BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πρεμιέρα για το κορυφαίο στην γκάμα Massey Ferguson 7S των 210 ίππων

Αποτελώντας τη γέφυρα για το μεγαλύτερο MF 8S.205, η νέα ναυαρχίδα MF 7S.210 είναι το κορυφαίο στην συγκεκριμένη γκάμα μοντέλο, που αποδίδει 210 ίππους, φέρει μεταξόνιο 2,88 μέτρων και, από τον βασικό εξοπλισμό, ενσωματώνει το σύγχρονο αυτόματο κιβώτιο Dyna-VT.

MF-7S-155_DIRECT-DRILLING_MASCHIO-GASPARDO_WORKING_BEZU_0521-404

Βασίλης Σοφός

151
0

Με λίγο μικρότερο μεταξόνιο από εκείνο των 3.05 μέτρων του MF 8S.205 και μικρότερο κυβισμό από τα 7,4 λίτρα του μεγάλου αδελφού, το νέο τρακτέρ 7S.210 της Massey Ferguson έρχεται να τοποθετηθεί στην ανανεωμένη γκάμα 7S, η οποία προηγουμένως διέθετε 4 μοντέλα συνολικά. Την πεντάδα μοντέλων λοιπόν κλείνει το MF 7S.210, το οποίο κινείται από μοτέρ AGCO Power 6,6 λίτρων απόδοσης 210 ίππων. Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο MF 7S.210 προσφέρει την τέλεια σχέση ισχύος/βάρους για την κατηγορία, πετυχαίνοντας υψηλές επιδόσεις, ευελιξία και απόδοση με χαμηλή συμπίεση του εδάφους.



Την ίδια στιγμή, με Μικτό Βάρος Οχήματος (GVW) 14 τόνους και Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος Ρυμουλκούμενου (GCW) 44,5 τόνους ο κινητήρας προορίζεται για τη διαχείριση βαρέων φορτίων και για δραστηριότητες μεταφορών. Το μοντέλο είναι σχεδιασμένο για απαιτητικούς επαγγελματίες χειριστές, προσφέροντας τα ίδια επίπεδα αντοχής, ευελιξίας, αυτοματοποίησης και επιδόσεων. Κληρονομώντας πολλά χαρακτηριστικά της Σειράς MF 8S - βραβευμένης με τον τίτλο «Tractor Of The Year» – προσφέρει νέα επίπεδα άνεσης, ελέγχου και πρακτικότητας. Η ανθεκτική κατασκευή επιτρέπει στα τρακτέρ της γκάμας να μεταφέρουν και να διαχειρίζονται βαριά φορτία στο δρόμο εύκολα και οικονομικά. Στο χωράφι, η καλή σχέση ισχύος/βάρους προσφέρει υψηλές επιδόσεις με ευελιξία και μειωμένη συμπίεση για την προστασία του εδάφους.

Μία σειρά από αυτοματοποιημένα χαρακτηριστικά, εργονομικά χειριστήρια και τεχνολογίες συνδεσιμότητας βοηθούν στην αύξηση της απόδοσης σε ποικίλες εργασίες.

Ισχύς για αποδοτικές εργασίες

Ο τεχνολογικά προηγμένος, καθαρός, εξακύλινδρος κινητήρας 6,6 λίτρων AGCO Power αποδίδει μέγιστη ισχύ 210 ίππων και μέγιστη ροπή 860Nm για όλες τις εφαρμογές. Παράλληλα, το Σύστημα Διαχείρισης Ισχύος Κινητήρα - Engine Power Management (EPM) αυξάνει αυτόματα την ισχύ στους 220 ίππους και τη ροπή στα 925Nm (στις 1.500 σαλ.) για μεταφορές, εργασίες PTO ή για υψηλές υδραυλικές απαιτήσεις, μόνο όταν κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο.

Στον βασικό εξοπλισμό το συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων κιβώτιο Dyna-VT ECO

Το ιδιαίτερα δημοφιλές κιβώτιο Dyna-VT ECO της Massey Ferguson με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση διατίθεται στην βασική έκδοση του MF 7S.210, προσφέροντας ομαλές αλλαγές σχέσεων και συνδυάζοντας καλό έλεγχο με οικονομία μέχρι τα 40 χλμ./ώρα στις 1.450 σαλ.



Ένα νέο Automatic Mode προσφέρει πιο ομαλή λειτουργία και μεγαλύτερη οικονομία. Αυτό ρυθμίζει αυτόματα τις βέλτιστες στροφές του κινητήρα σε συνάρτηση με το φορτίο και την ταχύτητα του μηχανήματος, με εργονομικό έλεγχο μέσω του πεντάλ ή του Multipad.

Άνετος ολοκληρωμένος έλεγχος

Και οι δύο εκδόσεις - Efficient και Exclusive – που διατίθενται για τον ελκυστήρα MF 7S.210 περιλαμβάνουν το νέο χειριστήριο Multipad που ενσωματώνεται στο υποβραχιόνιο του καθίσματος. Με αυτό το εύχρηστο, συμβατό με ISOBUS χειριστήριο ο χειριστής μπορεί να ελέγχει άνετα τα πάντα, μεταξύ άλλων τα υδραυλικά μπράτσα (μέσω διθέσιου διακόπτη), τις ταχύτητες κίνησης, τα προκαθορισμένα οδηγικά προγράμματα και την ενεργοποίηση του MF Guide. Επίσης φιλοξενεί ένα micro joystick για τον έλεγχο δύο ηλεκτρικών βαλβίδων.

Ένας νέος μοχλός πολλαπλών λειτουργιών προσφέρει εύκολο έλεγχο του φορτωτή και του εμπρός υδραυλικού συστήματος (μπράτσα). Πέρα από τον έλεγχο των βαλβίδων, οι χειριστές μπορούν να τον χρησιμοποιούν για αλλαγή κατεύθυνσης και ταχύτητας του ελκυστήρα.

Αθόρυβη καμπίνα

Οι καινοτομίες που φέρουν στην καμπίνα τα νέα μοντέλα εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στα βραβευμένα MF 8S και περιλαμβάνουν νέο υποβραχιόνιο, χειριστήριο Multipad και βελτιωμένη συνδεσιμότητα. Η κατασκευάστρια λέει μάλιστα ότι, χάρη στο νέο σύστημα κλιματισμού, η καμπίνα είναι τώρα έως 4C° πιο δροσερή από πριν. Οι χειριστές απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα άνεσης με ένα νέο, πιο αναπαυτικό, στάνταρ κάθισμα με αερανάρτηση.

Ένα προαιρετικό θερμαινόμενο κάθισμα με βελτιωμένο εξαερισμό, εφοδιάζεται με σύστημα DDS – Dynamic Damping System, το οποίο αντιδρά αυτόματα ανάλογα με την ανωμαλία του εδάφους μέσω της εγκάρσιας ανάρτησης. Όλα τα χειριστήρια βρίσκονται σε θέση άμεσης πρόσβασης, διατεταγμένα εργονομικά και διαισθητικά. Το νέο Multipad παρέχει απλό, ολοκληρωμένο έλεγχο με πληκτρολόγιο για τις λειτουργίες που χρησιμοποιούνται πιο σπάνια.



Εξωτερικά, η φιλοσοφία φώτων LED και μία φωτεινή μπάρα στο καπό, δημιουργούν μία ταυτότητα φωτισμού, ενώ προαιρετικά διατίθενται μέχρι 16 φώτα εργασίας LED. Για λειτουργίες φορτωτή, υπάρχει επίσης η προαιρετική, πρακτική οροφή Visio Roof, που προσφέρει άριστη ορατότητα σε όλο το εύρος ανύψωσης. Βελτιωμένη άνεση προσφέρει ο αναρτώμενος εμπρός άξονας, και η μηχανική ανάρτηση καμπίνας στα μοντέλα Efficient και ένα ενεργό μηχανικό σύστημα για τις εκδόσεις Exclusive.

Οι πρόσφατες αναβαθμίσεις στο σύστημα Datatronic 5 προσφέρουν ευκρινή οθόνη αφής 9 ιντσών για μείωση της αντανάκλασης. Χρώματα υψηλότερης ανάλυσης και μαύρο φόντο, μαζί με νέες συντομεύσεις στην αρχική σελίδα την καθιστούν τώρα πιο φιλική προς το χρήστη. Νέα είναι η προαιρετική λειτουργία MF E-Loader που συνεισφέρει στη μεγαλύτερη ακρίβειας φόρτωσης, παραγωγικότητα και ασφάλεια και επιτρέπει έλεγχο και ρύθμιση της νέας λειτουργίας ανάδευσης κάδου (Bucket Shake).

Συνδεσιμότητα για αυξημένη ακρίβεια

Η οθόνη Datatronic 5 διαθέτει συνδεσιμότητα ISOBUS και το σήμα GPS, ενώ εκτελεί το λογισμικό MF Technologies Precision Farming. Αυτό περιλαμβάνει το MF Guide - με τη λειτουργία «Go-Mode» που ρυθμίζεται ταχύτατα, καθώς και το MF Section Control που πλέον μπορεί να διαχειρίζεται 96 αγροτικά τεμάχια, μειώνει τις επικαλύψεις και στοχεύει με ακρίβεια τα διάφορα υλικά μέσω της εφαρμογής μεταβλητού ρυθμού MF Rate Control. Τα δεδομένα που συλλέγονται και καταγράφονται αυτόματα στο MF TaskDoc μεταφέρονται μέσω της κάρτας μνήμης USB.

Η επιλογή The MF Task Doc Pro επιτρέπει τον συγχρονισμό των προγραμματισμένων εργασιών με το λογισμικό διαχείρισης φάρμας. Όπως τα άλλα μοντέλα της Σειράς MF 7S, η έκδοση MF 7S.210 μπορεί να συνδέεται πλήρως με το σύστημα τηλεμετρίας MF Connect, συμπεριλαμβανομένης πενταετούς συνδρομής στάνταρ. Αυτό το χρήσιμο σύστημα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο παρέχει πολύτιμα δεδομένα για τη χρήση καυσίμου, την τοποθεσία του μηχανήματος και τους όποιους κωδικούς βλαβών. Μία νέα λειτουργία Geofencing βελτιώνει τη διαχείριση logistics και την προστασία στέλνοντας ειδοποιήσεις σε smart phones και συσκευές εάν και όταν τα μηχανήματα εξέρχονται ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

Ισορροπία και σταθερότητα

Με μεταξόνιο 2.88μ. και ανθεκτικό, ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, το MF 7S.210 έχει ακτίνα στροφής μόλις 4,93 μ. Προσφέρει επίσης καλή σχέση ισχύος/βάρους και Μικτό Βάρος Συνδυασμού Οχήματος-Ρυμουλκούμενου 44,5 τόνων. Το σύστημα υδραυλικών μπράτσων τριών σημείων έχει ανυψωτική ικανότητα 9.600 κιλά πίσω και 4.000 κιλά εμπρός, ενώ το Μικτό Βάρος Οχήματος των 14 τόνων και η μέγιστη ισχύς των 210 ίππων τον καθιστούν ιδανικό για συνδυασμένες εργασίες με παρελκόμενα εμπρός και πίσω.



Το μακρύ μεταξόνιο βοηθά επίσης στην αύξηση της έλξης και της σταθερότητας, στο οποίο συνεισφέρουν περαιτέρω τα προαιρετικά πίσω ελαστικά διαμέτρου 42” ενώ τα τελευταία μειώνουν και την πίεση στο έδαφος. Για εργασίες βαρέως τύπου, υπάρχουν διάφορα αντίβαρα που αφαιρούνται εύκολα, ώστε να αξιοποιείται πλήρως η ευελιξία του τρακτέρ, είτε κατά τις αγροτικές εργασίες είτε κατά τις μεταφορές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία