BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ισχυρό και με τεχνολογίες εξοικονόμησης καυσίμου το νέο άροτρο Servo T6000 της Pöttinger

Η νέα ημιαναρτώμενη σειρά Servo T6000, συμβατή με τρακτέρ υψηλής ισχύος, περιλαμβάνει βασικές εκδόσεις και εκδόσεις Plus (6-9 αυλακιών) και μοντέλα Nova και Plus Nova (6-8 αυλακιών).

servo_t_6000_fendt_einsatzaufnahmen_210811_dsc7156_1_pr1_hq_9ea_

Βασίλης Σοφός

5
0

Το νέο άροτρο Servo T 6000 που λανσάρει η Pöttinger είναι το αποτέλεσμα πολυετούς εμπειρίας στο όργωμα και εντατικών εργασιών ανάπτυξης. Το τμήμα της κύριας δοκού και το σύστημα προστασίας από πέτρες Nova έχουν αναθεωρηθεί από την αρχή για βελτιστοποίηση της αξιοπιστίας. Τα νέα ημιαναρτώμενα άροτρα προσφέρονται στην έκδοση Standard και PLUS (6 έως 9 αυλακιές) καθώς και σε εκδόσεις NOVA και PLUS NOVA (6 έως 8 αυλακιές).

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα μοντέλα NOVA και PLUS NOVA διαθέτουν υδραυλική προστασία από πέτρες με ρυθμιζόμενη πίεση ενεργοποίησης έως και 2.200 κιλά για την αποφυγή ζημιών στο άροτρο και για όργωμα χωρίς διακοπή. Η νέα σειρά διατίθεται με απόσταση από σημείο σε σημείο 102 εκ. και διάκενο κάτω από το πλαίσιο 80 ή 90 εκ. προαιρετικά.

Υψηλή εξοικονόμηση καυσίμου

Το σύστημα Traction Control στο Servo T 6000 μεταφέρει ενεργά το βάρος από το άροτρο στο τρακτέρ. Αυτό σημαίνει ότι έως και 1.100 κιλά φορτίου μπορεί να εφαρμοστεί στους πίσω τροχούς, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπει στο άροτρο να «παρακολουθεί» το έδαφος. Ως αποτέλεσμα, η ολίσθηση των τροχών ελαχιστοποιείται και η κατανάλωση καυσίμου μειώνεται έως και 3,5 λίτρα, λέει η εταιρεία. Δεν απαιτείται πρόσθετη έρμα στον πίσω άξονα.



Το μπροστινό έρμα είναι αρκετό επειδή το βάρος του αρότρου μεταδίδεται με τέτοιο τρόπο που οι πίσω τροχοί του τρακτέρ να βρίσκονται υπό σταθερό φορτίο. Να πούμε ότι το νέο άροτρο της εταιρείας έχει λιγότερα σημεία λίπανσης, με την κατασκευάστρια να τονίζει ότι όλα είναι εύκολα προσβάσιμα για ελαχιστοποίηση των απαιτήσεων συντήρησης.

Επιπλέον, όλα τα κινούμενα σημεία είναι τεχνολογίας Dustar, κάτι που συμβάλλει σε σημαντική αύξηση της αντοχής και της αποδοτικότητας.

Γρήγορη και ευέλικτη τοποθέτηση

Η Pöttinger προσάρμοσε και βελτιστοποίησε τη γεωμετρία του νέου Servo T 6000 ώστε να ταιριάζει με ακρίβεια στις διαστάσεις των νέων τρακτέρ. Το άροτρο συνδέεται με το τρακτέρ χρησιμοποιώντας ωτίδες σύνδεσης διπλής όψης. Αυτή η διαμόρφωση καλύπτει άνετα κάθε πιθανή γεωμετρία του συστήματος τοποθέτησης ενώ μια μακριά ράβδος έλξης παρέχει περισσότερο χώρο για ελιγμούς περιστροφής και στενές εισόδους.

Το κέντρο ελέγχου Servomatic

Οι ρυθμίσεις στο άροτρο μπορούν να γίνουν εύκολα και διαισθητικά σε λίγα μόνο βήματα. Το βάθος εργασίας ρυθμίζεται χρησιμοποιώντας κλιπ αιώρησης στον τροχό στήριξης. Εάν απαιτείται, το πλάτος εργασίας στις εκδόσεις PLUS και PLUS NOVA μπορεί να ρυθμιστεί υδραυλικά ανάλογα με τις συνθήκες της τοποθεσίας, την εφαρμογή και την ισχύ του τρακτέρ. Με αυτόν τον τρόπο διασφαλίζονται πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα εργασίας. Η πίεση ενεργοποίησης του συστήματος προστασίας από πέτρες στις εκδόσεις NOVA μπορεί εύκολα να αλλάξει χρησιμοποιώντας μια βαλβίδα στο τρακτέρ, με τη μέγιστη δύναμη ενεργοποίησης να είναι στα 2.200 κιλά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία