BACK TO
TOP
Τεχνολογία

O διανομέας DosiMat DMX της Vogelsang στη νέα δισκοσβάρνα Heliodor της Lemken

Ο ισχυρός συνδυασμός δύο αποδεδειγμένων εργαλείων που προκύπτει είναι ιδανικός για την ακριβή εξάπλωση και την ενσωμάτωση υγρών οργανικών λιπασμάτων με χαμηλές απώλειες.

LEMKEN_Heliodor9_700_KA_Fendt-18--1024x683

Βασίλης Σοφός

345
0

Θρέψη και ανάμειξη με απλό τρόπο λειτουργίας και πολλαπλά οφέλη φέρνει η Lemken από τον Μάρτιο του 2022 στη νέα της δισκοσβάρνα Heliodor. H δισκοσβάρνα θα είναι διαθέσιμη με ένα σετ εγκατάστασης του διανομέα ακριβείας DosiMat DMX της Vogelsang, ένας συνδυασμός για την ακριβή διανομή και την ενσωμάτωση υγρών οργανικών λιπασμάτων με χαμηλές απώλειες, όπως ο πολτός. Η Heliodor προσφέρει μια υγιή βάση για αυτόν τον τύπο εφαρμογής, καθώς είναι συμπαγής και χαμηλής βύθισης και, επομένως, δημιουργεί ελάχιστες πρόσθετες απαιτήσεις δυνάμεων ανύψωσης και έλξης του τρακτέρ.



Το DosiMat DMX, από την άλλη πλευρά, είναι γνωστό για την πολύ ομοιόμορφη εγκάρσια και διαμήκη κατανομή που πετυχαίνει, η οποία διατηρείται σταθερά ακόμη και σε εξαιρετικά χαμηλούς ή υψηλούς ρυθμούς εφαρμογής.

Όπως σημειώνει η Lemken, ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται τα δύο εργαλεία είναι πολύ απλός, αφού το υγρό λίπασμα τροφοδοτείται στο DosiMat από πάνω, ομογενοποιείται στο εσωτερικό της συσκευής από ένα ρότορα βελτιστοποιημένης ροής, εξοπλισμένο με λεπίδες κοπής, και, στη συνέχεια, ωθείται στις μεμονωμένες εξόδους.Οι ίνες και τα ξένα σώματα τεμαχίζονται αξιόπιστα σε αυτή τη διαδικασία και αυτό επιτρέπει την επιθυμητή ακριβή κατανομή, βοηθώντας στην αποφυγή ενοχλητικών μπλοκαρισμάτων.



Στη συνέχεια, το λίπασμα περνά μέσω εύκαμπτων σωλήνων στην περιοχή πίσω από την πρώτη σειρά δίσκων της δισκοσβάρνας, όπου εγχέεται στο έδαφος και ενσωματώνεται αμέσως από τη δεύτερη σειρά δίσκων και τον κύλινδρο μετάδοσης χωρίς καθυστέρηση. Όσον αφορά την οικονομία, ο συνδυασμός Heliodor-DosiMat είναι ακριβώς σύμφωνος με τις τρέχουσες τάσεις.



Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, με τις αυξανόμενες τιμές των λιπασμάτων, πολλοί αγρότες θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα θρεπτικά συστατικά που αποθηκεύονται στον πολτό τους. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της ακριβούς εφαρμογής και της άμεσης ενσωμάτωσης, ενώ ελαχιστοποιούνται οι απώλειες αζώτου, καθιστώντας τη διαδικασία όχι μόνο εξαιρετικά οικονομική αλλά και συμβατή με τις απαιτήσεις προστασίας του νερού.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία