BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμίσεις σε όλη την γκάμα αλωνιστικών IDEAL και E/L/C κάνει η Fendt

Εκτός από την συμμόρφωση όλων των μοντέλων με τους τελευταίους κανονισμούς ρύπων Stage V, οι αλωνιστικές της γερμανικής φίρμας έρχονται με αυξημένες επιδόσεις και εξελιγμένη τεχνολογία διασύνδεσης.

news-5-crop

Βασίλης Σοφός

36
0

Ακρίβεια καθοδήγησης 2 εκατοστών με το σήμα RTK προεγκατεστημένο στις αλωνιστικές IDEAL υπόσχεται η Fendt για τα αναβαθμισμένα της μοντέλα, τα οποία συμμοφώνονται με τους τελευταίους κανονισμούς ρύπων Stage V αλλά εφοδιάζονται και με τις πρόσφατες τεχνολογικές καινοτομίες της γερμανικής φίρμας. Από παρόμοια ανανέωση περνά όμως και η γκάμα των αλωνιστικών της σειράς E, L και C, ενώ όλα μαζί παρουσιάζονται ως μοντέλα του 2022.

Ακόμα καλύτερη απόδοση

Το σύστημα καθαρισμού των Fendt IDEAL 9 έχει ξανασχεδιαστεί, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της συνολικής απόδοσης του μηχανήματος ακόμη περισσότερο, με βελτιωμένα αποτελέσματα καθαρισμού. Στο νέο σύστημα καθαρισμού, ο κόκκος πέφτει στο πάνω κόσκινο μέσω δύο καμπυλών σκαλοπατιών διπλής πτώσης. Χάρη στο καμπύλο σχήμα, οι νόμοι της φυσικής βλέπουν τους βαρείς κόκκους να συγκεντρώνονται στο κάτω τμήμα, ενώ τα ελαφρύτερα μέρη συσσωρεύονται επάνω.



Σύμφωνα με την εταιρεία, αα καμπύλα βήματα του συστήματος καθαρισμού παρέχουν μια ευρύτερη έξοδο αέρα, η οποία μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον όγκο του αέρα και να κάνει τη διαδικασία καθαρισμού ακόμη πιο αποτελεσματική. Με δύο επίπεδα πτώσης, το μεγαλύτερο μέρος του κοντού άχυρου χωρίζονται στο πρώτο επίπεδο. Τα υπόλοιπα συστατικά χωρίς κόκκους διαχωρίζονται στο δεύτερο. Το σύστημα καθαρισμού λειτουργεί σε τέσσερα τμήματα ενώ δύο όροφοι επιστροφής εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή και κάλυψη σε ολόκληρο το πάτωμα προετοιμασίας.


Ο διανομέας αχύρου ActiveSpread SwingFlow έχει σχεδιαστεί ειδικά για δύσκολες συνθήκες συγκομιδής, λέει η Fendt. Το ActiveSpread SwingFlow είναι μια επιπλέον επιλογή διάχυσης αχύρου που επιτυγχάνει μια πιο ομοιόμορφη κατανομή ακόμη και σε υγρές συνθήκες συγκομιδής

Νέα χαρακτηριστικά και για τις αλωνιστικές μηχανές E, L και C

Αρχικά να σημειωθεί ότι όλες οι σειρές αλωνιστικών E, L και C της Fendt πληρούν πλέον τα ευρωπαϊκά πρότυπα εκπομπών ρύπων Stage V. Όπως λέει η Fendt όμως, όλα τα παραπάνω μοντέλα -συμπεριλαμβανομένων των IDEAL-μπορούν πλέον να εξοπλιστούν με το κεντρικό σύστημα τηλεματικής Fendt Connect. Το Fendt Connect βοηθά στην διαχείριση του στόλου όπου κι αν βρίσκεται ο χειριστής, ο οποίος μπορεί εξ αποστάσεως να βελτιστοποιήσει τις ρυθμίσεις του μηχανήματος.



Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον υπολογιστή ή την έξυπνη συσκευή τους -τηλέφωνο ή ταμπλέτα- για να δουν και να αναλύσουν τα δικά τους δεδομένα μηχανήματος, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του μηχανήματος και των δεδομένων διαύλου CAN, όπως οι στροφές του κινητήρα, η κατανάλωση καυσίμου και AdBlue και η ταχύτητα του μηχανήματος. Έτσι, οι διαδικασίες συγκομιδής εκτελούνται πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά. Οι χρήστες των Fendt IDEAL μπορούν επίσης να δουν δεδομένα συγκομιδής, όπως απόδοση, υγρασία και ρυθμίσεις, για να ελέγξουν με μεγαλύτερη ακρίβεια τη χρήση του μηχανήματος.

Το Fendt Connect ξεκλειδώνει επίσης πρόσθετες υπηρεσίες που προσφέρονται από τις αντιπροσωπείες. Με τη συγκατάθεση του ιδιοκτήτη του οχήματος, ο αντιπρόσωπος μπορεί να έχει πρόσβαση στα δεδομένα του μηχανήματος και μια γρήγορη επισκόπηση των επερχόμενων διαστημάτων σέρβις του ελέγχου κωδικών σφαλμάτων καθίσταται ευκολότερη η συντήρηση στο μηχάνημα ενώ μειώνεται και ο χρόνος διακοπής λειτουργίας κατά τη συγκομιδή.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Fendt
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία