BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βιωσιμότητα στην καλλιέργεια και ευελιξία στον ψεκασμό υπόσχεται το νέο σύστημα ExactApply της John Deere

Η ταχύτητα οδήγησης, η πίεση ψεκασμού και η παροχή των ακροφυσίων επηρεάζουν άμεσα την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής φυτοπροστατευτικών προϊόντων κατά τον ψεκασμό, λέει η John Deere που σπεύδει να δώσει λύση με το ExactApply.

John-Deere-M900i-Series-sprayer_A-1280x720

Βασίλης Σοφός

40
0

Με το σύστημα ψεκασμού ExactApply, η John Deere εισάγει στην αγορά ένα σύστημα που αυξάνει σημαντικά την ευελιξία, την ακρίβεια και τον έλεγχο του ψεκασμού. Χωρίς την ανάγκη αντικατάστασης των ακροφυσίων, ο χειριστής έχει δύο επιλογές: να μεταβάλλει την ταχύτητα εμπρός από 10 έως 30 χλμ./ώρα, διατηρώντας ταυτόχρονα την ίδια παροχή και πίεση, ή να προχωρήσει με σταθερή ταχύτητα και να μεταβάλλει την παροχή από 100 έως 300 λίτρα/ώρα.

Συχνότητα 3 φορές μεγαλύτερη από τα παραδοσιακά συστήματα

Η ισχυρή ώθηση από τα ακροφύσια είναι δυνατή χάρη στο γεγονός ότι αυτά είναι διατεταγμένα σε ζεύγη μέσα σε ένα σώμα έξι ακροφυσίων. Τα ακροφύσια ελέγχουν το ρυθμό ροής χρησιμοποιώντας ένα σύστημα διαμόρφωσης πλάτους παλμού (PWM) που προσφέρει συχνότητα τρεις φορές υψηλότερη από τα παραδοσιακά συστήματα. Αυτό το νέο επίπεδο συχνότητας παλμού επιτυγχάνεται συνδυάζοντας τη δράση δύο ξεχωριστών σωληνοειδών, τα οποία μπορούν να συγκλίνουν σε ένα μόνο ακροφύσιο.



Επιπλέον, το ExactApply είναι σε θέση να ρυθμίζει αυτόματα και να ελέγχει το ρυθμό ροής σε κάθε μεμονωμένο ακροφύσιο, ακόμη και όταν είναι απαραίτητο να περιοριστεί η παροχή των εσωτερικών ακροφυσίων, για παράδειγμα όταν ο χειριστής οδηγεί σε καμπύλες τροχιές.

Περισσότερη ακρίβεια, λιγότερες απώλειες εισροών

Σύμφωνα με την εταιρεία, ένα άλλο πλεονέκτημα του συστήματος είναι η ικανότητα μείωσης των απωλειών μέσω διασποράς ν-για παράδειγμα κοντά σε ποτάμια-, ρυθμίζοντας αυτόματα την πίεση ψεκασμού. Ο σχεδιασμός του ExactApply επιτρέπει στον χειριστή να λειτουργεί και με διαφορετικό τρόπο με δύο διαφορετικά ακροφύσια, ενεργοποιώντας αυτόματα το ένα ή και τα δύο, ιδίως τα ακροφύσια αέρα.



Τέλος, ανεξάρτητα από τη λειτουργία που χρησιμοποιείται, με παλμό ή εναλλαγή, όλα τα ακροφύσια ενεργοποιούνται και απενεργοποιούνται αυτόματα για μεγαλύτερη ακρίβεια ενώ όλα διαθέτουν μεμονωμένα LED. Αυτή η λύση διευκολύνει τις νυχτερινές εργασίες και είναι επίσης ικανή να εκπέμπει ένα φωτεινό σήμα που αναβοσβήνει όταν εντοπίζεται πρόβλημα. Αυτό, μαζί με τα προειδοποιητικά μηνύματα στην οθόνη, διευκολύνουν τους χειριστές να ελέγχουν τα ακροφύσια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία