Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα γενιά μηχανημάτων χορτονομής στην γκάμα της Massey Ferguson

Ολοκληρωμένη επέκταση τόσο σε μοντέλα όσο και σε τύπο κοπής κάνει η Massey Ferguson με τα διπλά πίσω τύπου πεταλούδας κοπτικά και τα μονά εμπρός), τα δύο νέας σχεδίασης κοπτικά με τέσσερις ρότορες, αλλά και τον ειδικό εξοπλισμό για αγρότες Αλπικών περιοχών που βάζει στην οικγένειά της.

MF_6S_180_WITH_DISK_MOWER_AND_MF_6S_145_WITH_MF_RAKE_WORKING_BEZU_0521_05

Βασίλης Σοφός

123
0

Μια σειρά από μηχανήματα χορτονομής για κάθε ανάγκη παρουσίασε η Massey Ferguson στα πλαίσια του ψηφιακού της event.Συνολικά η εταιρεία λάνσαρε:

-Τη νέα γενιά πίσω κοπτικών με δίσκους MF DM TL Butterfly με πλάτη κοπής 8,6 μ. ή 9,6 μ.

-Τη νέα γενιά εμπρός κοπτικού με δίσκους, MF DM 316 FP, με πλάτος κοπής 3,10 μ. και διάφορες επιλογές επεξεργασίας

-Τα τελευταίας σχεδίασης κοπτικά με τέσσερις ρότορες και υδραυλικό άξονα ανύψωσης 12,5 μ. MF RK 1254 TRC και 14 μ. MF RK 1404 TRC-Pro

-Τη Σειρά Alpine, κατάλληλη για αγρότες μικρής κλίμακας και όσους εργάζονται σε ορεινές περιοχές

-Νέα γενιά διπλών πίσω κοπτικών αυξημένης αποδοτικότητας

Η νέα γενιά διπλών πίσω κοπτικών (τύπου πεταλούδας) MF DM TL της Massey Ferguson προσφέρει βέλτιστη απόδοση κοπής, ενώ αναδιπλώνεται κάτω από τα 4 μέτρα για ασφαλή και εύκολη μεταφορά. Ιδανικά για να εργάζονται σε συνδυασμό με τα νέας σχεδίασης εμπρός κοπτικά, προσφέρουν πλάτος κοπής έως 8,6 μ. στο MF DM 8612 TL και 9,6 μ. στο MF DM 9614 TL. Και τα δύο μοντέλα εφοδιάζονται με την τελευταίας σχεδίασης μπάρα δίσκων κοπής της Massey Ferguson, βελτιωμένη έδραση, την ανάρτηση TurboLift, αλλά και ένα νέο, συμπαγές σύστημα έδρασης και αποφυγής σύγκρουσης.Η ρύθμιση του πλάτους εργασίας επιτρέπει στους χειριστές να ρυθμίζουν με ακρίβεια την πεταλούδα ώστε να συνεργάζεται με το εμπρός κοπτικό και να διατηρεί ομοιόμορφη την κοπή σε όλες τις εδαφικές συνθήκες, αλλά και γύρω από τις γωνίες. Χαρακτηριστικό είναι το νέο σύστημα τοποθέτησης σε χαμηλότερη θέση της Massey Ferguson που διασφαλίζει ότι το μηχάνημα αναδιπλώνεται κάτω από τα 4 μέτρα κατά την μεταφορά, ενώ απλοποιεί και το κοτσάρισμα. Επίσης βελτιώνει τη σταθερότητα στην εργασία και επιτρέπει την κάθετη αποθήκευση του κοπτικού με ασφάλεια, χωρίς πρόσθετες βάσεις.Τα κοπτικά MF DM TL εφοδιάζονται στάνταρ με την τελευταία γενιά υδροπνευματικού συστήματος απόσβεσης TurboLift, που προσφέρει πολύ μεγαλύτερη κίνηση συγκριτικά με την προηγούμενη έκδοση. Το TurboLift παρέχει τώρα στα κοπτικά εγκάρσια γωνία κίνησης έως και 19° στις κατηφόρες και 30° στις ανηφόρες, ακολουθώντας με ακρίβεια το έδαφος ώστε να προστατεύεται το γρασίδι, να μειώνεται η μόλυνση και να βελτιώνεται η ποιότητα της ζωοτροφής.Οι χειριστές μπορούν επίσης να ρυθμίζουν την πίεση στο έδαφος, επιτρέποντας στο κοπτικό να γλιστρά πάνω στο έδαφος. Και τα δύο μηχανήματα εφοδιάζονται με τη νέα γενιά μπάρα κοπής της Massey Ferguson, που φέρει 2 x 6 δίσκους στο MF DM 8612 TL και 2 x 7 στο MF DM 9614 TL. Αυτοί οι μεγάλης διαμέτρου δίσκοι φέρουν ο καθένας δύο λεπίδες και δημιουργούν υψηλό ρυθμό περιστροφής για καθαρό κόψιμο και καλύτερη ροή καλλιέργειας.

Παράλληλα, η ρύθμιση πλάτους δύο θέσεων διασφαλίζει ότι τα κοπτικά MF DM TL διατηρούν ομοιόμορφο κόψιμο όταν λειτουργούν σε συνδυασμό με τα εμπρός κοπτικά πλάτους 2,8 μ., 3.0 μ.και 3,10 μ.. Με τον τρόπο αυτό, οι χειριστές μπορούν να ρυθμίζουν το πλάτος της αλληλοεπικάλυψης μεταξύ εμπρός και πίσω χλοοκοπτικού, διασφαλίζοντας ότι η κοπή είναι ομοιόμορφη σε όλο το πλάτος, ακόμα και στις γωνίες.

Μοντέρνα σχεδίαση με έξυπνες λεπτομέρειες

Η νέα neo-retro σχεδίαση που καθιέρωσε η Massey Ferguson στα τρακτέρ της σειράς 8S συνδυάζει πρακτικότητα με στυλ. Αυτή η μοντέρνα σχεδίαση περιλαμβάνει επίσης έξυπνα χαρακτηριστικά, όπως ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους για εφεδρικές λεπίδες και τα σχετικά εργαλεία για την ταχεία αντικατάσταση, εύκολη ρύθμιση θέσης εργασίας από την καμπίνα, κεντρικό κλείδωμα για μεταφορά και επιλογή υδραυλική αναδίπλωσης. Εκτός από το ότι μπορεί εύκολα να αποθηκεύεται σε κάθετη θέση, το κοπτικό διατίθεται επίσης με θαλάμους για τη φύλαξη υδραυλικών και ηλεκτρικών εξαρτημάτων.

Παραγωγικότητα από την κοπή

Διαθέσιμα είτε ως απλά κοπτικά ή ως μηχανήματα επεξεργασίας (τσίμπημα ή τύλιγμα), τα πιο προηγμένα εμπρός κοπτικά πλάτους 3,10 μ. MF DM 316 FP προσφέρουν μια συμπαγή εμπρός έδραση για κοντινότερη διασύνδεση, καλύτερη ταλάντωση μοχλικού ώστε να παρακολουθούν καλύτερα το έδαφος, αλλά και προαιρετική ανάρτηση με ελατήρια για όλα τα μοντέλα, ή υδροπνευματική για όσα εφοδιάζονται με μηχανήματα επεξεργασίας. Όλα φέρουν την πιο προηγμένη και αξιόπιστη μπάρα κοπής της Massey Ferguson που μπορεί να συνεργάζεται με ρυμουλκούμενα ή ενσωματωμένα κοπτικά, αλλά και με το νέο διπλό κοπτικό τύπου πεταλούδας MF DM TL που αναβαθμίζει σημαντικά την αποδοτικότητα.Όλα τα κοπτικά MF DM 316 FP εφοδιάζονται με μπάρα κοπής τελευταίας γενιάς που περιλαμβάνει έξι φαρδιούς δίσκους, οι οποίοι προσφέρουν υψηλές στροφές για καθαρή κοπή και βελτίωση της ροής της καλλιέργειας. Ο καθένας φέρει δύο λεπίδες, που αντικαθίστανται εύκολα με τη βοήθεια ενός ειδικού εργαλείου ενώ εφεδρικές μεταφέρονται στο μηχάνημα σε ειδικό κουτί εφεδρικών λεπίδων.Ένας νέος κοτσαδόρος άμεσης διασύνδεσης, χωρίς πρόσθετο πλαίσιο Α, διατηρεί το κέντρο βάρους του χλοοκοπτικού πιο κοντά στο τρακτέρ και βελτιώνει στη σταθερότητα, βοηθώντας στη μείωση της καταπόνησης του τρακτέρ και του μηχανήματος στο χωράφι και στο δρόμο. Το ύψος κοπής ρυθμίζεται απλά από το πάνω μοχλικό ενώ το πλάτος μέσω των οδηγών (πλάκες), χωρίς την ανάγκη εργαλείων. Ένα σύστημα άρθρωσης και ταλάντωσης βελτιώνει την παρακολούθηση του εδάφους, επιτρέποντας στην πλατφόρμα να ακολουθεί μεταβολές έως και +/- 7.5°. Ένα σύστημα αυτόματου κεντραρίσματος με ελατήρια αποτρέπει την πλάγια παρέκκλιση του κοπτικού κατά τη μεταφορά. Προαιρετικά προσφέρεται υδραυλικό σύστημα αναδίπλωσης.Τα κοπτικά MF DM 316 FP προσφέρονται με επιλογές επεξεργασίας είτε μέσω τσιμπήματος (KC) ή περιτύλιξης (RC), ώστε οι πελάτες να επιλέγουν το σωστό σύστημα ανάλογα με τις απαιτήσεις της σοδειάς ή των ζωοτροφών τους. Η ένταση της επεξεργασίας ρυθμίζεται εύκολα μέσω ενός απλού μοχλού. Επίσης προσφέρεται προαιρετικά ένα σύστημα διασκορπισμού κατά πλάτος.

Αναβαθμισμένα κοπτικά με αναδίπλωση στα 4 μέτρα

Ένας νέος υδραυλικός άξονας ανύψωσης επιτρέπει στη νέα γενιά κοπτικών της Massey Ferguson με 4 ρότορες και πλάτη 10,6 έως 12,5 μ. (MF RK 1254 TRC και MF RK 1254 TRC-Pro) να μεταμορφώνεται κατά την μεταφορά και να αναδιπλώνεται έχοντας ύψος μεταφοράς κάτω από 4 μ. Με εύκολο σετάρισμα και έλεγχο από την καμπίνα, το σύστημα εξασφαλίζει αυτόματα ότι οι ρότορες σηκώνονται ή κατεβαίνουν μόνο όταν ο άξονας είναι στη σωστή θέση. Επίσης, η διαδικασία μετάβασης σε άλλο χωράφι γίνεται πανεύκολη, αφού το ύψος μεταφοράς των 4 μ. καθιστά ασφαλή τη χρήση των δρόμων – εντός του μέγιστου ορίου σε συγκεκριμένες αγορές.Στις αναβαθμίσεις για το μεγαλύτερο MF 1404 TRC-Pro περιλαμβάνονται ένα πλάτος κοπής από 11,5 έως 14,0 μ., οι εργοστασιακής τοποθέτησης παράλληλοι άξονες διεύθυνσης, νέοι αισθητήρες, βελτιωμένη ανάρτηση εμπρός ρότορα με ελατήρια αλλά και τροποποιημένοι οδηγοί στα έκκεντρα κοπής. Η Massey Ferguson προσφέρει επίσης μια γκάμα επιλογών για όλα τα κοπτικά με 4 ρότορες που βελτιώνουν την απόδοση και ασφάλεια, όπως αερόφρενα, ελαστικά 550/45-22.5, έναν διαμορφωτή πλάτους κοπής και ένα κιτ ελέγχου ISOBUS με δυνατότητα εκ των υστέρων τοποθέτησης.

Massey Ferguson εργαλεία διαχείρισης σανού σε Αλπικές περιοχές ή εργασίες μικρής κλίμακας

Η Massey Ferguson ανταποκρίνεται, τέλος, στις απαιτήσεις πελατών και εμπόρων από ορεινές περιοχές με τη γκάμα συμπαγούς και «αλπικού εξοπλισμού» για τη διαχείριση σανού και ζωοτροφών. Ουσιαστικά πρόκειται για εξοπλισμό κατάλληλο για κάθε τύπου μικρό χωράφι. Ο λεγόμενος «αλπικός εξοπλισμός» έχει σχεδιαστεί για χειριστές που απαιτούν υψηλή απόδοση από τρακτέρ χαμηλότερης ισχύος. Η γκάμα περιλαμβάνει κοπτικά με μικρότερο πλάτος εργασίας σε συνεργασία με μια σειρά χορτοξηραντικών μηχανών μικρής διαμέτρου και κοπτικών μονού ρότορα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία