BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η SIP με δύο νέα χορτοξηραντικά στην γκάμα Spider

Το νέο 915/8 (πλάτος εργασίας 9,15 μ./8 ρότορες), το πρώτο από τα δύο νέα περιστροφικά χορτοξηραντικά Spider είναι για μεσαίου μεγέθους αγροκτήματα ενώ το δεύτερο, το ρυμουλκούμενο 1300/12T (12.90m/12 στροφείς), λέγεται ότι θα εργαστεί άνετα σε μεγαλύτερα πεδία.

22c__sip_img_8548_2

Βασίλης Σοφός

25
0

Τοποθετημένο κάτω από τα 1500/14T στην γκάμα βαρέος τύπου, το νέο χορτοξηραντικό 1300/12T. που λανσάρει η SIP έχει διάμετρο ρότορα 1,45 μέτρα και το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υδραυλικό σύστημα που επιτρέπει γρήγορη και εύκολη ρύθμιση της γωνίας του ρότορα από 12 ° έως 18 °.



Οι ρότορες είναι ενισχυμένοι για επιπλέον αντοχή και το σύστημα μετάδοσης κίνησης διαθέτει προστασία υπερφόρτωσης διπλού συμπλέκτη. Οι ρότορες μπορούν να κινηθούν έως και 750 χιλιοστά, λέει η εταιρεία. Έτσι μπορούν να ακολουθήσουν κυματοειδή εδάφη με ένα νέο σύστημα ασφαλείας να εμποδίζει την περιστροφή των ροτόρων. Με μια ρυθμιζόμενη ράβδο έλξης και ένα συμπαγές πλαίσιο μεταφοράς (μήκος μεταφοράς 6,25 μέτρα), το χορτοξηραντικό των 3,2 τόνων μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητες έως και 40 χλμ./ώρα.



Όσον αφορά το Spider 915/8 η γωνία εργασίας του είναι ρυθμιζόμενη από 11 ° έως 19 °. Η διάμετρος του ρότορα είναι 1,6 μέτρα και η ενισχυμένη πλάκα του ρότορα κατασκευάζεται από χάλυβα πάχους 4 χιλιοστών. Οι βραχίονες είναι εξοπλισμένοι με προστατευτικά για να εμποδίζουν την είσοδο σπασμένων δοντιών στο ενσίρωμα.



Παράλληλα, οι μεγάλοι τροχοί ρότορα κατανέμουν ομοιόμορφα το βάρος για να μειώσουν την πίεση του εδάφους και ο τροχός jockey προσφέρει καλή παρακολούθηση του εδάφους, σημειώνει η κατασκευάστρια. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει υδραυλικό σύστημα διεύθυνσης των τροχών προς τα αριστερά ή τα δεξιά και αλλαγής πλευράς μηχανής, κάτι που βοηθά κατά την εργασία σε κεφαλάρια. Τέλος, να πούμε ότι το σύστημα Smart Lift ανεβάζει και κλειδώνει αυτόματα τους εξωτερικούς ρότορες κατά τη στροφή στο κεφαλάρι. Το μοτνέλο Spider 915/8 ζυγίζει 1.45 τόνους, αρκετά ελαφρύ για να συνδεθεί με ένα τρακτέρ 80 ίππων.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • SIP
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία