BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την ακρίβεια του σήματος RTK προσφέρει η John Deere στους χρήστες δεκτών Starfire 7000

Ο νέος δέκτης StarFireTM 7000 της John Deere επιτρέπει την εύκολη είσοδο στη γεωργία ακριβείας, χωρίς επιπλέον επιπλέον εξοπλισμό, αφού ο δέκτης προσφέρει ακρίβεια RTK +/- 2,5 εκ., με τους πελάτες να επωφελούνται από την καλύτερη κάλυψη του δορυφορικού δικτύου.

jd_starfire_2_6e8_

Βασίλης Σοφός

310
0

Η ακρίβεια στη διόρθωση σήματος που προσφέρει το σύστημα RTK έρχεται στους ευρωπαϊκούς δέκτες StarFire 7000. Το νέο σήμα μπορεί να ενεργοποιηθεί πολύ εύκολα με την αγορά μιας ανανεώσιμης άδειας χρήσης, χωρίς να απαιτούνται επενδύσεις σε πρόσθετο υλικό ή ενεργοποιήσεις. Με χρόνο έλξης μικρότερο από 10 λεπτά, η εργασία πεδίου μπορεί να ξεκινήσει έως και τρεις φορές πιο γρήγορα από πριν. Τα καταγεγραμμένα όρια χωραφιού προσφέρουν τη δυνατότητα δημιουργίας γραμμών καθοδήγησης στο ίδιο σημείο σε επόμενες καλλιέργειες.

Τα όρια πεδίου μπορούν να χρησιμοποιηθούν πέρα από την εποχή για εξαιρετικά ακριβή και αυτόματη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση τμημάτων της μπούμας του ψεκαστικού. Αυτό σημαίνει ότι η John Deere παρέχει μια καλύτερη λύση για την ευρεία χρήση της γεωργίας ακριβείας.



Όπως και στα προηγούμενα μοντέλα, ο νέος δέκτης προσφέρει από τον βασικό εξοπλισμό το δωρεάν σήμα διόρθωσης SF1 και μπορεί να αναβαθμιστεί σε Radio και Mobile RTK. Ο δέκτης StarFire 7000 λαμβάνει σήματα Galileo και BeiDou-Satellite εκτός από το GPS και το GLONASS. Αυτό εξασφαλίζει ισχυρότερη ισχύ σήματος χωρίς πρόσθετο κόστος, μεγαλύτερη ασφάλειας ανεξαρτησίας από παρεμβολές, πρόβλημα που δημιουργεί, για παράδειγμα, η σκίαση από τα δέντρα. Ο δέκτης διατίθεται τόσο σε γενική/μεταφερόμενη όσο και σε ενσωματωμένη έκδοση.

Η ενσωματωμένη έκδοση είναι απευθείας επάνω στην οροφή του μηχανήματος εκ του εργοστασίου, ενώ ο γενικός δέκτης είναι κατάλληλος για ευέλικτη χρήση. Με τις νέες πρακτικές λαβές στα πλαϊνά, μπορεί να μετακινηθεί από μηχάνημα σε μηχάνημα ή σε άλλο εργαλείο ακόμα πιο εύκολα, ενώ είναι συμβατός τόσο με νέα όσο και με παλιότερα μηχανήματα και, επομένως, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ολόκληρο τον στόλο.

Για να διασφαλιστεί ότι ο γενικός δέκτης είναι λιγότερο «ελκυστικός» για τους κλέφτες, η John Deere δίνει στους χρήστες την επιλογή να ορίσουν έναν κωδικό PIN. Ο κωδικός αυτός μπορεί να οριστεί για δύο επίπεδα πρόσβασης, με το ένα θα εισέρχεται ο διαχειριστής και με το άλλο ο χειριστής. Παράλληλα, διατίθεται πρόσθετη προστασία με κιτ μηχανικού κλειδώματος και ο δέκτης μπορεί να αφαιρεθεί μετά την ολοκλήρωση της εργασίας και να αποθηκευτεί με ασφάλεια μέχρι την επόμενη χρήση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία