BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με νέες κεφαλές και AFS Harvest Command οι Case Axial-Flow αλωνιστικές 2022

Μία νέα γκάμα κεφαλών για κάθε καλλιέργεια αλλά και το βελτιωμένο σύστημα AFS Harvest Command ενσωματώνονται στα ανανεωμένα μοντέλα Axial-Flow 150 και 250

7007c672-caseih_axial_flow_9250_001

Βασίλης Σοφός

182
0

Υψηλή απόδοση αλωνίσμτος με μονό ρότορα σε υγρές συνθήκες, ένα ολοκληρωμένο πακέτο AFS Harvest Command και μία ανανεωμένη γκάμα κεφαλών είναι τα στοιχεία στα οποία επενέβησαν οι μηχανικοί της Case, βελτιώνοντας με μικροαλλαγές ακόμη περισσότερο την επιτυχημένη συνταγή Axial-Flow 150 και 250.

Με δυναμικό ρόλο οι νέες κεφαλές

Για να τις ταιριάζει με την ευελιξία των αλωνιστικών Axial-Flow, η Case IH προσφέρει κεφαλές για κάθε τύπο συνδυασμένης καλλιέργειας. Ο σωστός συνδυασμός αλωνιστικής-κεφαλής έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει υψηλά επίπεδα λειτουργικής απόδοσης και ρυθμού εργασίας, ανεξάρτητα από την απόδοση της καλλιέργειας και τις συνθήκες.



Για το 2022, η σειρά Case IH 3050 Varicut  Grain  Header   παρέχει  περισσότερες  εργοστασιακά τοποθετημένες  λειτουργίες  για βοήθεια  στη βελτιστοποίηση  της απόδοσης, την αύξηση της ευελιξίας και την παροχή ακόμη μεγαλύτερης άνεσης στον χειριστή, λέει η Case.

Το AFS Harvest Command αποδεικνύει και πάλι την αξία του

Με βάση τα σχόλια από τους αισθητήρες απώλειας του μηχανήματος, με μια κάμερα ποιότητας κόκκου και μια σειρά αισθητήρων πίεσης κόσκινου, το AFS Harvest Command παρακολουθεί βασικά κριτήρια λειτουργίας που κυμαίνονται από την ταχύτητα του εδάφους και το φορτίο του κινητήρα έως τον έλεγχο της ταχύτητας τροφοδοσίας και τις ρυθμίσεις του κόσκινου.



Οι αισθητήρες πίεσης κόσκινου παρέχουν ακριβή μέτρηση του φορτίου κόσκινου, επιτρέποντας στο σύστημα να προσδιορίσει τη διαφορά μεταξύ υπερφόρτωσης κόσκινου και απωλειών ανέμου. Η κάμερα σιτηρών εντοπίζει ραγισμένους και σπασμένους πυρήνες, καθώς και υλικό εκτός από κόκκους (MOG) και προσαρμόζει αυτόματα τις ρυθμίσεις για να ανταποκρίνεται στους επιθυμητούς στόχους ποιότητας σιτηρών του χειριστή για καλλιέργειες όπως από σιτάρι και κριθάρι μέχρι το καλαμπόκι, τη σόγια, την ελαιοκράμβη και το ρύζι.

Πολύτιμος βοηθός στην απόδοση σε υγρές συνθήκες

Σύμφωνα με την Case, κατά τη δύσκολη συγκομιδή του περασμένου καλοκαιριού, η νέα τεχνολογία αποδείχθηκε ότι ενίσχυσε περαιτέρω τις ικανότητες των αλωνιστικών Axial-Flow, όταν αυτές αντιμετωπίζουν συνθήκες υγρασίας, μετρώντας τους προαναφερθέντες παράγοντες -όπως το φορτίο του κινητήρα και τη ζημιά κόκκων/MOG– και ρυθμίζοντας αυτόματα την ταχύτητα κίνησης για μεγιστοποίηση απόδοσης σε σχέση με αυτούς τους παράγοντες. Ως εκ τούτου, το σύστημα επιτρέπει στους χρήστες να εξαγάγουν τη μέγιστη απόδοση από τα μηχανήματά τους σε δύσκολες συνθήκες επιλέγοντας μία από τις τέσσερις αυτόματες λειτουργίες ρύθμισης:

-Απόδοση για μέγιστη εξοικονόμηση κόκκων και ποιότητα κόκκων

-Ποιότητα κόκκου για την επίτευξη της μέγιστης ποιότητας κόκκων ελαχιστοποιώντας τις απώλειες και βελτιστοποιώντας την απόδοση

-Σταθερή απόδοση, κατά την οποία η αλωνιστική προσαρμόζεται αυτόματα για να εξοικονομήσει κόκκους και να διατηρήσει ένα ποιοτικό δείγμα σε μια διατηρούμενη απόδοση στόχου

-Μέγιστη απόδιση, η τελευταία ρύθμιση που βοήθησε πολλούς αγρότες κατά τη διάρκεια της συγκομιδής του 2021, μεγιστοποιώντας την ωριαία απόδοση, ενώ το μηχάνημα προσαρμόζεται αυτόματα για να εξοικονομήσει σιτηρά και να διατηρήσει ένα ποιοτικό δείγμα.

Δύο εκδόσεις για διαφορετικές απαιτήσεις

Οι αλωνιστικές Axial-Flow διατίθενται σε δύο σειρές για να ταιριάζουν σε ένα ευρύ φάσμα γεωργικών επιχειρήσεων. Η σειρά Axial-Flow 150 απευθύνεται σε μεσαίου μεγέθους αγρότες, εργολάβους και ιδιοκτήτες στόλων που αναζητούν υψηλή χωρητικότητα, ποιότητα σιτηρών και ευελιξία, με περιοχές αλωνίσματος, διαχωρισμού και κόσκινου που είναι οι καλύτερες στην κατηγορία τους, σύμφωνα με την Case.



Οι ναυαρχίδες της σειράς Axial-Flow 250 στοχεύουν στην κάλυψη των αναγκών μεγάλων αγροτών, εργολάβων και ιδιοκτητών στόλων που αναζητούν υψηλή χωρητικότητα, μέγιστη ποιότητα σιτηρών και τεχνολογία με αυτοματισμό που έχουν σχεδιαστεί για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας της συγκομιδής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία