BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Μέγιστη ευελιξία, χαμηλές απαιτήσεις ισχύος υπόσχεται η Pöttinger για την ανανεωμένη σπαρτική της Aerosem

H νέα συρόμενη σπαρτική Aerosem με πλάτος εργασίας 5 μέτρα σε συνδυασμό με ενεργή άροση από την Pöttinger συνδυάζει την υψηλή απόδοση με την ευελιξία. Στόχος η βιωσιμότητα της καλλιέργειας ενώ τοποθετείται με ακρίβεια ο σπόρος.

aerosem_vt_5000_1_hq_2ab_

Βασίλης Σοφός

10
0

Την ακρίβεια στην τοποθέτηση των σπόρων μέσω του προηγμένου συστήματος μέτρησης αλλά και παρακολούθησης του εδάφους εγγυάται η Pöttinger, λανσάρωντας την ανανεωμένη σπαρτική Aerosem για παραγωγούς μεγάλων εκμεταλλεύσεων.

Διατήρηση της υγείας του εδάφους

Τα ελαστικά μεγάλου όγκου μειώνουν την πίεση που ασκείται στο έδαφος και ελαχιστοποιούν την αντίσταση κύλισης για να αποτρέψουν το φαινόμενο της συμπίεσης. Μια μεγάλη περιοχή επαφής σε συνδυασμό με το ειδικό αυλακωτό προφίλ εξασφαλίζει τη βέλτιστη ενοποίηση των σειρών σπόρων. Επιπλέον, ο συσκευαστής κινείται υδραυλικά για να υποστηρίξει την ομαλή λειτουργία κατά τη σπορά. Για την εταιρεία αυτό σημαίνει ότι επιτρέπεται η διατήρηση υψηλών ταχυτήτων εργασίας σε διαφορετικούς τύπους εδάφους, ενώ δεν επηρεάζεταιθ αρνητικά η υγεία του τελευταίου.



Χαμηλές απαιτήσεις ισχύος

Χάρη στον συνδυασμό σπαρτικής και δισκοσβάρνας, το τρακτέρ δεν χρειάζεται να σηκώνει βαριά εργαλεία. Εξασφαλίζεται ομοιόμορφη κατανομή βάρους επειδή το μηχάνημα είναι στερεωμένο στους κάτω βραχίονες σύνδεσης και καθοδηγείται από τα ελαστικά. Το αποτέλεσμα είναι μια ομαλή λειτουργίας.

Διαμήκης χοάνη σπόρων διαχωρισμού

Ο σχεδιασμός της διαμήκους χοάνης χωρητικότητας 2.800 λίτρων είναι εντελώς νέος, λέει η Pöttinger. Η χοάνη διαιρείται 50:50 προς την κατεύθυνση της διαδρομής, έτσι ώστε ο σπόρος να μπορεί να εισχωρήσει με λίπασμα ή μόνος του ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στην παροχή εύκολης πρόσβασης στη χοάνη σπόρων από τον χειριστή.

Υψηλά επίπεδα ευελιξίας

Ο συμπαγής σχεδιασμός και η έξυπνη διαμόρφωση της χοάνης σπόρων προσδίδουν στην σπαρτική την ευελιξία που ο παραγωγός αναζητάει και, ακόμη και με διπλούς τροχούς, είναι δυνατό να στρίψει κατευθείαν στο επόμενο πέρασμα. Η χαμηλή τοποθέτηση της χοάνης και η ενσωμάτωση του συστήματος συσκευασίας στο πλαίσιο εξασφαλίζουν γρήγορες στροφές που εξοικονομούν χώρο στο κεφαλάρι.



Μια βολή αρκεί

Το σύστημα μέτρησης στην Aerosem έχει σχεδιαστεί για τις υψηλότερες τιμές εφαρμογής. Αυτό εξασφαλίζει ακριβείς ρυθμούς ροής σπόρων ανεξάρτητα από τον τύπο του σπόρου ή τις συνθήκες εργασίας. Σημαντικό το γεγονός ότι κάθε πλευρά της χοάνης διαθέτει ξεχωριστό σύστημα μέτρησης αλλά τροφοδοτεί την ίδια γραμμή σπόρων.

Παράλληλα, τα συστήματα μέτρησης μπορούν να ελέγχονται ανεξάρτητα το ένα από το άλλο με δύο από τα στοιχεία να μπορούν να εφαρμοστούν ταυτόχρονα. Επιπλέον, δύο χάρτες εφαρμογών μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένα είδη σποράς.

Μαχαίρια Dual Disc

Το σύστημα μαχαιριών Dual Disc εξασφαλίζει ακριβή τοποθέτηση σπόρων ακόμη και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Οι μεγάλοι σύνδεσμοι σχηματίζουν μια καθαρή και «τακτοποιημένη» υποδοχή σπόρων, ενώ οι βραχίονες στερέωσης, χωρίς απαιτήσεις συντήρησης και ίσου μήκους με μετατόπιση 30 εκ., εξασφαλίζουν την αξιοπιστία ακόμη και με υψηλό επίπεδο φυτικών υπολειμμάτων. Εφαρμόζοντας έως 60 κιλά σε κάθε μαχαίρι σπόρων, η κοπή μπορεί να επιτευχθεί και σε υψηλές ταχύτητες οδήγησης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία