Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Pöttinger LION 1002 C: Αναδιπλούμενη «δύναμη» με ανοχές 500 ίππων

Η νέα δισκοσβάρνα LION 1002 C με πλάτος εργασίας 6 μέτρα έρχεται το Νοέμβριο του 2021 σχεδιασμένη για τρακτέρ έως 500 ίππους, φτιαγμένη για τις πιο δύσκολες δουλειές.

lion_6002_c_claas_einsatzaufnahme_210915__dsc8733-1_pr1_hq-1280x720

Βασίλης Σοφός

108
0

Κατά την ανάπτυξη της νέας δισκοσβάρνας LION 1002 C η Pöttinger έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στις τρέχουσες και μελλοντικές απαιτήσεις όσον αφορά την αντοχή. Ένας φορέας λεπίδων και ένα κεντρικό κιβώτιο ταχυτήτων υψηλής απόδοσης διασφαλίζουν την αποτελεσματική μετάδοση των υψηλών ροπών μετάδοσης κίνησης.Σε συνδυασμό με τις πτυσσόμενες ράγες μαχαιριών το μηχάνημα είναι αποτελεσματικό αλλά και ευέλικτο εργαλείο, λέει η εταιρεία.

Συμπαγής σχεδιασμός

Η ενσωμάτωση του αναδιπλούμενου πλαισίου έχει κάνει το μηχάνημα πιο συμπαγές και με βελτιστοποιημένη κατανομή βάρους. Το αποτέλεσμα είναι μια εξαιρετικά μικρή και στιβαρή δισκοσβάρνα που είναι έως 30 εκατοστά μικρότερη από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές της. Το κέντρο βάρους είναι πλέον πιο κοντά στον πίσω άξονα και το βάρος που ασκεί στον μπροστινό άξονα είναι αισθητά πιο θετικό. Το 1002 C διπλώνει σε εξωτερικό πλάτος 3 μέτρων, ώστε η μεταφορά στο δρόμο να μην αποτελεί πρόβλημα.

Σχεδιασμένη για δύσκολες συνθήκες

Η νέα LION 1002 C είναι ο κατάλληλος συνδυασμός στα σημερινά ισχυρά τρακτέρ με την μεγάλη ιπποδύναμη. Ένα πρόσφατα αναπτυγμένο PTO με κιβώτιο 2 ταχυτήτων επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα στροφών. Η σειρά 1002 C έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες PTO μεταξύ 750 και 1300 σ.α.λ. Αυτό διασφαλίζει ότι το τρακτέρ λειτουργεί πάντα εντός του βέλτιστου εύρους απόδοσης. Ως αποτέλεσμα, η αξιοπιστία ενισχύεται ενώ το περίβλημα του κιβωτίου ταχυτήτων παρέχει την απαραίτητη ψύξη.

Εύκολη ρύθμιση του μηχανήματος

Δεν απαιτούνται εργαλεία για τη ρύθμιση του μηχανήματος. Αυτό γίνεται από το πλάι, εκεί όπου μια διαισθητική κλίμμακα ενδείξεων λειτουργεί ως οδηγός. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο χειριστής είναι να τραβήξει έναν πείρο και να ρυθμίσει τη ράβδο ελέγχου για το βάθος εργασίας, έτσι όπως απαιτείται.Αυτό το σύστημα επιτρέπει τη ρύθμιση του βάθους εργασίας κατά διαστήματα περίπου του 1 εκατοστού, με την πλήρως υδραυλική ρύθμιση βάθους εργασίας να είναι διαθέσιμη προαιρετικά. Χάρη στην παράλληλη σύνδεση, η πλάκα ισοπέδωσης ρυθμίζεται αυτόματα όταν αλλάζει το βάθος εργασίας.

Γρήγορη σύνδεση πλάκας ισοπέδωσης

Ένα ακόμη πλεονέκτημα προσφέρεται από την πλάκα ισοπέδωσης, η οποία ρυθμίζεται αυτόματα στο ύψος από τον πίσω κύλινδρο. Αυτό είναι εντελώς ανεξάρτητο από τη ρύθμιση βάθους εργασίας. Η πλάκα καθοδηγείται σε μια σταθερή προκαθορισμένη απόσταση πάνω από το έδαφος χωρίς να αλλάζει η απόστασή της από τα δόντια ή το προκαθορισμένο ύψος. Αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας λύση παρέχει την πιο επίπεδη και ομοιόμορφη δομή κλίσης για τον σπόρο, ακόμη και σε διαφορετικές συνθήκες εδάφους.

Επιλογή κυλίνδρων για κάθε τύπο εδάφους

Η προετοιμασία της σποροκλίνης ολοκληρώνεται με έναν πίσω κλυλινδρο -από μια μεγάλη γκάμα πίσω κυλίνδρων-. Σε συνδυασμό με την σπαρτική Aerosem FDD της Pöttinger, αυτό το μηχάνημα γίνεται ένας συνδυασμός υψηλής απόδοσης που προσφέρει τέλεια αποτελέσματα σποράς.Με εύκολη σύνδεση στο τρακτέρ, είναι μια καλή λύση για αγρότες με υψηλών επιδόσεων τρακτέρ.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία