BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H John Deere αποκαλύπτει περισσότερα για το «ηλεκτρικό σμήνος» τρακτέρ

Η εταιρεία, δημοσιεύοντας ένα βίντεο, μας δείχνει τις εξελίξεις και το όραμά της για το μέλλον της γεωργίας σχετικά με την ιδέα GridCON για το σμήνος ηλεκτρικών και αυτόνομων γεωργικών μηχανημάτων.

JD_GridCON_02

Βασίλης Σοφός

43
0

Το βίντεο με τίτλο «Το Μέλλον της Γεωργίας όπως δεν φανταζόσασταν» παρουσιάζει η John Deere με την εμφάνιση δύο ηλεκτρικών αυτόνομων ελκυστήρων, του ηλεκτρικού τρακτέρ GridCON και του λεγόμενου Joker concept που έκανε πρεμιέρα πριν ένα χρόνο. Η John Deere πιστεύει λοιπόν 100% στα ηλεκτρικά τρακτέρ και τώρα η εταιρεία αποκάλυψε το επόμενο βήμα αυτού του οράματος.



Το νέο βίντεο δείχνει το ηλεκτρικό τρακτέρ GridCON συνδεδεμένο με καλώδιο μήκους 1.000 μέτρων (μέγιστο 2,5 kV / 300kW) που ενεργοποιείται και απενεργοποιείται αυτόματα. Το τρακτέρ διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης 100 kW (136 ίπποι) και μια επιπλέον μονάδα ισχύος που αποδίδει έως και 200 kW (272 ίπποι). Το GridCON συνδέεται με έναν (ή περισσότερους) αυτόνομους συνδυασμούς τρακτέρ Joker μέσω καλωδίου τροφοδοσίας που παρέχει την ηλεκτρική ενέργεια στην πηγή ηλεκτρικής ισχύος 500 kW (680 ίπποι).



«Το GridCON είναι μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαμε να τροφοδοτήσουμε το Joker, με ένα μακρύ καλώδιο τροφοδοσίας. Σε αυτήν την ιδέα, η αυτονομία είναι ιδανική, καθώς για έναν οδηγό είναι δύσκολο να διαχειριστεί τον εφοδιασμό του καλωδίου τροφοδοσίας. Εμπνευστήκαμε από παρόμοιες τεχνολογίες 100 χρόνων πριν και από τους Ολλανδούς, οι οποίοι χρησιμοποιούν έναν μακρύ σωλήνα για να διανείμουν πολτό από μια αποθήκη ή δεξαμενή σε έναν εγχυτήρα στο πεδίο», αναφέρει η κατασκευάστρια.



Εξωτερική τροφοδοσία Στο βίντεο καθώς και στα σχόλια στο LinkedIn, η John Deere εξηγεί ότι η εξωτερική πηγή τροφοδοσίας βρίσκεται στα σύνορα πεδίου και συνδέεται μέσω ενός κλιμακούμενου καλωδίου επέκτασης με το τρακτέρ GridCON. Μέσω συστημάτων εναέριας σύνδεσης καλωδίων που εκτείνονται έως και 35 μέτρα, η ηλεκτρική ισχύς μεταφέρεται στα Τζόκερ. Τα Joker είναι κλιμακωτά, από περίπου 6 έως 16 τόνους βάρους με έρμα.



Ο νέος συνδυασμός, τον οποίο η John Deere ονομάζει GridCON2, είναι μια εξέλιξη των μεμονωμένων μηχανών με ηλεκτροφόρο καλώδιο 3.000 μέτρων, 8 kV και 1.000 kW. Με ένα τρακτέρ GridCON και 5 Jokers, όπως λέει, δημιουργείται ένα σμήνος από όλες τις ηλεκτρικές και αυτόνομες γεωργικές μηχανές που επιτρέπει ένα νέο είδος συστήματος γεωργικής παραγωγής μεγάλης κλίμακας. Ακόμα, με απομακρυσμένη επίβλεψη και πλήρη έλεγχο μέσω ψηφιακού περιβάλλοντος χρήστη με βάση δύο μονάδες.

Η εταιρεία αναφέρει, τέλος, ότι το υδρογόνο ως πηγή ενέργειας εξακολουθεί να έχει πάρα πολλούς περιορισμούς και πως μια κυψέλη καυσίμου στα σύνορα πεδίου θα επέτρεπε να τροφοδοτήσει εκ νέου το σμήνος τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία