BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οπτικοποίηση των θρεπτικών συστατικών μέσω της τεχνολογίας NutriSense από την New Holland

Η τεχνολογία ανάλυσης θρεπτικών συστατικών New Holland NutriSense βοηθά τους αγρότες να λαμβάνουν ενημερωμένες αποφάσεις για την εμπορία των καλλιεργειών τους, οι οποίες γίνονται περισσότερο κερδοφόρες.

imgID143749693_jpg_gallery

Βασίλης Σοφός

28
0

Το βραβευμένο σύστημα NutriSense της New Holland ενσωματώνεται στην διαδικτυακή πύλη MyPLMTM Connect της φίρμας, επιτρέποντας στους πελάτες να οπτικοποιήσουν τα δεδομένα των θρεπτικών συστατικών που συλλέγονται από τα μηχανήματά τους στην εφαρμογή MyPLM Connect Farm.

Το βραβευμένο σύστημα NutriSense έλαβε «Silver Medal» στον διαγωνισμό SIMA Innovation Awards 2021, αφού παρέχει στους αγρότες πολύτιμες μετρήσεις της υγρασίας των καλλιεργειών, του αμύλου, της ακατέργαστης πρωτεΐνης, των ινών (ADF και NDF), της τέφρας και του ακατέργαστου λίπους σε κάθε περιοχή του πεδίου τους. Ο αγρότης μπορεί να οπτικοποιήσει αυτά τα αγρονομικά δεδομένα με έναν διαισθητικό, φιλικό προς το χρήστη τρόπο στην πύλη MyPLM Connect και να τα χρησιμοποιήσει για να λάβει τεκμηριωμένες αποφάσεις που θα του επιτρέψουν να πουλήσει τις καλλιέργειές του με τον πιο κερδοφόρο τρόπο.



Ο Eduardo Nicz, υπεύθυνος μάρκετινγκ του κλάδου, εξηγεί: «Η στρατηγική μας στη New Holland είναι να ενσωματώσουμε ψηφιακές τεχνολογίες για να προσφέρουμε μια έξυπνη και συνδεδεμένη γεωργία στους πελάτες μας, με εύχρηστες λύσεις. Το σύστημα NutriSense είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα: παρέχει στους αγρότες λεπτομερή αγρονομικά δεδομένα που συλλέγονται από τις αλωνιστικές της New Holland ή τις ενσιρωτικές μηχανές στο χωράφι. Αυτό θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιήσουν τις εισροές τους πιο αποτελεσματικά και να συγκομίσουν μια σοδειά που θα πουλήσουν σε καλύτερες τιμές».

Σύμφωνα με τα όσα δηλώνει η εταιρεία, το σύστημα NutriSense στα FR Forage Cruiser μπορεί να βοηθήσει τον κτηνοτρόφο ή τον εργολάβο σε διάφορες φάσεις του κύκλου εργασίας, ξεκινώντας από την κατανόηση και τη διαχείριση της υγείας και της απόδοσης του πεδίου χρησιμοποιώντας δεδομένα πεδίου από έτος σε έτος. Οι χρήστες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τις μετρήσεις που συλλέγει το μηχάνημα για να προσδιορίσουν εάν υπάρχει μόλυνση του εδάφους στις ζωοτροφές και έτσι να προσθέσουν ένα προστατευτικό μέσον για τα ζώα.



Παράλληλα, κατά τη συγκομιδή, τα δεδομένα υγρασίας της καλλιέργειας υποστηρίζουν τη λήψη αποφάσεων του αγρότη σχετικά με την αποθήκευση των ζωοτροφών. Η ακατέργαστη πρωτεΐνη, το ακατέργαστο λίπος και η περιεκτικότητα σε άμυλο της καλλιέργειας τους επιτρέπουν να βελτιώσουν την περιεκτικότητα και την ποιότητα της διατροφής των ζώων, με το αποτέλεσμα να είναι ένα πιο υγιεινό, πιο παραγωγικό πεδίο και υψηλής ποιότητας ζωοτροφές για τα ζώα του αγρότη ή για τον πωλητή. Φυσικά, το τελευταίο συνεπάγεται και μια υψηλότερη τιμή πώλησης.

Οι αγρότες που χρησιμοποιούν τα αυτοκινούμενα μηχανήματα CR, ένα CX7 ή ένα CX8 με το σύστημα NutriSense θα επωφεληθούν επίσης από τα δεδομένα πεδίου από έτος σε έτος για να διαχειριστούν την υγεία και την απόδοση των πεδίων τους. «Η κατανόηση των επιπέδων των πρωτεϊνούχων καλλιεργειών σε όλο το πεδίο μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη κατά τον υπολογισμό των ποσοστών εφαρμογής λιπασμάτων για τις επόμενες εποχές, βελτιστοποιώντας τη χρήση των εισροών», τονίζει η εταιρεία.



Η περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες στα σιτηρά επιτρέπει στον αγρότη να καθορίσει εάν η καλλιέργεια είναι κατάλληλη για ζωοτροφές ή για άλεση σιταριού, το οποίο πωλείται σε υψηλότερη τιμή. Γνωρίζοντας την αξία της συγκομιδής τους κατά τη συγκομιδή θα βοηθηθούν επίσης να αποφασίσουν πώς να αποθηκεύσουν τη σοδειά. Τα επίπεδα των θρεπτικών συστατικών της καλλιέργειας όπως το άμυλο καθορίζουν επίσης εάν η καλλιέργεια είναι κατάλληλη για παραγωγή βιοκαυσίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία