BACK TO
TOP
Τεχνολογία

SESAM 2: Τα πρώτα στοιχεία για το ηλεκτρικό και αυτόνομο τρακτέρ της John Deere (video)

Η John Deere δημοσιεύει το πρώτο βίντεο με πληροφορίες για το αμιγώς ηλεκτρικό και αυτόνομο -κατ'επιλογήν- τρακτέρ της, το οποίο ονομάζει SESAM 2.

John-Deere-Sesam2_3

Βασίλης Σοφός

558
0

Τα τρακτέρ του μέλλοντος είναι αρκετά κοντά, τουλάχιστον με όσα βλέπει κανείς από την αμερικανική κατασκευάστρια, τόσο με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SESAM 2 όσο και με το αυτόνομο 8R που κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό. Η κατασκευάστρια δημοσιευέι τώρα ένα βίντεο με το πρωτότυπο τρακτέρ της που είναι τόσο αυτόνομο όσο και 100% ηλεκτρικό.

Αυτόνομο και ηλεκτρικό

Η John Deere παρουσιάζει το πρωτότυπο τρακτέρ της, εξοπλισμένο με μπαταρία χωρητικότητας 1000 kWh, ενώ ένα ακόμη εντυπωσιακό στοιχείο είναι η νέα ιδέα της αποσπώμενης καμπίνας για να επιτρέπεται εύκολα στο ρομποτικό όχημα να μεταφέρεται στα πεδία που θα εργαστεί. Η καμπίνα είναι στερεωμένη σε μπροστινό σύνδεσμο, ενώ στο πίσω μέρος υπάρχει σύνδεσμος και κοτσαδόρος για τη χρήση καλλιεργητή, σπαρτικής ή ψεκαστικού. Ωστόσο, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες -προς το παρόν- για αυτό το νέο γεωργικό μηχάνημα.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το καινοτόμο και δημόσια χρηματοδοτούμενο αυτό πρότζεκτ GridCON 2 συνδέεται με τα αποτελέσματα παλαιότερων καινοτομιών και εξετάζει την προσέγγιση ενός ηλεκτρικού τρακτέρ με μπαταρία χωρίς περιορισμούς όσον αφορά τον χρόνο λειτουργίας. Επομένως, εγκαθίσταται μια μονάδα μπαταρίας συνολικής χωρητικότητας 1000 kWh και αυτή θα επιτρέπει στο τρακτέρ να λειτουργεί παραγωγικά για μια ολόκληρη εργάσιμη ημέρα χωρίς φόρτιση, ανάλογα με την περίπτωση χρήσης.

Επιπλέον, είναι δυνατή η εκτόνωση ηλεκτρικής ισχύος έως 1000 kW για ηλεκτρικά εργαλεία ή άλλες ηλεκτροκίνητες μηχανές σε ένα γεωργικό σύστημα φιλοσοφίας «σμήνους». Λόγω της πυκνότητας ισχύος των ηλεκτροκινητήρων, η ισχύς του συστήματος του τρακτέρ αυξάνεται σημαντικά σε σύγκριση με την τυπική πλατφόρμα τρακτέρ με αποτέλεσμα μια υψηλότερη παραγωγικότητα.



Το έργο GridCON 2 αντιπροσωπεύει τη συνεπή περαιτέρω ανάπτυξη ηλεκτρικών γεωργικών μηχανημάτων με μπαταρία για να καταστεί δυνατή μια καλλιέργεια χωρίς εκπομπές. Με αυτό, η John Deere συμβάλλει στη βιώσιμη και αποτελεσματική χρήση των πόρων. «Η ηλεκτρική κινητικότητα και ο αυτοματισμός είναι ήδη μείζονα θέματα στις αγροτικές εξελίξεις.



Με γνώμονα τον μετασχηματισμό της αυτοκινητοβιομηχανίας και τους νομικούς κανονισμούς σε σχέση με τα οχήματα που κινούνται με καύση, η ηλεκτροκίνηση των μηχανημάτων γίνεται πιο σημαντική για τους κατασκευαστές γεωργικών μηχανημάτων», δηλώνει η κατασκευάστρια. Μια βασική πτυχή αυτής της στρατηγικής είναι η αυτοχρησιμοποίηση ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό καθιστά τους αγρότες ανεξάρτητους από την αύξηση των τιμών των καυσίμων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία