Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το διεθνές βραβείο Farm Machine 2022 κερδίζει το μεγάλο John Deere της σειράς 9

Παρά τους σχεδόν 700 ίππους, η κορυφαία σειρά της John Deere διαθέτει μια αθόρυβη καμπίνα, ενώ οι αυτοματισμοί και η συνδεσιμότητα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα. Αυτοί είναι και οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα 9R, 9RT and 9RX έπεισαν την κριτική επιτροπή του θεσμού Farm Machine.

hauptbild-47407660

Βασίλης Σοφός

88
0

Τα μεγάλα 9R, 9RT και 9RX της John Deere εντυπωσίασαν τη διεθνή κριτική επιτροπή του θεσμού Farm Machine, ο οποίος απονέμει βραβεία, μέσω της Agritechnica, σε αντίστοιχες κατηγορίες μηχανημάτων και όχι μόνο. Αυτή τη φορά η απονομή, ελλείψει φετινής Agritechnica, διεξήχθη διαδικτυακά, με το John Deere της σειράς 9 να τιμάται από τον ειδικό Τύπο στην κατηγορία των τρακτέρ «XXL». Και δεν είναι η μεγάλη ισχύς (έως 691 ίπποι) ή το μέγεθος που έπεισε την κριτική επιτροπή. Αντίθετα, ο Peter Skilton, αρχισυντάκτης του Farm Machinery Journal (Ηνωμένο Βασίλειο) και μέλος της κριτικής επιτροπής, βάζει πρώτα τις επιλογές συνδεσιμότητας και αυτοματισμού της σειράς.
Όμως δεν ήταν αυτός ο μόνος λόγος. «Φυσικά, εμείς και άλλοι κριτές στο πεδίο παρατηρήσαμε και τα χαμηλά επίπεδα θορύβου στην καμπίνα -παρά το επίπεδο απόδοσης του μηχανήματος-», προσθέτει ο Skilton. Ο χώρος εργασίας είναι επίσης άνετος, αφού η John Deere έχει εξοπλίσει κάθε μοντέλο της σειράς με ένα ιδιαίτερο μεμονωμένο πλαίσιο.

Ανανεωμένη η σειρά 9

Στα κορυφαία της γκάμας John Deere έχουν γίνει εκτεταμένες αλλαγές. Όλα τα μοντέλα πήραν περισσότερη ισχύ και τα «μικρότερα» μηχανήματα πήραν νέο κινητήρα της John Deere. Αυτό όχι μόνο προσφέρει περισσότερο κυβισμό, αλλά κάνει και τη μέγιστη ισχύ να φτάνει και τους 649 ίππους.Η νέα μονάδα αντικαθιστά τη μονάδα Cummins στην κατηγορία του. Το τελευταίο εξακολουθεί να ισχύει στο κορυφαίο μοντέλο ωστόσο. Προκειμένου να αντεπεξέλθει στην επιπλέον ισχύ, το 9άρι συνεργάζεται με το πλήρως powershift κιβώτιο ταχυτήτων e18, ενώ ο παράγοντας άνεση στη μεγάλη, αθόρυβη καμπίνα, γνωστός από τα τρακτέρ 8R/7R, είναι αξιέπαινος.

Πιο δυνατές ερπύστριες

Η John Deere για αυτή τη νέα σειρά έχει ενισχύσει τους άξονες, τις ερπύστριες και το πλαίσιο για να μεγιστοποιήσει την απόδοση. Παρουσιάστηκε επίσης ένας νέος ανεμιστήρας κινητήρα, ο οποίος μπορεί να επιθεωρείται κάθε 5 χιλιάδες ώρες, για μείωση των παρεμβάσεων συντήρησης, περιορίζοντας παράλληλα το κόστος.

Συνδεσιμότητα και αυτοματισμός

Όπως αναμενόταν, η κριτική επιτροπή του Farm Machine 2022 εντυπωσιάστηκε πολύ θετικά από τα έξυπνα χαρακτηριστικά των τρακτέρ John Deere 9R -συμβατό με Isobus- χάρη στον ενσωματωμένο δέκτη StarFire 6000 στην οροφή, την οθόνη αφής CommandCenter 4600 και το σύστημα καθοδήγησης AutoTrac.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία