BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην ανάπτυξη του αυτόνομου μηχανήματος μεταφοράς δεματιών Bale Hawk η κατασκευάστρια Vermeer

Η εταιρεία Vermeer κάνει το επόμενο βήμα που δεν είναι άλλο από τη προσθήκη στην γκάμα της ενός αυτόνομου μηχανήματος χορτονομής.

Vermeer_autonomous_bale_mover__002__2

Βασίλης Σοφός

20
0

Με την φιλοδοξία να επιτευχθεί εξοικονόμηση χρόνου και αποφυγή ταλαιπωρίας, η Vermeer αναπτύσσει για τον κλάδο της χορτονομής το Bale Hawk, ένα αυτόνομο μηχάνημα μεταφοράς στρογγυλών δεματιών που απαλάσσει από κόπο και δαπάνηση επιπλέον χρόνου τον επαγγελματία.

Σχετικά με τον μηχάνημα δεν υπάρχουν ακόμη ακριβείς λεπτομέρειες αλλά μπορεί να επιβεβαιωθεί ότι η ιδέα που εκκρεμεί για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας χρησιμοποιεί αισθητήρες για να εντοπίσει το δεμάτι επιτρέποντάς του να σχεδιάσει μια διαδρομή για να το πάρει. Προς το παρόν μπορεί να φορτώνει τρία δεμάτια κάθε φορά πριν τα παραδώσει και να τα εκφορτώσει σε μια προκαθορισμένη τοποθεσία.



Το μηχάνημα κινείται από κινητήρα της Deutz, ενώ φαίνεται να χρησιμοποιεί κοινούς ιμάντες για να φορτώνει δεμάτια σε ένα πλαίσιο μεταφοράς. Να σημειώσουμε ότι το Bale Hawk έχει δοκιμαστεί επιτυχώς σε δεμάτια βάρους έως 600 κιλών το καθένα.

Η κατασκευάστρια ανέπτυξε μάλιστα το μηχάνημα με στόχο να μειώσει ακόμη περισσότερο την συμπύκνωση του εδάφους που προκαλείται όταν συλλέγονται δεμάτια με τον παραδοσιακό τρόπο, χρησιμοποιώντας τρακτέρ ή τηλεσκοπικό φορτωτή. Γιαυτό το μηχάνημα ζυγίζει κάτω από 3 τόνους.

«Η ομάδα μας είναι αφοσιωμένη στην ανάπτυξη πρακτικών τρόπων για να βοηθήσει τους αγρότες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη διαθέσιμη ώρα στην εργασία τους», δήλωσε ο διευθυντής έρευνας και ανάπτυξης της Vermeer, Kent Thompson. «Εργαζόμαστε για την εύρεση λύσεων που οι παραγωγοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι είναι δυνατές», σημείωσε ο ίδιος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία