Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με τεχνητή νοημοσύνη και ρομπότ πλαισιώνεται η John Deere από 7 startups που παίρνει στην ομάδα της

Από το 2019, η John Deere φέρνει κάθε χρόνο στο πλευρό της αξιόλογες νεοφυείς επιχειρήσεις, με τις οποίες επεκτενεί τις τεχνολογίες της στο τομέα της γεωργίας ή δημιουργεί νέες. Φέτος, οι 7 start up δίνουν μια δική τους ξεχωριστή ιδέα για το πώς θα είναι ο γεωργικός κλάδος σε λίγα χρόνια.

200907_cropzone_011

Βασίλης Σοφός

120
0

Με 7 διαφορετικές καινοτόμες ιδέες θα έχει να καταπιαστεί και να «αλληλεπιδράσει» φέτος η John Deere, η οποία εντάσσει ξανά φέτος νεοφυείς επιχειρήσεις στην ομάδα της. Η εταιρεία ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2019 για να ενισχύσει και να εμβαθύνει την αλληλεπίδρασή της με νεοφυείς εταιρείες των οποίων η τεχνολογία θα μπορούσε να προσθέσει αξία για τους πελάτες της.

«Το πρόγραμμα συνεργασίας δείχνει ότι μέρος της επένδυσής μας στην τεχνολογία είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού που βοηθά τις εξωτερικές ιδέες και τη γνώση να συγκρουστούν με τις δικές μας», δήλωσε ο Julian Sanchez, διευθυντής αναδυόμενης τεχνολογίας για την John Deere. «Η γεωργία είναι ένας τομέας ώριμος για πρωτοποριακή τεχνολογία και το πρόγραμμα αυτό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις είναι ένας τρόπος να κάνει κανείς αυτό το ταξίδι μαζί με άλλους».Οι επτά εταιρείες που προστέθηκαν στο πρόγραμμα John Deere είναι οι εξής:

Burro: Μια εταιρεία που παρέχει ρομποτικές πλατφόρμες σε για να βοηθήσει τους εργάτες του χωραφιού να εργάζονται πιο παραγωγικά σήμερα, ενώ θέτει τη βάση για ολοκληρωμένη αυτοματοποίηση των πιο εντατικών εργασιών στο αγρόκτημα, αύριο.

Crop.Zone: Είναι η λύση ηλεκτρικής ζιζανιοκτονίας που διατίθεται σε κάθε παραγωγό που αναζητά μια βιώσιμη και αξιόπιστη λύση για τον έλεγχο των ζιζανίων και την αποξήρανση των καλλιεργειών χωρίς υπολείμματα.

Four Growers: Μια εταιρεία που παρέχει ρομποτική συγκομιδή και αναλύσεις για καλλιέργειες υψηλής αξίας, ξεκινώντας από τις ντομάτες θερμοκηπίου.

SeeDevice: Η εταιρεία αυτή εργάζεται για την παροχή βελτιωμένων δυνατοτήτων και απόδοσης ανίχνευσης εικόνας CMOS SWIR, χρησιμοποιώντας τεχνολογία φωτοανιχνευτών βασισμένη σε κβαντικές συσκευές για έξυπνες συσκευές σε εφαρμογές αυτοκινήτων, βιοϊατρικής και μηχανικής όρασης.

Ucropit: Αυτή η νεοφυής επιχείρηση φέρνει κοντά αγρότες και εταιρείες για να δημιουργήσουν, να συγκεντρώσουν και να μοιραστούν «Crop Stories» με επαληθευμένη ιχνηλασιμότητα βιωσιμότητας.

ViewAR: Μια εταιρεία με περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρία στη δημιουργία λύσεων επαυξημένης πραγματικότητας (AR) αντιμετωπίζει πολλαπλά ζητήματα όπως η πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους και επιτρέπει την εύκολη δημιουργία εικόνων επαυξημένης πραγματικότητας (AR) υψηλής ποιότητας.

Yard Stick: Η συγκεκριμένη startup αναπτύσσει χαμηλού κόστους, στιγμιαίες τεχνολογίες μέτρησης του άνθρακα του εδάφους για να επιτρέψει την αφαίρεση άνθρακα μέσω της γεωργίας.

Το Startup Collaborator είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας ενός έτους που παρέχει ευελιξία στην John Deere και στις startup εταιρείες να δοκιμάσουν καινοτόμες τεχνολογίες με πελάτες και αντιπροσώπους χωρίς επίσημη επιχειρηματική σχέση.

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αποκτούν επίσης συνεργασία και καθοδήγηση από την John Deere. «Η επέκταση του φετινού προγράμματος συνεργατών παρέχει την ευκαιρία στον John Deere να συνεργαστεί με αυτήν την παγκόσμια ποικιλόμορφη ομάδα σε μια ευρεία περιοχή τεχνολογικών χώρων, ενώ συνεχίζει να ξεκλειδώνει την αξία για τους πελάτες μας σε πολλαπλά συστήματα παραγωγής», δήλωσε ο Michele Kaiser, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης για την John Deere.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία