BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Same Dorado: Ένα από τα πιο πλούσια all-rounder τρακτέρ με κιβώτιο CVT

Μαζί με το κιβώτιο CVT έρχεται και η ενεργή λειτουργία ακινητοποίησης «PowerZero» για να σταματήσει το τρακτέρ με πλήρη ασφάλεια ακόμη και σε απότομες πλαγιές χωρίς να χρειάζεται να πατηθεί το πεντάλ του φρένου.

Dorado-CVT_wallpaper_1024x768_9__1_

Βασίλης Σοφός

92
0

Τη νέα σειρά τρακτέρ Dorado CVT λανσάρει η Same του γκρουπ SDF, θέλοντας να απαντήσει στον ανταγωνισμό και την κατηγορία των μικρών δενδροκομικών και όχι μόνο τρακτέρ των 100 ίππων. Τα τρακτέρ Dorado CVT αναπτύχθηκαν ειδικά ως τρακτέρ «all- rounder» για μέγιστη ευελιξία σε όλους τους σημαντικούς τομείς δραστηριότητας.


Με τις συμπαγείς του διαστάσεις και τη μετάδοση CVT, το SAME Dorado είναι κατάλληλο βέβαια και για δημόσιες χρήσεις, όμως αισθάνεται σαν στο σπίτι του σε οπωρώνες και αμπελώνες με μεγάλες περιοχές καλλιέργειας, όπου, εκτός από τη συμβατική εργασία, εκτελούνται η συγκομιδή, η μεταφορά και καλλιέργεια μεταξύ σειρών, λέει η κατασκευάστρια εταιρεία.



Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεγάλη ευελιξία των νέων μοντέλων Dorado CVT είναι εμφανής στις ολοκληρωμένες επιλογές διαμόρφωσης του μηχανήματος για όλες τις πτυχές των πρόσθετων ηλεκτρικών συνδέσεων μέσα και έξω από την καμπίνα, καθώς και στα φώτα οδήγησης και εργασίας (εκδόσεις με λάμπες αλογόνου και LED). Οι χρήστες μάλιστα που θέλουν υψηλή τεχνολογία μπορούν να επενδύσουν στη συνδεσιμότητα του ISOBUS και στο iMonitor3 με οθόνη αφής 8 ιντσών, που εγγυάται τον έλεγχο των λειτουργιών του τρακτέρ, αλλά και του παρελ- κόμενου.



Η SAME τοποθετεί επίσης την ισχυρή ανάρτηση μπροστινού άξονα «ActiveDrive» στα μικρά Dorado, η οποία λειτουργεί έξυπνα αντισταθμίζοντας τη μετατόπιση του βάρους κατά το φρενάρισμα προς τα εμπρός ή αποτρέπει την κύλιση του οχήματος. Αυτό, όπως τονίζει η Same, αυξάνει σημαντικά το ενεργό επίπεδο ασφάλειας και άνεσης, αλλά και την παραγωγικότητα στην εργασία που απαιτεί αυξημένη ακρίβεια. Τα μοντέλα Dorado CVT φέρουν τους σύγχρονους κινητήρες FARMotion.



Στα μοντέλα 90 και 100, τα τρακτέρ διατίθενται με κινητήρες τριών και τεσσάρων κυλίνδρων για τη βελτιστοποίηση της ευελιξίας και της πρόσφυσης. Το Dorado CVT 110.4 είναι εξοπλισμένο με τετρακύλινδρο κινητήρα με τη μέγιστη ροπή στα 435 Nm στις 1600 σ.α.λ. (σε μόλις 2200 σ.α.λ. και η μέγιστη ισχύς των 113 ίππων έρχεται στις 2000 σ.α.λ.). Το σύστημα μετάδοσης CVT έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από την SAME στο Τρεβίγλιο. Μια αποτελεσματική, αλλά και αξιόπιστη λύση που επιτρέπει τη μετάδοση ισχύος χωρίς βήματα, εκμεταλλεύεται τη βέλτιστη ισχύ του κινητήρα και κάνει την εργασία ομαλή και παραγωγική. Έτσι, το Dorado μπορεί να κινηθεί με 40 χλμ./ώρα σε μόλις 1730 σ.α.λ.

Παράλληλα, η ηλεκτροϋδραυλική ενεργοποίηση του μπροστινού τροχού (στάνταρντ εξοπλισμός) και του κλειδώματος του διαφορικού μπορούν να δώσουν και άλλους πόντους στην απόδοση. Μαζί με το κιβώτιο CVT όμως έρχεται και η ενεργή λειτουργία ακινητοποίησης «PowerZero» για να σταματήσει το τρακτέρ με πλήρη ασφάλεια ακόμη και σε απότομες πλαγιές χωρίς να χρειάζεται να πατηθεί το πεντάλ του φρένου. Όσον αφορά την καμπίνα, παρά τις μικρές διαστάσεις του τρακτέρ, το επίπεδο άνεσης βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα.

Τα μηχανήματα της Same διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία Θεοχαράκης Α.Ε (τηλ. 210/3479700)

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Same
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία