BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε συρόμενη έκδοση 4 και 5 μέτρων οι καλλιεργητές Enduro και Enduro Pro της Kverneland

Με τρεις σειρές δοντιών και αποστάσεις 285 ή 275 χιλιοστών για τις εκδόσεις σταθερού ή αναδιπλούμενου πλαισίου αντίστοιχα, οι νέοι καλλιεργητές προσφέρουν μεγάλο διάκενο υποπλαισίου 870 χιλιοστών για ανάμειξη χώματος χωρίς κίνδυνο μπλοκαρίσματος

Kverneland-Enduro-Pro-T-Field-0004-gvv9vav2ap

Βασίλης Σοφός

356
0

Στη λίστα των καλλιεργητών Enduro και Enduro Pro για την επόμενη σεζόν η Kverneland τοποθετεί τα νέα συρόμενα μοντέλα, τα οποία είναι ιδιαίτερα ευπροσάρμοστα και επιτρέπουν την εργασία σε βάθος 30 εκατοστών (μοντέλο Enduro) και 35 εκατοστών (μοντέλο Enduro Pro).



Το βάθος εργασίας ελέγχεται υδραυλικά από τους πίσω κυλίνδρους και τους τροχούς μετρητή, λέει η κατασκευάστρια. Ένα δόντι σωληνοειδούς τμήματος διαθέσιμο με δύο τύπους ασφάλειας ή σύστημα Triflex 700 με φυλλοειδή ελατήρια και δύναμη 700 κιλών λειτουργούν με αποσυμπίεση, για περιορισμό των καταπονήσεων στο πλαίσιο, αλλά και της ανόδου των πετρών. Η εταιρεία προσφέρρει μια μεγάλη ποικιλία από δόντια και άλλα εξαρτήματα, όπως είναι το σύστημα Knock-On και το Tiger II από καρβίδιο. Αυτά μπορούν να συνδυαστούν με τα πτερύγια αλλά και με το προστατευτικό σετ δοντιών 60 χιλιοστών, με ίσιο ή στριφτό εκτροπέα 80 χιλιοστών, ευνοώντας το μείγμα χώματος/άχυρου στο πάνω μέρος.



Επιπρόσθετα, τα μοντέλα Enduro και Enduro Pro μπορούν να φιλοξενήσουν εξοπλισμό ισοπέδωσης δακτύλων ή δίσκου. Κάθε στοιχείο επωφελείται από ένα ελατήριο ασφαλείας Non-Stop για τα δόντια ισοπέδωσης και ελαστομερείς φλάντζες για τους δίσκους. Σε συνδυασμό με ένα πλευρικό σύστημα εκτροπέα, αυτό εξασφαλίζει τέλεια ισοπέδωση σε όλο το πλάτος εργασίας, τονίζει η κατασκευάστρια. Ακόμη, στην έκδοση Enduro Pro, ένα δεύτερο παραλληλόγραμμο στον εξοπλισμό ισοπέδωσης εξασφαλίζει ομοιόμορφη ποιότητα εργασίας σε γωνία και βάθος, ακόμη και όταν αλλάζει το βάθος εργασίας. Αυτή η ρύθμιση γίνεται υδραυλικά από την καμπίνα, αυξάνοντας παράλληλα και την άνεση του χρήστη.



Αξίζει να τονιστεί ότι η Kverneland προσφέρει διαφορετικούς τύπους κυλίνδρων, συμπεριλαμβανομένων των ευέλικτων Actipress Twin και Double Cage. Ο δίδυμος κύλινδρος Actipress, για παράδειγμα, έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει το βάρος των βαρύτερων μηχανημάτων σε όλους τους τύπους εδάφους, αλλά ειδικά σε ελαφριά έως μεσαία εδάφη, όπου το αποτέλεσμα κύλισης ενισχύεται από την τριβή μεταξύ του κυλίνδρου και του εδάφους.



Το προφίλ U γεμίζει με χώμα που προάγει την περιστροφή μέσω του φαινομένου « από χώμα σε χώμα». Το χειμώνα, το προφίλ του εδάφους πρέπει να είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες και συχνά απαιτείται πιο κυματιστό προφίλ για την αποφυγή της διάβρωσης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, χάρη σε ένα ευφυές σύστημα περιστροφής, το Actipress Twin μπορεί να κλειδωθεί στην μπροστινή θέση και οι δακτύλιοι να λειτουργούν κάθε 250 χιλιοστά αντί για 125 χιλιοστά στην τυπική θέση για να αφήνουν ένα κυματιστό προφίλ. Ανά πάσα στιγμή, ο τρόπος λειτουργίας μπορεί να αλλάξει αφαιρώντας ξανά το μπουλόνι για την επιστροφή στην τυπική θέση, όπου το βάρος του μηχανήματος κατανέμεται ομοιόμορφα σε όλους τους δακτυλίους.

Πηγή: Farm-Connexion

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία