BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κάθετη θέση στη μεταφορά αλλά 4,2 μέτρα πλάτος κοπής για το νέο Disco 4400 Contour της Claas

Η Claas έχει επεκτείνει τη σειρά χορτοκοπτικών Disco με την προσθήκη του οπίσθιας τοποθέτησης Disco 4400 Contour, ένα μηχάνημα με πλάτος εργασίας 4,20 μ., κεντρικό άξονα περιστροφής και σύστημα Active Float. Η καινοτόμος αναδίπλωση διανυσμάτων εξασφαλίζει μια συμπαγή, κάθετη θέση μεταφοράς για ασφαλή οδικά ταξίδια.

428716_25

Βασίλης Σοφός

40
0

Τα χορτοκοπτικά που τοποθετούνται στο πίσω μέρος του τρακτέρ με μεγάλα πλάτη εργασίας, και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμούς εμπρός-πίσω, μπορούν να αποτελέσουν μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των τριπλών συνδυασμών, ανάλογα με την εφαρμογή, λέει η Claas. Η κατασκευάστρια ανταποκρίθηκε έτσι στις απαιτήσεις πολλών πελατών για πίσω χορτοκοπτικό με πλάτος εργασίας άνω των 4,0 μ. Η απάντηση είναι το Disco 4400 Contour, το οποίο διαθέτει καινοτόμο πτυσσόμενο σύστημα διαγώνιου 120 ° για ασφαλή, κάθετη οδική μεταφορά σε ύψος μικρότερο από 4,00 μ, ενώ η θέση αποθήκευσης εξοικονομεί χώρο.

Πάτωμα για μονή ή διπλή θημωνιά

Με πλάτος εργασίας 4,20 μ., το νέο Disco 4400 Contour είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο μοντέλο της σειράς οπίσθιων χορτοκοπτικών Disco της Claas. Το πάτωμα MAX CUT που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την ίδια την εταιρεία αποτέλεσε χαρακτηριστικό για την κορυφαία ποιότητα κοπής, την εξαιρετικά ομαλή λειτουργία και τη χαμηλή κατανάλωση ισχύος από το 2014. Ο ειδικός σχεδιασμός του εξασφαλίζει τη μέγιστη δυνατή επικάλυψη με πολλαπλά δόντια να εμπλέκονται σε δύο σημεία. Η ομοιόμορφη απόσταση μεταξύ των δίσκων εξασφαλίζει μια συνεπή κοπή ενώ οι λεπίδες και τα καλύμματα των αριστερόστροφων δίσκων είναι τώρα κόκκινα σε όλα τα χλοοκοπτικά DISCO για να αποφευχθεί η σύγχυση κατά την αλλαγή των λεπίδων.



Η γρήγορη αλλαγή λεπίδας και το εύχρηστο αφαιρούμενο κιβώτιο λεπίδων με ξεχωριστά διαμερίσματα για καινούργιες και μεταχειρισμένες λεπίδες περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό. Όπως όλα τα Disco, σε ελαφρύτερες καλλιέργειες, η ταχύτητα PTO μπορεί να μειωθεί σε στροφές εξοικονομώντας καύσιμο αλλά χωρίς συμβιβασμούς στην απόδοση κοπής. Η βάση σε σχήμα κύματος σφυρηλατημένη από ένα μόνο κομμάτι χαλύβδινου προφίλ πάχους 5 χιλιοστών σε συνδυασμό με τα καλύμματα διαμορφώνοουν ένα σύστημα που απωθεί το ρύπο.



Εκτός από την εύκαμπτη κατασκευή του στρώματος του χορτοκοπτικού, η κεντρική περιστροφή στο κέντρο βάρους εξασφαλίζει τη βέλτιστη ακολουθία του εδάφους. Τα ειδικά ένθετα έχουν διαφορετικό σχήμα για να χωρέσουν τους δίσκους κοπής καθώς τρέχουν μαζί και χωρίζονται.Όπως λέει η εταιτεία, αυτός ο σχεδιασμός παρέχει αποτελεσματική κοπή και μέγιστη επικάλυψη για βέλτιστη ροή καλλιέργειας. Το πάτωμα λιπαίνεται συνεχώς, είναι εξοπλισμένο με τη μονάδα ασφαλείας Safety Link και κάθε μεμονωμένος δίσκος κοπής προστατεύεται από ένα προκαθορισμένο σημείο θραύσης που τον απομονώνει από το σύστημα κίνησης σε περίπτωση επαφής με ξένο σώμα.

Ανάρτηση Active Float και νέα κάθετη τοποθέτηση 120 °

Το πατωμα του Disco 4400 είναι τοποθετημένο στο κέντρο βάρους του. Ένα ρυθμιζόμενο σπειροειδές ελατήριο διασφαλίζει ότι αυτό κατεβαίνει ομοιόμορφα κατά το κατέβασμα ενώ δύο αποσβεστήρες κραδασμών το σταθεροποιούν καθώς ανυψώνεται. Δύο σημεία περιστροφής στον βραχίονα σε ορθή γωνία προς την κατεύθυνση της πορείας εξασφαλίζουν το βέλτιστο περίγραμμα εδάφους μετά από ανώμαλο έδαφος και κατά τη χορτοκοπή.



Παράλληλα, η ανάρτηση Active Float -δοκιμασμένη εδώ και πολλά χρόνια από την Claas- επιτρέπει την ρύθμιση της πίεσης προς το έδαφος από την καμπίνα, ενώ ένας μετρητής στο κεφαλάρι δείχνει την τρέχουσα ρυθμισμένη πίεση. Σε σταθμευμένη θέση, το μηχανικό μάνδαλο απενεργοποιεί το σύστημα ανάρτησης έτσι ώστε να διατηρείται πίεση στο κύκλωμα. Εναλλακτικά, η πίεση μπορεί να μειωθεί έτσι ώστε να μην απαιτείται το μηχανικό κλείδωμα.

Κάθετη αναδίπλωση χωρίς επιπτώσεις στο κέντρο βάρους

Ένα ακόμη καινοτόμο χαρακτηριστικό είναι η αναδίπλωση του μηχανήματος. Αυτή επιτρέπει στο χορτοκοπτικό να διπλώνεται κάθετα σε 120 μοίρες για θέση μεταφοράς όπως και τα άλλα μοντέλα της σειράς Contour. Το χορτοκοπτικό μπορεί να διπλωθεί ελαφρώς προς τα πίσω χρησιμοποιώντας το υδραυλικό έμβολο, το οποίο επιτρέπει στο μηχάνημα, όταν διπλωθεί για μεταφορά, να γείρει ελαφρώς προς τα πίσω και να μειώσει το ύψος μεταφοράς. Έτσι, παρά το πλάτος εργασίας των 4,20 μ., η μονάδα επιτυγχάνει ύψος μεταφοράς μικρότερο από 4,0 μέτρα για οδικές μετακινήσεις. Αυτό δίνει στον οδηγό την επιλογή μιας κάθετης μεταφοράς άνω των 4,0 μ. Ταυτόχρονα, τοποθετείται διαγώνια πίσω από το τρακτέρ και στηρίζεται από το στέλεχος, μετατοπίζοντας έτσι το κέντρο βάρους στον διαμήκη άξονα του τρακτέρ.



Αυτή η λύση, λέει η Claas, μειώνει το φορτίο στον μπροστινό άξονα του τρακτέρ κατά περίπου 50 τοις εκατό, γεγονός που έχει θετικό αντίκτυπο στη συμπεριφορά της διεύθυνσης. Επιπλέον, στη θέση μεταφοράς, το Disco 4400 CONTOUR δεν γυρίζει καθόλου πίσω και έτσι δεν θέτει σε κίνδυνο άλλους χρήστες του δρόμου όταν στρίβει ή είναι σε στενές στροφές και διευκολύνει την είσοδο στο πεδίο από ένα στενό δρόμο.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Claas
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία