BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το νέο σύστημα Rotamix με 12 ρότορες τοποθετεί η Amazone στις σπαρτικές της

Η Amazone λανσάρει μια νέα περιστροφική σβάρνα για τρακτέρ με ισχύ έως και 240 ίππων. Το KE 3002-240, με πλάτος εργασίας 3 μέτρα διαθέτει το πρωτοποριακό σύστημα Rotamix, που αποδεικνύει την αποτελεσματικότητά του του ειδικά στο βαρύ έδαφος.

20210421_precea_packer_d0_jm_dji_0612_d1_210510_ab3_

Βασίλης Σοφός

135
0

Το σύστημα Rotamix με την συμπαγή κατασκευή τοπυ και με τα δύο επιπλέον δόντια KE 3002-240 λανσάρει η Amazone για τις σπαρτικές της. Σύμφωνα με την εταιρεία, το φορτίο εισόδου κατανέμεται σε 12 ρότορες τους ρότορες με τα δόντια να παράγουν μια πολύ καλή δομή. Αυτό σημαίνει ότι η νέα περιστροφική σβάρνα επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα σε βαρύ έδαφος και είναι κατάλληλη για τη δημιουργία καλής σποροκλίνης, ειδικά μετά το όργωμα. Οι δώδεκα φορείς δοντιών επιτρέπουν μικρότερη διάμετρο γραναζιού.

Παράλληλα, ο συμπαγής σχεδιασμός της περιστροφικής σβάρνας μειώνει την ικανότητα ανύψωσης του τρακτέρ και κάθε σπαρτική τοποθετημένη σε σβάρνα τοποθετείται πολύ κοντά στο τρακτέρ όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό σποράς. Η απαίτηση ανύψωσης είναι επομένως χαμηλότερη από εκείνη των άλλων περιστροφικών σβάρων, γεγονός που έχει επίσης θετική επίδραση στο μπροστινό έρμα.



Ένα άλλο σύστημα που ενσωματώνει η νέα περιστροφική σβάρνα είναι το Long-Life-Drive, που εξασφαλίζει μεγάλη διάρκεια ζωής και ομαλή λειτουργία. Το σύστημα διπλής στεγανοποίησης με δακτύλιο στεγανοποίησης κασέτας προστατεύει από τη σκόνη, την υγρασία και τη βρωμιά, λέει η κατασκευάστρια. Την ίδια στιγμή, το Quick & Safe παρέχει στα δόντια των 290 χιλιοστών μια ολοκληρωμένη απελευθέρωσης των πετρών, ενώ τα δόντια μπορούν εύκολα να αλλάζουν χωρίς την ανάγκη εργαλείων.

Υψηλότερη απόδοση με το κιβώτιο DirectDrive

Στην καρδιά του νέου KE 3002-240 Rotamix είναι το κιβώτιο ταχυτήτων DirectDrive, μέσω του οποίου η υψηλότερη ροή ισχύος μεταδίδεται απευθείας στα γρανάζια κίνησης των φορέων. Όπως στην περίπτωση των περιστροφικών καλλιεργητών KX και KG, δεν υπάρχει κατεύθυνση ισχύος, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ καλή μετάδοση -χαμηλής φθοράς- ενώ η περιστροφική σβάρνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με στροφές PTO 540/750/1000.

Σύστημα γρήγορης σύνδεσης QuickLink

Όλη η γκάμα των μηχανημάτων επεξεργασίας εδάφους της Amazone διατίθεται με το σύστημα γρήγορης σύνδεσης QuickLink για μέγιστη ευελιξία. Το νέο KE 02 μπορεί επίσης να τοποθετηθεί κάτω από μια μεγάλη σειρά σπαρτικών μέσω του συστήματος QuickLink με πολύ λίγη προσπάθεια.



Το KE 02 αποτελεί έτσι το κατάλληλο πακέτο με την σπαρτική Cataya και το σύστημα μπροστινής δεξαμενής Avant 02. Χάρη στο ενισχυμένο στήριγμα κεφαλής, η πνευματική σπαρτική Centaya Super μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και με αυτή τη νέα περιστροφική σβάρνα. Επίσης, η νέα αναρτώμενη Precea-A με σβάρνα ακριβείας τοποθετείται χωρίς εργαλεία και, φυσικά, είναι δυνατός και ο συνδυασμός με την σπαρτική D9 μέσω του συστήματος «Liftpack».

Εύκολη προσαρμογή

Ο προαιρετικός υδραυλικός έλεγχος βάθους είναι ένα νέο χαρακτηριστικό του KE 02. Αυτός επιτρέπει στην περιστροφική σβάρνα να προσαρμόζεται εύκολα στο πεδίο και τις συνθήκες λειτουργίας από την καμπίνα του τρακτέρ ενώ ο χειριστής κινείται. Μια κλίμακα μέτρησης εξασφαλίζει επίσης τη συνεχή παρακολούθηση του βάθους εργασίας. Οι επεκτάσιμοι κάτω σύνδεσμοι επιτρέπουν στο KE 02 να ευθυγραμμίζεται ξεχωριστά για οποιοδήποτε μέγεθος τρακτέρ.

Όπως αναφέρει η Amazone, αυτό διευκολύνει την προσάρτηση των τροχών επισήμανσης του τρακτέρ. Επιπλέον, οι κάτω σύνδεσμοι μπορούν να προσαρμοστούν στις τυπικές διαστάσεις των συνδέσμων CAT 3 ή CAT 3N. Το βάθος της πλάκας ισοπέδωσης για την ισοπέδωση του εδάφους καθοδηγείται με ακρίβεια από τον κύλινδρο. Η πλάκα ισοπέδωσης εκτρέπεται επίσης προς τα πάνω χάρη στο ενσωματωμένο σύστημα προστασίας από υπερφόρτωση. Παράλληλαμ η Amazone προσφέρει ένα εργαλείο για ακριβή ρύθμιση, το οποίο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί καθολικά για άλλες ρυθμίσεις στο μηχάνημα, όπως για τη ρύθμιση του ύψους των πλαϊνών πλακών ή για τη ρύθμιση των δεικτών πλάτους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία