BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το βραβείο Farm Machine στη νέα σειρά 8S της Massey Ferguson για το 2022

Στον ετήσιο διαγωνισμό Farm Machine 2022, στον οποίο οι κριτές προέρχονται και από την έγκριτη ιστοσελίδα omnitrrattore.it., η νέα ισχυρή σειρά τρακτέρ 8S της Massey Fetguson αναγνωρίζεται ως το το πιο παραγωγικό και άνετο τρακτέρ στο εύρος ιπποδύναμης 180 έως 400 ίππων.

mf8s-265-mf-butterflymower-transport-fr-0520-6620-173630

Βασίλης Σοφός

269
0

«Όλοι στη Massey Ferguson αισθάνονται μεγάλη τιμή που παραλαμβάνουν το βραβείο Farm Machine 2022, με το οποίο αναγνωρίζεται το πάθος και η αφοσίωση ολόκληρης της ομάδας MF που ξεκινάει να ορίσει μια νέα εποχή με απλούς και αξιόπιστους γεωργικούς ελκυστήρες» λέει ο Thierry Lhotte, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Massey Ferguson στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, ο οποίος μαζί με την υπόλοιπη ομάδα τιμήθηκαν με το βραβείο αυτό για τη νέα σειρά τρακτέρ 8S. Η σειρά MF 8S είναι ο νικητής του ετήσιου διαγωνισμού, αφού απέσπασε καλές κριτικές αναφορικά με τις προηγμένες τεχνολογίες για αυξημένη παραγωγικότητα και άνεση που διαθέτει, συμπεριλαμβανομένων των 6 μοντέλων.



«Όταν λέμε ότι το MF 8S είναι "σχεδιασμένο για αγρότες από αγρότες", αυτό συμβαίνει επειδή όλα ξεκίνησαν πριν από οκτώ χρόνια, με ένα λευκό φύλλο χαρτί και με τη "Φωνή του Πελάτη", πρόκειται για εις βάθος συνεντεύξεις με πελάτες και χειριστές από όλο τον κόσμο», εξηγεί ο Jérôme Aubrion, Διευθυντής Μάρκετινγκ Massey Ferguson, σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

«Με αυτούς τους αγρότες μοιραζόμαστε αυτό το βραβείο, επειδή μας ενέπνευσαν να αναπτύξουμε αυτό το απόλυτο τρακτέρ, το οποίο βασίζεται στην ισχυρή κληρονομιά της Massey Ferguson για την παροχή προσιτών μηχανημάτων που ανταποκρίνονται απόλυτα στις απαιτήσεις κάθε αγρότη», προσθέτει ο ίδιος.

Απλά και αξιόπιστα μηχανήματα από 205 έως και 305 ίππους

Να θυμίσουμε ότι η σειρά εκτείνεται σε έξι μοντέλα, από το MF 8S.205 των 205 ίππων μέχρι το πιο πρόσφατο MF 8S.305, τη ναυαρχίδα των 305 ίππων, ενώ η εταιρεία προσφέρει δύο πλούσια πακέτα εξοπλισμού τα οποία ονομάζει «Exclusive» και «Efficient», με ένα ευρύ φάσμα εναλλακτικών που επιτρέπει στους αγρότες να προσαρμόσουν το τρακτέρ στις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Όλα τα μοντέλα κινούνται από τους εξακύλινδρους κινητήρες AGCO Power 7,4 λίτρων, οι οποίοι αναπτύσσουν την μέγιστη ισχύ τους σε μόλις 1.500 στροφές ανά λεπτό, κάτι που αντανακλά την προσπάθεια για οικονομία και αθόρυβη λειτουργία. Το Engine Power Management (ανάλογα με το μοντέλο) παρέχει αύξηση της ισχύος κατά 20 ίππους, μαζί με επιπλέον ροπή για τις στιγμές που τη χρειάζονται περισσότερο.

 Σχεδιασμός Protect-U

Με διάκενο 24 εκατοστών που χωρίζει την καμπίνα από τον κινητήρα, η φιλοσοφία Protect-U απομονώνει πλήρως την καμπίνα του MF 8S από θόρυβο, θερμότητα και κραδασμούς. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σειρά έχει επίπεδα θορύβου μόλις 68dB, έχοντας μία από τις πιο αθόρυβες καμπίνες της αγοράς και, με εσωτερικό όγκο 3,4m³, είναι επίσης από τις πιο ευρύχωρες καμπίνες.



Η αντικατάσταση του ταμπλό με το νέο ψηφιακό τερματικό «MF vDisplay», το οποίο είναι τοποθετημένο στη δεξιά κολόνα της καμπίνας, αφήνει μόνο το τιμόνι και την ηλεκτρουδραυλική ρεβέρσα μπροστά από τον οδηγό, παρέχοντας πολύ ορατότητα προς τα εμπρός πάνω από το καπό. Το νέο υποβραχιόνιο, εξοπλισμένο με το πιο πρόσφατο εύχρηστο πολυλειτουργικό χειριστήριο, παρέχει τον πλήρη έλεγχο. Αυτό το χειριστήριο είναι συμβατό με το ISOBUS, χειρίζεται όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και περιλαμβάνει ένα ενσωματωμένο μικρό-χειριστήριο για τον έλεγχο των δύο πίσω Η/Υ παροχών.

Πολλές επιλογές κιβωτίων 

Τα MF 8S διατίθενται με μια επιλογή κιβωτίων ταχυτήτων, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων Dyna-7, του νέου Dyna-E-Power καθώς και του γνωστού κιβωτίου ταχυτήτων συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων (CVT) Dyna-VT, το οποίο είναι στο βασικό εξοπλισμό για το MF 8S.305 και ως επιλογή στα υπόλοιπα μοντέλα. Μια νέα, βελτιωμένη αυτόματη λειτουργία για το Dyna-VT επιτρέπει στους χειριστές να χρησιμοποιούν το πολυλειτουργικό χειριστήριο ή το πεντάλ ποδιού για να μεταβάλλουν την ταχύτητα κίνησης, ενώ ρυθμίζει αυτόματα τις βέλτιστες στροφές του κινητήρα ανάλογα με το φορτίο και την ταχύτητα.

Εκτός από την ομαλότερη λειτουργία, αυτό μειώνει επίσης την κατανάλωση καυσίμου, λέει η εταιρεία. Εναλλακτικά, το διπλού συμπλέκτη κιβώτιο ταχυτήτων Dyna E-Power, συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κιβωτίου ταχυτήτων (CVT) με την ικανότητα της μετάδοσης ισχύος τόσο αποτελεσματικά όσο ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Το κιβώτιο παρέχει τέσσερις ομάδες ταχυτήτων με επτά ταχύτητες που έχουν σχεδιαστεί για να μεγιστοποιούν τις επιδόσεις στο αγρόκτημα και στο δρόμο. Μια ακόμη επιλογή είναι το νέο Dyna-7 της Massey Ferguson, το ημιαυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το οποίο προσφέρει εύκολη και αποτελεσματική λειτουργία με συνολικά 28 ταχύτητες εμπρός και πίσω, σε τέσσερις ομάδες ταχυτήτων και επτά ταχύτητες.

Πλήρης συνδεσιμότητα

Το τερματικό 9 ιντσών Datatronic 5, είναι τοποθετημένο σε ρυθμιζόμενο βραχίονα. Με την αντιθρομβωτική οθόνη αφής και τα πλήκτρα συντομεύσεων, είναι εύκολο και διαισθητικό στη χρήση όσο ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet, υποστηρίζει η κατασκευάστρια. Αυτό το σύστημα ενιαίας οθόνης ελέγχει όλες τις λειτουργίες του τρακτέρ και διαχειρίζεται όλες τις εφαρμογές γεωργίας ακριβείας, συμπεριλαμβανομένων των MF Guide, MF Section και MF Rate Control, καθώς και τη συλλογή και μεταφορά δεδομένων με το MF TaskDoc.



Για μεγαλύτερη ευελιξία, οι χρήστες μπορούν επίσης να επιλέξουν να ελέγχουν τις ακριβείς εφαρμογές μέσω του προαιρετικού τερματικού Fieldstar 5 ή της οθόνης Datatronic 5. Όλα τα μοντέλα της σειράς 8S μπορούν να συνδεθούν πλήρως με το σύστημα τηλεματικής MF Connect. Εκεί, μια νέα λειτουργία Geofencing βελτιώνει την εφοδιαστική διαχείριση και την ασφάλεια στέλνοντας ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο ή τον υπολογιστή εάν και όταν τα μηχανήματα βγαίνουν ή εισέρχονται σε προκαθορισμένες περιοχές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία