BACK TO
TOP
Τεχνολογία

BorderTS: Την κατάλληλη λίπανση στα όρια που πρέπει επιτυγχάνουν οι διανομείς της Amazone

Το νέο σύστημα BorderTS που ανέπτυξε η Amazone για τους διανομείς της προσφέρει ακριβέστερη λίπανση στα όρια του χωραφιού, εκεί δηλαδή που η μείωση των απωλειών μπορεί να αποδώσει περισσότερα και να προστατεύσει παράλληλα και το περιβάλλον.

Amazone-rozmetadla-hnojiv-tazena-rozmetadla-mineralnich-hnojiv-ZG-TS_9

Βασίλης Σοφός

251
0

Η Amazonε προσθέτει στην λίστα τεχνολογιών της το σύστημα BorderTS, μια καινοτομία για του αναρτώμενους λιπασματοδιανομείς ZA-TS και τον συρόμενο ZG-TS, με σκοπό μια ακριβέστερη λίπανση μέχρι το όριο του αγροκτήματος. Αναλυτικότερα, το σύστημα BorderTS είναι ενσωματωμένο στο λογισμικό του λιπασματοδιανομέα και χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το ενσωματωμένο σύστημα διασποράς περιγράμματος AutoTS.



Η κατασκευάστρια υποστηρίζει πως στα όρια του χωραφιού υπάρχει μεγάλη δυνατότητα απόδοσης και ότι θα μπορούσε να επιτευχθεί εξοικονόμηση λιπασμάτων με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Αρχικά, πρέπει να πούμε ότι το πλεονέκτημα του πρώτου συστήματoς AutoTS είναι πολύ εμφανές σε μεγαλύτερα πλάτη εργασίας. Ένα κοντό πτερύγιο διασποράς ενεργοποιείται έτσι ώστε το λίπασμα να επιταχύνεται λιγότερο και επομένως να εφαρμόζεται μόνο στην απαιτούμενη απόσταση. Το AutoTS επιτρέπει τη διασπορά του λιπάσματος πολύ πιο αποτελεσματικά, μέχρι την άκρη του χωραφιού, επιτυγχάνοντας έτσι πρόσθετη απόδοση έως και 17% σε αυτόν τον τομέα, σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα διασποράς συνόρων, λέει η εταιρεία.



Και τα δύο συστήματα διασποράς λειτουργούν σύμφωνα με την αρχή της λίπανσης από την πρώτη γραμμή μέχρι την άκρη του χωραφιού. Για να επιτευχθούν ακόμη υψηλότερες αποδόσεις στην άκρη του χωραφιού, προστίθεται τώρα το BorderTS, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το AutoTS. Το BorderTS απλώνει το λίπασμα απευθείας από την άκρη του χωραφιού στην καλλιέργεια. Όταν συμβαίνει αυτό, το κλείστρο που βρίσκεται πλησιέστερα στο όριο του πεδίου παραμένει κλειστό.



Η Amazone έχει αναπτύξει το BorderTS ειδικά για τα συστήματα διασποράς TS, έτσι ώστε, όταν αυτό χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το AutoTS, να επιτυγχάνει εξαιρετικά αποτελέσματα στην πλευρική κατανομή μέχρι την άκρη του χωραφιού, χωρίς την εφαρμογή λιπάσματος πέρα από τα σύνορα. Σε αριθμούς, αυτό σημαίνει αυξημένες αποδόσεις έως και 27% στα εξωτερικά πέντε μέτρα της περιοχής, στα όρια του χωραφιού.

Συνδυαστικά, τα δύο συστήματα προσφέρουν τα εξής αποτελέσματα:


-Το λίπασμα απλώνεται από την άκρη του χωραφιού στην καλλιέργεια μέσω του BorderTS, με αυτόματη μείωση του ποσοστού στόχου στο 50%. Το κλείστρο που βρίσκεται πλησιέστερα στο όριο του πεδίου παραμένει κλειστό.

-Το AutoTS διανέμει κατά 50% από την πρώτη γραμμή μέχρι την πλευρά των ορίων για να επιτευχθεί ο στόχος στη συνολική περιοχή ορίων του πεδίου.

-Στις επόμενες γραμμές η κανονική διασπορά επαναλαμβάνεται με το 100% του ρυθμού στόχου και στις δύο πλευρές.

Σημειωτέον πως όλες οι τιμές μπορούν να αποθηκευτούν στις ρυθμίσεις του διανομέα εκ των προτέρων, έτσι ώστε οι κατάλληλες παράμετροι ρύθμισης να εκτελούνται αυτόματα ανάλογα με την κατάσταση της εφαρμογής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία