Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην Ευρώπη μετά την Αμερική έρχεται το αυτόνομο 8R410 της John Deere

Σύμφωνα με την ίδια την κατασκευάστρια, επί του παρόντος είναι προγραμματισμένο το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ να διατεθεί μέσα στο έτος στην Βόρεια και Νότια Αμερική και στην Αυστραλία, ενώ με τον καθορισμός των κανονισμών ασφαλείας αναμένεται και στην Ευρώπη.

Autonomous_Tractor_8R410__01_

Βασίλης Σοφός

387
0

Έτοιμο για εμπορική πορεία τόσο στην Ευρώπη όσο και στις άλλες ηπείρους είναι το πλήρως αυτόνομο τρακτέρ της John Deere, το οποίο βασίζεται στη σειρά 8R. Ωστόσο, το λανσάρισμα του μοντέλου στην Ευρώπη δεν έχει προγραμματιστεί επί του παρόντος, καθώς οι κανονισμοί ασφαλείας δεν επιτρέπουν τη χρήση αυτόνομων οχημάτων. Υπάρχει όμως μεγάλο ενδιαφέρον για την τεχνολογία, λέει η εταιρεία, ειδικά σε περιοχές με μεγάλης κλίμακας γεωργία, όπως η Βόρεια και Νότια Αμερική, η Αυστραλία και οι ενώσεις κρατών (ΚΑΚ).Η έλλειψη εργατικού δυναμικού στη γεωργία είναι άλλη μια κινητήρια δύναμη για την ανάπτυξη αυτόνομων γεωργικών μηχανημάτων, καθώς τα τρακτέρ μπορούν να λειτουργούν όλο το εικοσιτετράωρο με σύντομες στάσεις ανεφοδιασμού, ανακουφίζοντας έτσι σημαντικά τους αγρότες. Το αυτόνομο τρακτέρ της αμερικανικής φίρμας μοιάζει συμβατικό και αυτό γιατί οι μηχανικοί της John Deere κατάφεραν να ενσωματώσουν με διακριτικό τρόπο όλες τις απαραίτητες τεχνολογίες στο όχημα.

Οι τεχνολογίες για εργασία χωρίς χειριστή

Το 8R410 διαθέτει έξι ζεύγη καμερών, που επιτρέπουν την ανίχνευση εμποδίων σε 360 μοιρές, ενώ υπολογίζουν και τις αποστάσεις.Οι εικόνες από τις κάμερες περνούν μέσα από ένα νευρωνικό δίκτυο που ταξινομεί κάθε pixel σε περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου και καθορίζει εάν το μηχάνημα θα συνεχίσε να κινείται ή πρέει να σταματήσει, ανάλογα με το αν εντοπιστεί ένα εμπόδιο.Το τρακτέρ ελέγχει επίσης συνεχώς τη θέση του σε σχέση με ένα γεωφράχτη, διασφαλίζοντας ότι λειτουργεί με ακρίβεια μικρότερη από μία ίντσα.


Απλότητα και στη λειτουργία του

Για τη χρήση του αυτόνομου τρακτέρ, οι αγρότες χρειάζεται μόνο να μεταφέρουν το μηχάνημα σε ένα χωράφι και να το διαμορφώσουν για αυτόνομη λειτουργία. Χρησιμοποιώντας το John Deere Operations Center Mobile, μπορούν να σύρουν από αριστερά προς τα δεξιά για να ξεκινήσουν το μηχάνημα. Ενώ το μηχάνημα λειτουργεί, ο αγρότης μπορεί να αφήσει το χωράφι για να επικεντρωθεί σε άλλες εργασίες, ενώ παρακολουθεί την κατάσταση του μηχανήματος από την κινητή συσκευή του.Το John Deere Operations Centre Mobile παρέχει πρόσβαση σε ζωντανά βίντεο, εικόνες, δεδομένα και μετρήσεις και επιτρέπει στον αγρότη να προσαρμόζει την ταχύτητα, το βάθος και πολλά άλλα. Σε περίπτωση οποιασδήποτε ανωμαλίας στην ποιότητα της εργασίας ή τεχνικών ζητημάτων του μηχανήματος, οι αγρότες θα ειδοποιούνται εξ αποστάσεως και μπορούν να κάνουν προσαρμογές για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του μηχανήματος.Επί του παρόντος, η τεχνολογία για το 8R410 είναι διαθέσιμη σε συνδυασμό με ένα ειδικό άροτρο John Deere. Περιορισμένος αριθμός τρακτέρ θα παραδοθεί σε πελάτες της Βόρειας Αμερικής φέτος και τα επόμενα χρόνια η John Deere θα εργαστεί δυναμικά για τη διαθεσιμότητα της τεχνολογίας σε άλλα μηχανήματα και εξαρτήματα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία