BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Από το 2023 το προηγμένο See & Spray Ultimate της John Deere στο καλαμπόκι, τη σόγια και το βαμβάκι

Η John Deere παρουσίασε το See & Spray Ultimate, ένα εργοστασιακό σύστημα που θα διατίθεται από το 2023 στα αυτοκινούμενα ψεκαστικά 410R, 412R και 612R και θα επιτρέπει τον στοχευμένο ψεκασμό μη υπολειμματικών ζιζανιοκτόνων σε ζιζάνια μεταξύ φυτών καλαμποκιού, σόγιας και βαμβακιού. Η στοχευμένη τεχνολογία ψεκασμού είναι εκεί για να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τη χρήση ζιζανιοκτόνων περισσότερο από δύο τρίτα.

001_915_John-Deere-R4040i-s-p-sprayer-02-scaled

Βασίλης Σοφός

1705
0

Η τεχνολογία στοχευμένου ψεκασμού See & Spray Ultimate πιυ σχεδιάστηκε από την Blue River Technology, μιας εξ ολοκλήρου θυγατρικής της John Deere, έρχεται τώρα να κάνει πραγματικότητα το όραμά της, έναν ψεκασμό φιλικό προς το περιβάλλον με λιγότερη χρήση ζιζανιοκτόνων και την τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία αυτού.

Οι κάμερες και οι επεξεργαστές που είναι τοποθετημένα στη νέα μπούμα από ανθρακονήματα της John Deere χρησιμοποιούν επεξεργάζονται στοιχεία που εισάγει η μονάδα και μηχανική εκμάθηση για την ανίχνευση ζιζανίων από φυτά. Υπάρχει μια κάμερα τοποθετημένη κάθε ένα μέτρο σε όλο το πλάτος της μπούμας, που ισοδυναμεί με 36 κάμερες σε μια μπούμα 120 ποδιών που σαρώνει περισσότερα από 2.100 τετραγωνικά πόδια ταυτόχρονα. Η ακρίβεια του ψεκασμού-στόχου ενισχύεται από το BoomTrac Ultimate, το νέο σύστημα ελέγχου ύψους μπούμας από την John Deere.



«Ενώ λειτουργεί με ταχύτητα έως και 19 χλμ./ώρα, η τεχνολογία στοχευμένου ψεκασμού See & Spray Ultimate μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να μειώσουν τη χρήση ζιζανιοκτόνων κατά περισσότερο από τα δύο τρίτα και να διατηρήσουν ένα ποσοστό επιτυχίας συγκρίσιμο με τον παραδοσιακό ψεκασμό», είπε ο Peitz. «Για τους αγρότες, αυτή η μειωμένη χρήση ζιζανιοκτόνου μπορεί να μειώσει σημαντικά το κόστος του ζιζανιοκτόνου και να τους βοηθήσει να καλύπτουν περισσότερα στρέμματα την ημέρα».

Χωριστή δεξαμενή με δυνατότητα τοποθέτησης δύο προϊόντων

Ένα άλλο βασικό στοιχείο του See & Spray Ultimate είναι το split tank με δυνατότητα διπλού προϊόντος, το οποίο βοηθά τους αγρότες να ελέγχουν καλύτερα τα ζιζάνια και να καταπολεμούν την αντοχή στα ζιζανιοκτόνα. «Εκτελέσαμε πολλές δοκιμές και σε μία δοκιμή σε σόγια του Ιλινόις συγκρίναμε τα αποτελέσματα ελέγχου ζιζανίων, μεμονωμένης μίξης δεξαμενής, με το σύστημα λύσεων διπλού προϊόντος See & Spray Ultimate», είπε ο Peitz. «Το μείγμα με μία δεξαμενή είχε τρεις τρόπους δράσης και με το διπλό προϊόν μπορέσαμε να προσθέσουμε έναν τέταρτο τρόπο δράσης που δεν θα ήταν τόσο αποτελεσματικός με ένα μείγμα μιας δεξαμενής. Το πέρασμα διπλού προϊόντος See & Spray Ultimate με τον τέταρτο τρόπο δράσης είχε ως αποτέλεσμα 7% καλύτερο έλεγχο των ζιζανίων παρέχοντας καλύτερη προστασία της απόδοσης για τον αγρότη.



Μέσω της προσθήκης ενός άλλου τρόπου δράσης, οι πιθανότητες ανάπτυξης αντοχής στα ζιζανιοκτόνα μειώνονται και αυτές, προσθέτοντας ένα ακόμη στρώμα προστασίας της απόδοσης για το μέλλον». Τα πρώτα μηχανήματα που θα φιλοξενήσουν το νέο σύστημα της John Deere θα είναι τα αυτοκινούμενα 410R, 412R και 612R, τα οποία θα φέρουν -εργοστασιακά- συνδεσιμότητα JDLink, καθώς και νέο ενσωματωμένο δέκτη GPS StarFire 7000 και οθόνη CommandCenter 4ης γενιάς. Ο δέκτης StarFire 7000 φέρνει στην αγορά έναν νέο τύπο σήματος RTK, το SF-RTK.

Σύμφωνα με την John Deere, το SF-RTK είναι η πιο εύκολη λύση RTK στη χρήση βασιζόμενη αποκλειστικά στη δορυφορική επικοινωνία. Αυτές οι τεχνολογίες σε συνδυασμό επιτρέπουν στον χειριστή να μειώσει την επικάλυψη και να μεγιστοποιήσει τις εισόδους με λιγότερη πίεση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία