BACK TO
TOP
Τεχνολογία

MF 8S.285 και MF 8S.305: Τα δύο νέα και ισχυρότερα μοντέλα στην γκάμα 8S της Massey Ferguson

H βραβευμένη Σειρά MF 8S επεκτείνετα ως γκάμα και μαζί με αυτήν έρχονται και περισσότεροι ίπποι, με την αύξηση της ιπποδύναμης στα νέα τρακτέρ να αγγίζει τους 285 και 305 για τα μοντέλα MF 8S.285 και MF 8S.305 αντίστοιχα.

MF8S_305_MF-DM365FQ_LoaderWagon_Working_FR_0520-5918

Βασίλης Σοφός

182
0

«Με τα νέα μοντέλα MF 8S.285 και MF 8S.305 επεκτείνουμε τα εν λόγω οφέλη σε αυτή την πολύ σημαντική κατηγορία ακούραστων γεωργικών ελκυστήρων. Επιπλέον, το προαιρετικό αξιόπιστο και εύχρηστο κιβώτιο Dyna-VT σε όλα τα μοντέλα αυξάνει περαιτέρω την παραγωγικότητα και την απόδοση για κάθε είδους εργασίες» λέει με περηφάνεια ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, στα πλαίσια της επίσημης παγκόσμιας πρεμιέρας των νέων μοντέλων.



Στην κατηγορία ιπποδύναμης 270-305 ίππων, η Massey Ferguson προσφέρει τώρα μία έκδοση κινητήρα 7.4 λίτρων με το τρακτέρ MF 8S με μεταξόνιο 3.05μ., ή ένα κινητήρα 8.4L λίτρων με τη σειρά MF 8700 S με μεταξόνιο 3.10 μ., σε όλες τις περιπτώσεις με προαιρετικό κιβώτιο Dyna-VT.

Νέα ναυαρχίδα 305 ίππων MF 8S.305

Με ισχύ 305 ίππων, το μοντέλο MF 8S.305 είναι η νέα ναυαρχίδα της σειράς, που εφοδιάζεται με κιβώτιο Dyna-VT και το πακέτο εξοπλισμού «Exclusive» της Massey Ferguson. Η μέγιστη ισχύς των 305 ίππων είναι διαθέσιμη στις 1.850 σαλ., συνεχώς, χωρίς Engine Power Management (EPM). Χάρη σε μία επίπεδη καμπύλη ροπής, η μέγιστη ροπή των 1.280 Nm αποδίδεται μεταξύ 1.000 - 1.500 σαλ. Ως αποτέλεσμα, οτα μηχανήματα μπορούν να διατηρούν την ταχύτητά τους στις πιο δυσχερείς συνθήκες.



Η έκδοση «Exclusive» προσφέρει χαρακτηριστικά που αυξάνουν την παραγωγικότητα και την άνεση όπως τερματικά (οθόνες) Datatronic 5 και MF vDisplay, ενεργή ανάρτηση καμπίνας, κάθισμα με αυτόματη αερανάρτηση με Dynamic Damping System δύο κατευθύνσεων, υποβραχιόνιο πολλαπλών λειτουργιών (Multifunction) και χειριστήρια Multipad, τέσσερις ηλεκτρικές βαλβίδες και 16 φώτα εργασίας LED.

Κιβώτιο Dyna-VT με νέο Automatic Mode

Το κιβώτιο της Massey Ferguson Dyna-VT με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (CVT) προσφέρεται στάνταρ με το MF 8S.305 και προαιρετικά με όλα τα υπόλοιπα μοντέλα. Ένα νέο Automatic Mode που αυξάνει την απόδοση επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιούν το μοχλό Multipad ή το πεντάλ για να αλλάζουν εμπρόσθια ταχύτητα, ενώ αυτόματα επιλέγει τις βέλτιστες στροφές κινητήρα ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα. Πέραν της ομαλότερης λειτουργίας, μειώνει και την κατανάλωση καυσίμου.



Η έκδοση Super Eco του Dyna-VT προσφέρει υψηλή απόδοση, επιτρέποντας στο τρακτέρ να αναπτύσσει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ. Όλα τα μοντέλα με το κιβώτιοDyna-VT εφοδιάζονται επίσης στάνταρ με το πακέτο εξοπλισμού ‘Exclusive’ και μεγαλύτερο ρεζερβουάρ καυσίμου, που αυξάνει τις δυνατότητες του κορυφαίου μοντέλου κατά τις πολύωρες εργασίες.

Αξίζει να πούμε πως όλα τα τρακτέρ της σειράς MF 8S, από το MF 8S.285 μέχρι το MF 8S.205, μπορούν να διατίθενται είτε με το νέο Dyna-VT Super ECO, με το τελευταίο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dyna E-Power Dual Clutch ή με το Dyna-7 semi-powershift. Το Dyna E-Power Dual Clutch προσφέρει συνολικά 28 εμπρόσθιες και όπισθεν σχέσεις με βέλτιστη απόδοση, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη κατανάλωση στην κατηγορία, σε συνδυασμό με την άνεση των ομαλών αλλαγών και τη μέγιστη μεταφορά ισχύος στο έδαφος.



Υιοθετώντας την τεχνολογία διπλού συμπλέκτη (Dual Clutch) στα εύρη των σχέσεων (διαφορικά) προσφέρεται η δυνατότητα ενός πλήρως μηχανικού powershift χωρίς διακοπή ροπής. Αυτό μειώνει την απώλεια ισχύος μέχρι 26% στις υψηλότερες ταχύτητες, πετυχαίνοντας οικονομία καυσίμου έως 5%. Εναλλακτικά, το κιβώτιο Dyna-7, semi-powershift της Massey Ferguson προσφέρει πρακτική και αποδοτική λειτουργία, με συνολικά 28 εμπρόσθιες και όπισθεν σχέσεις μέσω 4 διαφορικών και βασικό κιβώτιο 7 σχέσεων με ομαλές αλλαγές. Έχοντας εξελιχθεί από το διάσημο και αξιόπιστο Dyna-6, όχι μόνο προσφέρει μια έξτρα σχέση powershift και πιο ομαλές αλλαγές, αλλά είναι και 10% πιο αποδοτικό από το Dyna-6 κατά τη χρήση στο χωράφι με την ίδια ιπποδύναμη.

Μηδενική απώλεια ισχύος σημαίνει οικονομία

Ο κινητήρας AGCO Power των 7.4 λίτρων, που χρησιμοποιείται και στα δύο μοντέλα, προσφέρει περισσότερη ισχύ, ροπή και επιδόσεις με περισσότερη οικονομία. Η μέγιστη ισχύς παράγεται από χαμηλά στις 1.850 σαλ. κάτι το οποίο εξοικονομεί καύσιμο, μειώνει το θόρυβο κατά 5,5dBA και περιορίζει τη φθορά. Παράλληλα, η τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων All-In-One και η χωρίς απαιτήσεις συντήρησης τοποθέτηση αυτορυθμιζόμενων υδραυλικών ωστηρίων βοηθά επίσης στη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Σχεδίαση Protect-U

Η σχεδιαστική φιλοσοφία Protect-U δημιουργεί ένα κενό 24 εκ. ανάμεσα στην καμπίνα και τον κινητήρα, κάτι που είδαμε πέρυσι στα μοντέλα 8S. Αυτή η καινοτομία μονώνει πλήρως την καμπίνα των MF 8S από το θόρυβο, τη θερμότητα και τους κραδασμούς.



Με επίπεδα θορύβου 68dB, είναι από τις πιο αθόρυβες της αγοράς και με εσωτερικό όγκο στα 3,4 κυβικά είναι και από τις πιο ευρύχωρες, λέει η Massey Ferguson. Το νέο υποβραχιόνιο Control Centre με τον προηγμένο μοχλό Multipad προσφέρει πλήρη έλεγχο από τις άκρες των δακτύλων. Αυτός ο μοχλός είναι συμβατός με ISOBUS και ελέγχει όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ, ενώ περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο micro-joystick για τον έλεγχο δύο βαλβίδων.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Η τελευταία έκδοση Datatronic 5, 9” που τοποθετείται σε ένα ρυθμιζόμενο βραχίονα είναι εργονομική και διαισθητική στη χρήση όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή tablet, με αντιθαμβωτική οθόνη αφής και πλήκτρα συντομεύσεων. Αυτό το σύστημα μιας οθόνης ελέγχει όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και διαχειρίζεται όλες τις τεχνολογίες MF όπως MF Guide, MF Section και Rate Control καθώς και τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων MF Task Doc.

Μία ακόμα νέα προαιρετική έκδοση Datatronic 5 επιτρέπει τον έλεγχο του ραδιοφώνου, του κινητού και των πολυμέσων μέσω της οθόνης Datatronic 5, μέσω συνδέσεων Bluetooth, USB, ή Aux, με τους χειριστές να ειδοποιούνται για εισερχόμενες κλήσεις μέσω ενός pop-up παραθύρου στην οθόνη. Για ακόμα μεγαλύτερη λειτουργική ευελιξία, οι χειριστές μπορούν να επιλέγουν τώρα τον έλεγχο λειτουργιών γεωργίας ακριβείας (precision farming) μέσω του προαιρετικού τερματικού Fieldstar 5 ή της οθόνης Datatronic 5.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία