BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με νέο σύστημα δοσομέτρησης ανάλογα με την απόδοση εξοπλίζεται η νέα χορτοδετική Big Pack της Krone

Το νέο σύστημα δοσομέτρησης από την Krone προσαρμόζει τον ρυθμό εφαρμογής στην απόδοση του Big Pack εκείνη τη δεδομένη στιγμή.

big_pack_1270_vc_drohne_stroh_2_7b7__2

Βασίλης Σοφός

267
0

Για τη νέα σειρά Big Pack (Generation 5), η Krone προσφέρει τώρα ένα πλήρως ενσωματωμένο σύστημα για τη δοσολογία πρόσθετων ενσίρωσης και συντηρητικών. Το σύστημα της Krone επιτρέπει τον έλεγχο του ρυθμού δοσομέτρησης μέσω της απόδοσης του μηχανήματος. Με το δικό της καινοτόμο σύστημα δοσομέτρησης, η Krone ανταποκρίνεται στη συχνά εκφρασμένη επιθυμία των πελατών για μια τέτοια λύση.

Δεξαμενή αρκετή για πολλές μέρες

Για το σύστημα αυτό, η Krone τοποθετεί μια δεξαμενή χωρητικότητας περίπου 400 λίτρων στο σωληνωτό πλαίσιο. Η δεξαμενή είναι εξοπλισμένη με μεγάλο άνοιγμα πλήρωσης που περιλαμβάνει κόσκινο, αερισμό και αισθητήρα στάθμης. Το επίπεδο πλήρωσης εμφανίζεται στην οθόνη στην καμπίνα του τρακτέρ. Ο οδηγός μπορεί να ρυθμίσει μεμονωμένα εάν και πότε θα ήθελε να ενημερωθεί για μια καθορισμένη υπολειπόμενη χωρητικότητα μέσω ενός σήματος.



Η μονάδα αντλίας βρίσκεται σε ένα κουτί πάνω από το ζυγό, προστατεύεται από τη σκόνη και είναι εύκολα προσβάσιμη. Αρκετοί εύκαμπτοι σωλήνες καταλήγουν πίσω από το αριστερό στήριγμα της πρέσας. Το σύστημα μπορεί να επισκευαστεί γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας τον εύκαμπτο σωλήνα πλήρωσης, τον εύκαμπτο σωλήνα έκπλυσης και το άδειασμα του κάρτερ του κουτιού αντλίας. Τα τέσσερα επίπεδα ακροφύσια που διατίθενται εγκαθίστανται ακριβώς πίσω από το πικ απ και προορίζονται να εξασφαλίζουν ομοιόμορφη κατανομή σε όλη την καλλιέργεια. Μπορούν να προσεγγιστούν χωρίς εργαλεία και μπορούν να αντικατασταθούν γρήγορα με ακροφύσια άλλου πλάτους ανοίγματος, εάν απαιτείται.

Τροφοδοσία μέσω δύο γραμμών

Η μονάδα είναι κατασκευασμένη έτσι που να περιλαμβάνει μια βαλβίδα τριών κατευθύνσεων στα δεξιά, η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εναλλαγή μεταξύ της γραμμής αναρρόφησης της δεξαμενής και της γραμμής έκπλυσης, ενώ ένα ενσωματωμένο φίλτρο αποτρέπει την απόφραξη.



Παράλληλα, ένας αισθητήρας μετρητή ροής καταγράφει την τρέχουσα επεξεργασμένη ποσότητα και μια αντλία σε συνδυασμό με δύο βαλβίδες επιτρέπει ρυθμούς δοσομέτρησης από 0,5 έως 6,5 λίτρα/λεπτό.

Λειτουργία και δοσολογία

Χάρη στο τερματικό, ο οδηγός του τρακτέρ μπορεί άνετα και εύκολα να χειριστεί την πλήρως ενσωματωμένη μονάδα σε διάφορες λειτουργίες. Ως ειδική δυνατότητα ευκολίας, το νέο σύστημα της Krone προσφέρει έλεγχο του ρυθμού δοσομέτρησης με βάση την απόδοση. Για αυτό χρησιμοποιείται ο αγωγός ζύγισης της πρέσας (εναλλακτικά εισαγόμενο βάρος). Εδώ μπορεί να επιλεγεί ένας σταθερός ρυθμός ή ένας αυτόματα ρυθμιζόμενος έλεγχος ανάλογα με την υγρασία ή ένας συνδυασμός των δύο ελέγχων είναι δυνατοί. Εναλλακτικά, ο οδηγός μπορεί να ορίσει το ρυθμό ροής ως ποσοστό.



Παρεμπιπτόντως, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, η αντλία μπορεί να ενεργοποιηθεί γρήγορα και εύκολα χρησιμοποιώντας ένα κουμπί. Μια πρόσθετη σύνδεση αέρα επιτρέπει την πλήρη εκκένωση των γραμμών προς τα ακροφύσια.

  • ΣΧΕΤΙΚΑ TAGS
  • Krone
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία