BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κοινό το μέλλον Krone-Lemken για την ανάπτυξη ενός προηγμένου αυτόνομου τρακτέρ

Οι δύο εταιρείες έχουν συμφωνήσει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη των Combined Powers, δηλαδή μονάδων-πλατφορμών που θα φέρουν πολλαπλά συμβατικά ή ηλεκτρικά εργαλεία στο πλαίσιό τους για την εφαρμογή στο πεδίο.

LEMKEN_Combined_Powers_1-1024x590

Βασίλης Σοφός

335
0

Μια συνεργασία δύο γερμανικών υπερδυνάμεων είναι γεγονός στον κλάδο της γεωργίας, με τις Krone και Lemken να συμφωνούν -σχεδόν αθόρυβα- στην από κοινού ανάπτυξη των Combined Powers, αυτόνομων μονάδων που θα φιλοξενούν τα εκάστοτε παρελκόμενα για το πεδίο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ιστότοπο Agriland, μέχρι στιγμής καμία εταιρεία δεν είχε δώσει σημάδι ότι είχε ενδιαφέρον να εισέλθει στην αγορά τρακτέρ, αλλά αυτό ακριβώς είναι που έκαναν και οι δύο.

Συλλογική προσπάθεια

Το κοινό έργο ονομάστηκε Combined Powers και η ιδέα βασίζεται σε αυτό που αποκαλούν αυτόνομη «μονάδα επεξεργασίας», αποτελούμενη από τη μετάδοσης κίνησης και διάφορα εργαλεία καλλιέργειας, το οργώματος, σποράς, το κουρέματος, ξήρανσης και συλλογής, που δοκιμάστηκαν το προηγούμενο έτος.



Πρόθεση είναι η ιδέα αυτή να ενσωματωθεί στα ήδη καθιερωμένα συστήματα συγκομιδής και σποράς των δύο εταιρειών. Το μηχάνημα κινείται με μοτέρ πετρελαίου 230 ίππων που κινεί τους τροχούς μέσω ενός ηλεκτρικού κιβωτίου ταχυτήτων. Η σημασία αυτού είναι ότι καταργεί αμέσως ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων που είναι βαρύ και ακριβό. Ανοίγει επίσης το δρόμο για ηλεκτρικά εργαλεία αντί τα τελευταία να στηρίζονται σε έναν άξονα PTO. Επίσης, χωρίς καμπίνα ή συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, το τρακτέρ θα έχει συνολικά μειωμένο κόστος κατασκευής.

Με τη συνδρομή του πρωτοκόλλου TIM

Το τρακτέρ και το εργαλείο έχουν σχεδιαστεί από την αρχή για να λειτουργούν ως ένα. Η ιδέα διερευνάται ήδη από άλλες εταιρείες με διάφορες προσπάθειες στο Tractor Implement Management (TIM), αλλά η Krone και η Lemken τη θεμελιώνουν στη μονάδα Combined Powers. Το μηχάνημα και η μονάδα κίνησης λειτουργούν ως ένα έξυπνο σύστημα.

Με βάση τη μακρόχρονη εμπειρία στην εφαρμογή ISOBUS και TIM σε μηχανήματα Krone και Lemken, η μονάδα κίνησης και το μηχάνημα επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν, μοιράζοντας κυριολεκτικά όλους τους τύπους δεδομένων. Η άφιξη των Krone και Lemken στην αγορά των τρακτέρ θα είναι έκπληξη για πολλούς. Η Krone δήλωσε στον ιστότοπο Agriland ότι «το κόστος ανάπτυξης των μηχανών με κινητήρα αποκλείει αποτελεσματικά τα συμβατικά τρακτέρ ως πρόσθετη σειρά προϊόντων». Το τρακτέρ Combined Powers δεν είναι ούτε συμβατικό ούτε εξαρτάται από την επένδυση μιας μόνο εταιρείας.

Μέχρι στιγμής, η Lemken δεν έχει υποδείξει ότι εξέταζε την αγορά τρακτέρ. Αντίθετα, η εστίασή της ήταν στην επεξεργασία-ζιζανιοκτονία μεταξύ των σειρών που ενσωματώνει τεχνολογία αναγνώρισης ζιζανίων, η οποία, όμως, θα ταιριάζει απόλυτα στη μονάδα «Combined Powers».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία