BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Την ειδική έκδοση Centaya-C για συνδυασμένη σπορά λανσάρει η Amazone

Σημαντικό χαρακτηριστικό της νέας έκδοσης σπαρτικής είναι η χοάνη διπλού θαλάμου 2.000 λίτρων, που καθιστά δυνατή την εφαρμογή πολλών υλικών σε ένα πέρασμα. Το νέο Centaya-C Super διατίθεται σε πλάτη εργασίας 3, 3,5 και 4 μέτρων.

2-2048x1365

Βασίλης Σοφός

171
0

Η Amazone επέκτεινε τη γκάμα σπαρτικών που τοποθετούνται σε σβάρνα με τη νέα Centaya-C, ένα μηχάνημα ικανό για εφαρμογή πολλαπλών προϊόντων, αφού οι απαιτήσεις για τις σύγχρονες σπορές, ως βάση για τη μεγιστοποίηση των αποδόσεων, αλλάζουν συνεχώς λόγω των αυξανόμενων προκλήσεων που προκύπτουν στην φυτική παραγωγή. Παράλληλα, η ακριβής μέτρηση των σπόρων και η ακριβής τοποθέτηση σε σωστό βάθος έχουν κορυφαία προτεραιότητα.



Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ταυτόχρονη εφαρμογή πολλών τύπων σπόρων ή στην παράλληλη εφαρμογή λιπάσματος με τον σπόρο. Η χοάνη διπλού θαλάμου σημαίνει ότι η νέα Centaya-C Super προσφέρει τώρα τη δυνατότητα σποράς συνοδευτικών καλλιεργειών εκτός από την κύρια καλλιέργεια. Αυτό είναι εξαιρετικά επωφελές για την καταστολή των ζιζανίων και για την αύξηση του ελέγχου της διάβρωσης και της βιοποικιλότητας, λέει η Amazone.



Επιπλέον, η ταυτόχρονη εφαρμογή λιπάσματος είναι μια αποτελεσματική λύση που οδηγεί σε γρήγορη ανάπτυξη δενδρυλλίων και υψηλή ανάδυση. Αυτή η τεχνική σποράς προσφέρει στους αγρότες και στους εργολάβους μια ποικιλία μεθόδων εγκατάστασης και υψηλό βαθμό ευελιξίας με το συνδυασμό σπόρων και λιπασμάτων. Επιπλέον, o παραγωγός μπορεί να εξοικονομήσει καύσιμα και χρόνο με τη μείωση του αριθμού των περασμάτων.

Έως τρία διαφορετικά σημεία τοποθέτησης

Η Centaya-C Super μπορεί να εξοπλιστεί είτε με τον μονό δίσκο RoTeC pro είτε με τον διπλό δίσκο TwinTeC. Το μαχαίρι 400 χιλιοστών RoTeC pro επιτρέπει την εφαρμογή δύο μέσων που χρησιμοποιούν τη διαδικασία μιας βολής. Σε αυτήν την περίπτωση, τα μεμονωμένα μετρημένα μέσα συγκεντρώνονται στον μονό δίσκο και τροφοδοτούνται σε ένα μόνο σημείο εισόδου χρησιμοποιώντας το ίδιο σύστημα μεταφοράς. Αυτό επιτρέπει, για παράδειγμα, μια μικρή ποσότητα λιπάσματος να τοποθετηθεί απευθείας στη σειρά μαζί με τον κόκκο.



Σε συνδυασμό με τον διπλό δίσκο TwinTeC, είναι, ακόμη, δυνατή η εφαρμογή δύο διαφορετικών τύπων σπόρων ή σπόρων και λιπασμάτων σε δύο διαφορετικά σημεία εισόδου χρησιμοποιώντας τη διαδικασία διπλής βολής. Σε αυτήν την περίπτωση, το πρώτο μέσο ενσωματώνεται στην αυλακιά των σπόρων μέσω του μαχαιριού TwinTeC και το δεύτερο μέσο μεταφέρεται σε μια πρόσθετη έξοδο στο TwinTeC μέσω ενός ξεχωριστού συστήματος μεταφοράς και τοποθετείται στο έδαφος μπροστά από τον κύλινδρο καθοδήγησης βάθους. Αυτή η αντισταθμιστική τοποθέτηση, λέει η κατασκευάστρια, σημαίνει ότι το λίπασμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ακρίβεια, διασφαλίζοντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη παροχή στο φυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Centaya-C Super μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη σπαρτική GreenDrill 200 για την ταυτόχρονη σπορά καλλιεργειών ή λεπτών σπόρων. Αυτός ο συνδυασμός επιτρέπει την εφαρμογή τρίτου υλικού στην επιφάνεια του εδάφους. Από αυτή την άποψη, ο σπόρος τροφοδοτείται απευθείας από την χοάνη των 200 λίτρων προς τα κάτω σε πλάκες διαφράγματος πίσω από τη σπαρτική.  

Ακριβής και ευφυής σπαρτική

Η ελεγχόμενη από Isobus Centaya-C Super επιτρέπει τη χωριστή και ακριβή μέτρηση των διαφόρων υλικών εφαρμογής μέσω των ρυθμιζόμενων ηλεκτρικών μονάδων μέτρησης με ρυθμούς σποράς 0,5 – 400 kg/ha. Η Centaya-C Super μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ταχύτητες εργασίας έως και 12 χλμ./ώρα με αποστάσεις σειρών 12,5 και 15 εκ. Το γέμισμα είναι εύκολο χάρη στο μεγάλο άνοιγμα της χοάνης, ενώ η χοάνη σπόρων και οι μεμονωμένες μονάδες μέτρησης είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω της σανίδας φόρτωσης.

Το SmartCenter επιτρέπει τη φιλική προς το χρήστη και ακριβή βαθμονόμηση και ρύθμιση του μηχανήματος. Οι ρυθμοί εφαρμογής και οι ταχύτητες εμφανίζονται ξεκάθαρα στο τερματικό Isobus της Amazone, AmaTron 4 και ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τον ρυθμό σποράς από το κάθισμα του τρακτέρ κατά τη διάρκεια της εργασίας χωρίς κανένα πρόβλημα. Η σπαρτική μπορεί να εξοπλιστεί με συσκευή ταχείας εκκένωσης για γρήγορη εναλλαγή σπόρων κατά τη διάρκεια της εργασίας, ενώ διατίθεται προαιρετικός χώρος αποθήκευσης για πρόσθετους σάκους σπόρων. Αναφορικά με τη χοάνη, αυτή μπορεί να χωριστεί σε αναλογία είτε 60:40 είτε 70:30 ανάλογα με τις απαιτήσεις του χρήστη.  

Ο γνωστός γρήγορος τρόπος σύνδεσης «QuickLink»

Η σπαρτική Centaya-C Super μπορεί να συνδεθεί πολύ εύκολα και γρήγορα χωρίς εργαλεία με τα διάφορα εργαλεία άροσης εδάφους της Amazone μέσω του συστήματος γρήγορης σύζευξης QuickLink. Ανάλογα με τις εδαφικές συνθήκες, μπορεί να συνδυαστεί με τα μοντέλα περιστροφικής σβάρνας KE 02 ή με τους περιστροφικούς καλλιεργητές KG και KX, ενώ μπορεί να συνδυαστεί και με τη δισκοσβάρνα CombiDisc για χρήση σε πολύ ελαφριά εδάφη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία