με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμών, μπορούν να γίνουν δηλώσεις σχετικά με την πιθανή καταλληλότητα για τη σειρά παραγωγής του ελαφρού πλαισίου που έχει αναπτυχθεί.



Εάν οι συνεργάτες του πρότζεκτ καταφέρουν να κάνουν το πλαίσιο πολύ πιο εύκολο, υπόσχονται ένα πρωτοποριακό και επαναστατικό βήμα για ολόκληρο τον τομέα της γεωργικής βιομηχανίας, με το σημαντικά μειωμένο βάρος των μηχανημάτων να οδηγεί σε εξίσου σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου και μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Το τελευταίο μεταφράζεται, φυσικά, σε σημαντική συμβολή στη βιωσιμότητα της γεωργίας.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία