BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Amazone Teres 300: Ταχεία άροση χωρίς πρόωρη φθορά

Ο Γερμανός κατασκευαστής προετοίμασε το κοινό για την επερχόμενη έκθεση Agritechnica 2022. Ένα από τα εργαλεία άροσης είναι το νέο άροτρο Teres 300 4, 5 και 6 αυλακιών.

f7df0332-4-amazone-le-labour-a-vitesse-elevee-sans-usure-prematuree-1000x562

Βασίλης Σοφός

465
0

Η Amazone αναπτύσσει το Teres 300, ένα άροτρο με 4, 5 ή 6 αυλάκια για τρακτέρ έως 300 ίππους. Το μοντέλο V είναι εξοπλισμένο με υδραυλική ρύθμιση του πλάτους της αυλακιά, από 33 έως 55 εκ, ενώ το μοντέλο VS λαμβάνει, επιπλέον, την υδραυλική συνεχούς λειτουργίας ασφάλεια.



Ο κατασκευαστής εξοπλίζει τα σώματα του αρότρου με το πατενταρισμένο σύστημα SpeedBlade. Αυτό συνίσταται στη μετακίνηση του σημείου φθοράς προς τα πίσω, προς τη φόρμα, χάρη στη μέγιστη ταχύτητα εργασίας των 10 χλμ./ωρα που περιορίζει τη φθορά. Επιπλέον, το άροτρο «αγκαλιάζει» το κοίλωμα και το στέλεχος για να περιοριστεί η συσσώρευση υλικού και να διευκολυνθεί η ροή του εδάφους.

Να σημειωθεί ότι τα σώματα του άροτρου δέχονται μια επεξεργασία που επιτρέπει την ενσωμάτωση άνθρακα σε υψηλή θερμοκρασία στην μπροστινή πλευρά του πτερυγίου, εξασφαλίζοντας έτσι τη βέλτιστη σκληρότητα. Αυτή η επεξεργασία φέρνει επίσης, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, ευελιξία και στιβαρότητα στην πίσω πλευρά του πτερυγίου.



Το Teres 300 διαθέτει υδραυλικά αμορτισέρ SmartTurn που μειώνουν τα τραντάγματα κατά τη γρήγορη ανάκαμψη, λέει η Amazone. Τέλος, η εταιρεία επιλέγει τη λειτουργία AutoAdapt που επιτρέπει τη ρύθμιση, από την καμπίνα του τρακτέρ, για την πρώτη αυλακιά, με τον κεντρικό τροχό να παρέχει μηχανική ή υδραυλική ρύθμιση του βάθους εργασίας. Το Teres 300 είναι προαιρετικά εξοπλισμένο με πλευρικούς τροχούς στήριξης, συνδυασμούς κιτ εργασίας ή μεταφοράς και τροχό ελέγχου στο πίσω μέρος.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία