BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τα δύο νέα βαγόνια μεγάλου όγκου TX και GX στην οικογένεια της Krone

Προορισμένα για τον κλάδο της γεωργίας, με προηγμένες τεχνολογίες άνεσης και παραγωγικότητας, τα δύο νέα βαγόνια TX και GX της Krone μπορούν να φιλοξενήσουν 44, 52 και 56 κυβικά, με πολλές από τις λειτουργίες να γίνονται εξ αποστάσεως.

bec4fc0e-c-deux-nouvelles-remorques-de-grand-volume-tx-et-gx-chez-krone-1000x562

Βασίλης Σοφός

29
0

Πέρα από την διαχείριση του ενσιρώματος, το πρώτο από τα δύο νέα μοντέλα βαγονιού που λανσάρει η Krone, το νέο GX, είναι κατάλληλο για τον τομέα των αροτραίων καλλιεργειών, αφού πρόκειται για ένα ρυμουλκούμενο ιδανικό για τη μεταφορά μιας μεγάλης γκάμας άλλων υλικών, όπως δημητριακά, OSR, πατάτες και ζαχαρότευτλα.



Οι επιλογές εκδόσεων δύο, με το «μικρό» μοντέλο GX 440 να έχει όγκο 44 κυβικά και το μεγαλύτερο με τρεις άξονες GX 440 να μπορεί να φιλοξενήσει 52 κυβικά. Το περιεχόμενο εκφορτώνεται χρησιμοποιώντας ζώνη δαπέδου πλήρους πλάτους 2 μέτρων σε συνδυασμό με κινητό κεφαλάρι. Με θραύση 50 τόνων, η ζώνη των 3,6 χιλιοστών κρύβει δύο στρώματα πολυεστέρα μέσα σε επιφάνεια PVC.

Οι λαστιχένιες λωρίδες σφραγίζουν τις πλευρές για να διασφαλίσουν ότι οι μικρές καλλιέργειες, όπως το OSR, παραμένουν στο εσωτερικό του σώματος με το γυάλινο πάνελ πάχους 10 χιλιοστών να παρέχει στους χειριστές πλήρη ορατότητα προς τον χώρο φόρτωσης. Οι υδραυλικές αλυσίδες δαπέδου λειτουργούν σε μία από τις δύο ταχύτητες των 8 μ./λ. και 16 μ./λ., ενώ οι χρόνοι εκφόρτωσης του GX 440 είναι κάτω από 40 δευτερόλεπτα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται κατά 10 δευτερόλεπτα για το βαγόνι GX 520.



Σύμφωνα με την εταιρεία, τα τηλεσκοπικά πλαϊνά πάνελ, με δίπλωμα ευρεριστεχνίας στην αρχιτεκτονική του πλαισίου τους, μειώνουν τα ύψη υπερφόρτωσης έως και 700 χιλιοστά. Προαιρετικά, οι κύλινδροι εκκένωσης μπορούν να βιδωθούν στην πόρτα του χώρου του φόρτωσης όταν δεν χρησιμοποιούνται, για να επιτρέψουν τη χρήση του βαγονιού για άλλες καλλιέργειες. Για παράδειγμα, το GX μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ενσίρωση το πρωί και με τους κυλίνδρους για πατάτες ή ζαχαρότευτλα το απόγευμα, με τη διαδικασία να διαρκεί συνολικά περίπου 50 λεπτά.



Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό που ενσωματώνει η Krone στα GX είναι το σύστημα ελέγχου ρυθμού ExactUnload για τα σημεία εκφόρτωσης. Το σύστημα ξεφορτώνει ανάλογα με την απόσταση που διανύθηκε και το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι χειριστές είναι να εισαγάγουν το μήκος του υλικού. Ο ρυθμός εκφόρτωσης ελέγχεται αυτόματα ανάλογα με την ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ.

Να σημειωθεί ότι τα GX διατίθενται στάνταρ με υδραυλικά κινούμενη ράβδο έλξης και μηχανικό σύστημα ενεργής διεύθυνσης (ηλεκτροϋδραυλική επιλογή). Το σύστημα διεύθυνσης ελέγχει τον πίσω άξονα σε συνδυασμό με τον μπροστινό και τον πίσω άξονα σε τριμερή διαμόρφωση.



Το ελεγχόμενο με ISObus μηχάνημα μπορεί να λειτουργήσει εξωτερικά χρησιμοποιώντας το τηλεχειριστήριο Δύο φώτα τοποθετούνται στο πίσω μέρος και οι αντανακλαστικές λωρίδες είναι διαθέσιμες προαιρετικά, όπως και τα καλύμματα καλλιέργειας.

Το βαγόνι TX για διεργασίες αποσύνθεσης

Παράληλα με τη σειρά GX η Krone λανσάρει το ρυμουλκούμενου δαπέδου TX, το οποίο, χάρη στον μεγάλο όγκο του -έως 56 κυβικά-, παρέχει αυτονομία και υψηλή ροή κατά τη διάρκεια εργασίας σε απομακρυσμένες τοποθεσίες παραγωγής βιοαερίου. Το κινούμενο δάπεδό του γέρνει προς τα εμπρός για εξοικονόμηση χώρου κατά τη φόρτωση ενώ κινείται από αλυσίδες 1 ¼ ίντσας, καθοδηγούμενες από δύο ιμάντες επιτρέποντας την ταχεία εκφόρτωση μεγάλων όγκων.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία