BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Υπερσύγχρονη καμπίνα με οθόνη επάνω στο τιμόνι αποκτά η νέα γενιά T7HD της New Holland

Περισσότερο χώρο, μεγαλύτερη αποθηκευτική ικανότητα και ολόφρεσκη τεχνολογία αποκτά η νέα γενιά τριών μοντέλων της New Holland T7HD, η οποία έρχεται ακόμη πιο κοντά στο μεγαλύτερο αδερφό της T8 Genesis, αναφορικά με την άνεση και την παραγωγικότητα.

t7_315_autocommand_hd_stagev_20_231

Βασίλης Σοφός

26
1

Μπορεί εξωτερικά να μην υπάρχει έντονη διαφοροποίηση σε σχέση με τον προκάτοχο, αλλά η νέα γενιά T7HD της New Holland δίνει νέο αέρα στο εσωτερικό των νέων T7.275, T7.290 και T7.315, με τα τρία μοντέλα να αποκτούν μια ολοκαίνουργια καμπίνα, ίσως μία από τις πιο σύγχρονες στην αγορά. Έτσι, εκτός από τους χαμηλότερους προφυλακτήρες και το νέο πακέτο των 24 φωτιστικών led, τα νέα μοντέλα παίζουν όλο το «παιχνίδι» εντός της καμπίνας. Εκεί, ο χειριστής θα συναντήσει έναν χώρο 7,5% μεγαλύτερ που έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, με τα επίπεδα θορύβου να είναι τώρα ακόμη πιο χαμηλά -η κατασκευάστρια αναφέρει 66dB.



Η μεγαλύτερη καμπίνα προσφέρει περισσότερο χώρο για τα πόδια και υπάρχει χώρος αποθήκευσης περισσότερων αντικειμένων. Στην πραγματικότητα, λέει η εταιρεία, ο χειριστής μπορεί να βάλει ακόμη και μια τσάντα πίσω από το κάθισμα.



Αριστερά υπάρχει ένας κλειστός χώρος αποθήκευσης με πρίζες πίσω από το κάθισμα του συνοδηγού, ο οποίος τώρα δέχεται μια επίπεδη πλάτη, ώστε ο οδηγός να τοποθετεί τα διάφορα έγγραφά του ή, απλά, να βάλει ένα φλιτζάνι καφέ χωρίς να χυθεί. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που έρχεται εδώ να προστεθεί -θα το καλωσορίσουν οι χειριστές των New Holland- είναι το ψυγείο 12 λίτρων, αρκετά μεγάλο για να χωράει δύο μεγάλα μπουκάλια, κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού - ένας άλλος λόγος για τον οποίο έχουν επανασχεδιαστεί οι λασπωτήρες.



Στα δεξιά η εταιρεία τοποθετεί το νέο υποβραχιόνιο Sidewinder από το T8 Genesis, με οθόνη IntelliView 12 και μια σειρά από προσαρμόσιμες λειτουργίες. Υπάρχουν επίσης επιπλέον ανοιχτοί χώροι αποθήκευσης ενώ το κάθισμα έχει μεγαλύτρη περιστροφή, πάλι λόγω του επανασχεδιασμού του λασπωτήρα. Οι αναβαθμίσεις δε σταματούν, με την κατασκευάστρια να ενσωματώνει στο τιμόνι τον «πίνακα οργάνων» και να τον ονομάζει «CentreView». Πρόκειται για μία ορθογώνια οθόνη η οποία, φυσικά, μένει σταθερή ενώ το τιμόνι περιστρέφεται.



Το σύστημα αυτόματου κλιματισμού ανανεώνεται και αυτό, θερμαίνει ή ψύχει σε διαφορετικές ζώνες και αποδίδει 35% περισσότερο από το προηγούμενο, σύμφωνα με την εταιρεία. Παράλληλα, το πάνω μέρος του καθίσματος AutoComfort διώχνει την υγρασία τις ζεστές μέρες ή ζεσταίνει την πίσω πλευρά του κορμιού τα κρύα πρωινά. Όπως και το T8 Genesis, το νέο T7HD έχει μια νέα αρχιτεκτονική για ακόμη μεγαλύτερη χρήση του συστήματος τηλεματικής και άλλων νέων λειτουργιών PLM χρησιμοποιώντας τον δέκτη Cygnus.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

29-07-2021 19:55Βαγγελης

ΜπραβΟοο,&Συγχαρητήρια...!!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία